Mart 30, 2026, 04:10:55 posle podne

Autor Tema: Specijalno za Pecu vrlog ljubitelja BMWa  (Pročitano 5207 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Specijalno za Pecu vrlog ljubitelja BMWa
« poslato: Mart 17, 2011, 07:06:18 posle podne »
BMW K 1300 GT munjevito je skupio 24000 km. Nije to nista jer se radi o luksuzno opremljenom motorciklu stvorenom za gutanje kilometara.No da ni BMW nije svemoguc pokazuje nas test izdrzljivosti. Na 24.766km je ostao bez agregata. Nakon kvara lamele redni cetvorocilindras bio je u totalnom raspadu i vise ga nije bilo moguce popraviti. Vise o svemu u Motoreviji HR 1/2010 koja je na kioscima od 1
 8 decembra 2010god. U istoj reviji ima slika raspadanja BMW agregata.  Pazi sad ovo kad sam kupio nov Suzuki 1400 gsx koji kosta dva puta manje nego pomenuti BMW presao sam 39000km i samo jednom zamenio plocice na zadnjem tocku. Znaci sta Suzuki je odlican motor.Elem da ne pricamo o Hondi , Dominator koji jadan ima samo jedan cilindar 80 000 km na 76000 zamenio lanac i lancanike i plocice napred i nazad. Svaki tvoj komentar Peco ubuduce u ovom pravcu je pucanj u prazno. Nadji Motoreviju gore pomenutu pa da se lepo ismejemo onako grupno.

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
Odg: Specijalno za Pecu vrlog ljubitelja BMWa
« Odgovor #1 poslato: Mart 17, 2011, 07:20:20 posle podne »

Ma ta K serija mi je uvek bila sumnjiva  ;) ;) ;)

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #2 poslato: Mart 17, 2011, 07:44:47 posle podne »
Ja bi rado uporedio broj proizvedenih komada tog (ili bilo kog drugog) BMW-a, i broj onih koji su se pokvarili kao sto je opisano u HR Motoreviji.

Interesuje me samo taj procenat, sve ostalo su nagadjanja...

;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Mart 17, 2011, 08:15:01 posle podne »
Gremline Motorevija je vrlo dobar casopis posto to pratim i dobijam iz HR, moje misljenje je da je cak bolja od Motopulsa koji isto redovno dobijam . Jasno je da na tim testovima vade mast motorima da bi sve ispitali ali raspitaj se malo o ceni ovog BMWa pa razmisli da li to uopste sme da se desi jednom tako skupom proizvodu. Sta hocu da kazem, nije to vise kvalitet kao nekada imao sam R65LS kupljen 1982godine u Tehnoautu u BG  i presao sa njim 102000 km bez problema , prodao ga mom prijatelju koji ga vozi i dan danas ali to je neka druga prica.

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: Mart 17, 2011, 08:34:01 posle podne »
Ja bi rado uporedio broj proizvedenih komada tog (ili bilo kog drugog) BMW-a, i broj onih koji su se pokvarili kao sto je opisano u HR Motoreviji.

;)

Hah uzmi procenat pokvarenih japanaca pa uporedi ijaooo mislim da znam rezultat, mislim gremline znas i sam da mi je zelja da u dolazecim sezonama kupim ADV i prihvatam ga sa svim njegovim manama ali treba biti objektivan, nemoze se porediti sa japancima.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #5 poslato: Mart 17, 2011, 08:58:58 posle podne »
Gremline Motorevija je vrlo dobar casopis posto to pratim i dobijam iz HR, moje misljenje je da je cak bolja od Motopulsa koji isto redovno dobijam . Jasno je da na tim testovima vade mast motorima da bi sve ispitali ali raspitaj se malo o ceni ovog BMWa pa razmisli da li to uopste sme da se desi jednom tako skupom proizvodu. Sta hocu da kazem, nije to vise kvalitet kao nekada imao sam R65LS kupljen 1982godine u Tehnoautu u BG  i presao sa njim 102000 km bez problema , prodao ga mom prijatelju koji ga vozi i dan danas ali to je neka druga prica.

Rendi,

Ne sporim objektivnost Motorevije, tekst sam procitao kad je bio aktuelan i potpuno je realno da se to desilo.

Potpuno se slazem da to vise nije taj kvalitet koji je bio kad sam davne 1984 kupio crveni R-45 LS...zastupnik je bio Slovenacki Tehnounion......lepo se navozao s njim nekoliko godina sve bez dozvole, i kad sam se slupao prodao ga nekom momku u Cacku. I sad pokusavam da mu udjem u trag, i da ga mozda uzmem nazad.

BMW motori se kvare, posebno 1200 GS serija ima bugove, ali kad uzmes broj prodatih komada (vec godinama najpordavanjiji motor u Evropi)i podelis sa brojem onih koji su se ozbiljnije kvarili - procenat je smesan i dodje na nivo statisticke greske.

Ono sto je dobro da BMW ima jako solidan servisni sistem cak i u Srbiji, meni su besplatno uradili dva recall-a,  iako je motor izasao iz garancije i to je to sto oni naplacuju.

;)

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #6 poslato: Mart 17, 2011, 09:00:10 posle podne »
Hah uzmi procenat pokvarenih japanaca pa uporedi ijaooo mislim da znam rezultat, mislim gremline znas i sam da mi je zelja da u dolazecim sezonama kupim ADV i prihvatam ga sa svim njegovim manama ali treba biti objektivan, nemoze se porediti sa japancima.

Gunneru, daj neke brojeve, statistike ? inace ti ne dam blagoslov da kupis Adv-a...

;)

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Mart 17, 2011, 09:10:32 posle podne »
Gunneru, daj neke brojeve, statistike ? inace ti ne dam blagoslov da kupis Adv-a...

;)
Daj ti posto si potegao prvi to pitanje, za BMW mi ne treba blagoslov nego kes  ;)

Sto se tice statistike, ja sam 2003 godine kupio Toyotu, statistika iz 2002 je bila da u nemackoj na 1000 pokvarnih autobila ima 7 Toyota, sto je bilo ubedljivo najmanje pokvarnih automobila, pre neki dan sam terao auto na redovan veliki servis ali ne u Toyotu jer je to dranje, nego kod drugara odlicnog mehanicara i on nije mogao da veruje da posle 280 000km dizel motor radi mirnije i tise nego novi BMW, VW.
Veza izmedju kola i motora je nacin i pristup radu, to jest kultura i posvecenost japanaca.

Sto se pak motora tice moj suzuki je do jutros prevalio 1500km na tri cilindra u niskim obrtajima, danas je sredjeno ni qrca mu ne fali sto je brljao i radio na tri cilindra.

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2011, 09:23:56 posle podne »

Dajte ljudi budimo realni,zasto je nemacki auto toliko skuplji od ostalih a prodaje se  :icon_scratch:
  Ista stvar je i sa motorima  ;D ;D ;D...kvalitet!!!
  Kao sto Gunner kaze... Mercedes koji imam je presao preko 530 000 kilometara,i ide i dalje besprekorno...

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2011, 11:07:58 posle podne »

;)

Motorevija je izdanje nemackih novina Motorrad za Hr.
Друштво за заштиту од животиња

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Mart 17, 2011, 11:38:30 posle podne »
BMW K 1300 GT munjevito je skupio 24000 km. Nije to nista jer se radi o luksuzno opremljenom motorciklu stvorenom za gutanje kilometara.No da ni BMW nije svemoguc pokazuje nas test izdrzljivosti. Na 24.766km je ostao bez agregata. Nakon kvara lamele redni cetvorocilindras bio je u totalnom raspadu i vise ga nije bilo moguce popraviti. Vise o svemu u Motoreviji HR 1/2010 koja je na kioscima od 1
 8 decembra 2010god. U istoj reviji ima slika raspadanja BMW agregata.  Pazi sad ovo kad sam kupio nov Suzuki 1400 gsx koji kosta dva puta manje nego pomenuti BMW presao sam 39000km i samo jednom zamenio plocice na zadnjem tocku. Znaci sta Suzuki je odlican motor.Elem da ne pricamo o Hondi , Dominator koji jadan ima samo jedan cilindar 80 000 km na 76000 zamenio lanac i lancanike i plocice napred i nazad. Svaki tvoj komentar Peco ubuduce u ovom pravcu je pucanj u prazno. Nadji Motoreviju gore pomenutu pa da se lepo ismejemo onako grupno.

*22 *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22 *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76

Kupio sam svojevremeno Novi TOMOS 14 M i presao sa njim 20,000 KM . . samo sam dva puta zamenijo svecicu ! ZNACI TOMOS JE ODLICAN MOTOR !!!!  a kupis 14 komada umesto jednog Suzukja !   a da , i dalje je tomos kao nov !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #11 poslato: Mart 17, 2011, 11:44:51 posle podne »
Inace ne volim K modele ..ali jevo sa jednog foruma skoro videh ovo !

Oduševljen sam novim BMW-om, posebno GTL verzijom. Ispunjava sve zahteve evropskog turiste, a i ameri neće biti ravnodušni na ovakvog lepotana.
Honda ST1300 Pan European je prvi put od svog nastanka dobila adekvatnog konkurenta i odmah je izgubila trku. Mislim da će Honda uskoro odgovoriti na ovaj izazov, odnosno izbaciti novi Pan European.
Poređenju sa GoldWing-om ovde nema mesta, potpuno različiti koncepti, osim što je kubikaža približna. Ukoliko izađe novi LT, poredite ga sa GW.
Što se kubikaže tiče, što veća motor pruža veći užitak, opušteniju vožnju i dugotrajan agregat.
Evo kako izgleda BMW K1200LT 1999.godište sa pređenih 154.000 milja (246.000km).

Mislim stvarno je sramota da ti se posle 13 god i 246.000km izlize vozacevo sediste i moras opet da ga presvuces !!
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Mart 18, 2011, 03:49:12 posle podne »
Peco lupas ko Maksim po diviziji izbaci cifru za LT 1200 pa da pricamo dalje.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Mart 18, 2011, 04:36:06 posle podne »
guglovao malo i dosao do cifre u proseku 6000e polovan .... znaci 6 apenca za te pare i to nova ... sigurno ce trajati duze ovi apenci !

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #14 poslato: Mart 18, 2011, 04:55:10 posle podne »
Peco lupas ko Maksim po diviziji izbaci cifru za LT 1200 pa da pricamo dalje.
Ne vredi raspravljati - vidiš da se otrovao  ;D
A možda momak nije imao priliku da provoza HONDU pa da shvati gde je pogresio   ;D ;D

Što bi Bata u Balkanskom špijunu rekao: Koja su to kola bolja od moskvica?!    :o
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Mart 18, 2011, 05:31:44 posle podne »
Ne vredi raspravljati - vidiš da se otrovao  ;D
A možda momak nije imao priliku da provoza HONDU pa da shvati gde je pogresio   ;D ;D

Što bi Bata u Balkanskom špijunu rekao: Koja su to kola bolja od moskvica?!    :o

Kad se vodi neka rasprava o motorima i ceni ja uvek mislim na nov motor a otrovani Peca pominje neke isluzene , izraubovane skalamerije :icon_scratch: :icon_scratch:

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #16 poslato: Mart 18, 2011, 06:33:01 posle podne »
Kad se vodi neka rasprava o motorima i ceni ja uvek mislim na nov motor a otrovani Peca pominje neke isluzene , izraubovane skalamerije :icon_scratch: :icon_scratch:

Heh gomila nas nove motore gleda na sajmovima a vozimo sta mozemo....

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #17 poslato: Mart 18, 2011, 07:41:18 posle podne »
Heh gomila nas nove motore gleda na sajmovima a vozimo sta mozemo....

Slozio bi se da je generalno najpovoljnijia kupovina motor star godinu-dve, bas onakav kakav sam ja kupio. A cena smanjena za 30+ %...a motor k'o nov...presao samo 6000, cekao bas mene...i jos BMW...

;)

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #18 poslato: Mart 18, 2011, 10:06:16 posle podne »
Evo malo da parite oci .....

Ne snalazim se dobro u miljama (442261) pa sam to preveo u kliometre  711750 km

Uploaded with ImageShack.us

evo vam ceo putopis cisto da razgledate prirodne lepote ove nase planete .. ma lepih fotki prirode ;)

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=480532&page=4

Znam sta ce sad da kazete .... ''nisam lud da teram jedan isti motor 700000km , vozim jedno 50000 pa menjam vozim nesto drugo"

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Mart 18, 2011, 10:16:26 posle podne »
Peco ajde kazi nam na cemu si izgleda da si se predozirao BMW om , pocinju halucinacije *94 *133