Danas registrujem motor 17 500din, odnesem dokumetaciju u MUP i dobijem lep broj. VA 01- 212
Pored tablice dobijem i nalepnicu. Kazu za deset dana da se javim po saobracajnu dozvolu. Strpam sve u fasciklu sav srecan i ponosan na sebe i svoju drzavu kad ono PRC!
Posle rucka, odem da namestim tablicu ,usput kupim lep hromiran okvir potrudim se da bas legne lepo i sigurno, bez busenja tablice.
Iz fascikle izvadnim nalepnicu, nesto mi cudna. Okreni obrni, malo odlepim zavirim, nije kako treba, nesto ne valja.
Prosetem po parkinugu, zagledam kod automobila koji su tek registrovani, vidim kod njih nalepica ok. Pise sve kako treba! Kod mene nije tako. Opet pogledam, malo odlepim kapiram da se nalepnica za motore lepi sa spoljne strane. Ponovo se pitam, mozda je meni dala da lepim i zalepim sa unitrasnje strane. Ali zasto, kako bas meni? Ja u cudu. Upalim motor odem do drugara i vidm da je kod njega nalepnica normalna, lepo pise, bas onako kako treba.
Kod mene ovako

AV, AV ...

Sreca, imam dugara koji radi na izdavanju saobracajnih dozvola, zovnem decka i ispricam mu problem.
Kaze, da ne lepim nalepnicu vec u ponedeljak da dodjem u MUP pa da njihovu gresku ispravimo.
Pa, da se zna, ko radi taj gresi. A vi dobro otvorite oci i ne trpajte odmah sve u fasciklu, pregledajte sta dobijate za svoje novce!