Mart 29, 2026, 02:35:15 posle podne

Autor Tema: Podaci o tezini i tehnicki pregled  (Pročitano 3299 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
Podaci o tezini i tehnicki pregled
« poslato: Mart 17, 2011, 10:57:27 posle podne »
Odoh danas na pet minuta da uradim tehnicki.Kad tamo a ono medjutim....Ispred mene poznanik sa Yamahom R1 ,ne moze da prodje tehnicki jer na motoru NEMA plocice na kojoj pisu tezina motocikla ,nosivost  ,ukupna dozvoljena tezina...?Pitamo ..sta je sad to?Kazu bez toga ne moze da se registruje ,a podatke za Yamahu ne nadjosmo zajednickim guglanjem nesretnika koji tamo rade i nas nesretnika koji dolazimo.Pojavi se i poznanok sa Beverlijem 500.Ukratko stade poso u firmi.Nekako nadjosmo zvanicno uputstvo MUP-A da se u slucaju nemanja plocice ,zvanicnih podataka iz teh.dokumentacije ili sa interneta taj podatak ne upisuje.I to nam upisase u reg.list.Sad da li cemo dobiti tablice -videcemo.U toj strci nit su mi zavirili u brojeve sasije i motora ,nit u licnu kartu jer se ispostavilo da kad se u program za obradu podataka ne ukuca ta informacija-program se zbuni.Tako sad znate - ako vam je nosivost motocikla 183Kg  ,a samo kum ima 120 ima da vas teraju na vagu :icon_scratch:
Skoro sam gledao MZ -1971 god. legendarni televizor ,naravno on tu plocicu ima.
Друштво за заштиту од животиња

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
Odg: Podaci o tezini i tehnicki pregled
« Odgovor #1 poslato: Mart 17, 2011, 11:10:19 posle podne »
Ja registrova pre 3 dana, nisu mi na tehnickom upisali nosivost, tip za salterom je do skoro bio saobracajac pa dosao na ispmoc oko ove ludnice za registraciju, krenuo da mi pravi frku kako moram da imam nosivost i kad bi me on zustavio i oterao na vagu i da bi mi odma zalepio prijavu, ove zene sto rade vec godinama mu kazu da za motocikli ne treba nosivost, on jos nesto filozofirao ja ga iskulirao i na kraju redovno registrovao.

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #2 poslato: Mart 17, 2011, 11:27:24 posle podne »
Ja registrova pre 3 dana, nisu mi na tehnickom upisali nosivost, tip za salterom je do skoro bio saobracajac pa dosao na ispmoc oko ove ludnice za registraciju, krenuo da mi pravi frku kako moram da imam nosivost i kad bi me on zustavio i oterao na vagu i da bi mi odma zalepio prijavu, ove zene sto rade vec godinama mu kazu da za motocikli ne treba nosivost, on jos nesto filozofirao ja ga iskulirao i na kraju redovno registrovao.

Slava Bogu

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #3 poslato: Mart 17, 2011, 11:54:02 posle podne »
Cuo sam da ako nemas podatke salju te na vagu pa sa potvrdom sa vage ides na tehnicki .... to salju verovatno oni koji nemaju kataloge ili nemaju Net ???
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: Mart 27, 2011, 11:40:47 posle podne »
Tablice smo dobili.Ne gine nam jos jedno cekanje u redu i izgubljeni radni dan za saobracajnu dozvolu.Naravno salteri za izdavanje saobracajnih ,zacudo ne rade subotom nego samo radnim danom :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Mart 27, 2011, 11:45:06 posle podne »
Tablice smo dobili.Ne gine nam jos jedno cekanje u redu i izgubljeni radni dan za saobracajnu dozvolu.Naravno salteri za izdavanje saobracajnih ,zacudo ne rade subotom nego samo radnim danom :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
Pa sto nisi dao agenciji ja uvek tako radim ,uzmu 1000dinara za uslugu pa nek se trljaju u redu i na salterima.

Van mreže Mrgud

• Suvozac
  • *
« Odgovor #6 poslato: Mart 28, 2011, 12:28:02 pre podne »
Svako ko radi na teh.pregledu mora da zna da izracuna najvecu dozvoljenu masu za vozilo ako nema  plocice a koliko ja znam za motocikle se ista ne upisuje u reg.list samo odnos snage i mase.

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Mart 28, 2011, 07:19:16 posle podne »
Pa sto nisi dao agenciji ja uvek tako radim ,uzmu 1000dinara za uslugu pa nek se trljaju u redu i na salterima.
Platio sam uslugu agencije oko registracije i dobio tablicu.Nazalost za saobracajnu moram sam ili opet da platim,Nema se vise.

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #8 poslato: Mart 28, 2011, 07:20:41 posle podne »
Svako ko radi na teh.pregledu mora da zna da izracuna najvecu dozvoljenu masu za vozilo ako nema  plocice a koliko ja znam za motocikle se ista ne upisuje u reg.list samo odnos snage i mase.
Upisuje se najveca nosivost sudeci po potvrdi koju sam dobio umesto saobracajne.