Mislim da je organizator imao samo dobre namere i svaka im čast na ovoj akciji ...
Propust je bio u nedovoljnom poznavanju našeg naroda a što prijatelj reče deli se česnica svake godine pa se ljudi nehrišćanski tuku oko nje svake godine,
što im je trebalo da dovoljno govori a Božić nije bio toliko daleko pa da se zaboravilo kakvo ponašanje imamo kao nacija kad je besplatno deljenje nečega.
Iako je deljena čak 1001 Japanska Trešnja na 3000 ljudi što znači za svakog trećeg po jedna ipak je došlo do tuče u kojima nažalost ima povređenih.
Da je bio raspisan konkurs za ideju ja bih odmah poslao moj predlog da se u našoj prestonici Beogradu napravi jedan veliki gradski park posvećen Japanu.
Japanski vrt u malom u Beogradu već postoji ali bilo bi fenomenalno omogućiti našim sugrađanima da vide uživo 1000 Japanskih trešanja na jednom mestu u cvetu...
Cvet Japanske trešnje je najlepši cvet na svetu i Moto Klub Čokanlija je pre par godina posadio takvu Japansku Trešnju u parku u Baroševcu zajedno sa našim prijateljima i predstavnicima Japanske Ambasade da bi se naši sugrađani i naša deca divili simbolu Japana i onome čemu se divi ceo Japan i ceo civilizovani svet...
Nažalost većina sugrađana koja se tukla da bi dobila Japansku Trešnju siguran sam da nije upućena da je to jedina trešnja na svetu koja uopšte ne rađa...
Sva njena lepota i vrednost je u cvetu koji nažalost kratko traje i filozovski rečeno govori nam da treba uživati u kratkim lepim trenucima i životu koji tako kratko traje...
Lepo receno, ali mi smo takvi i tu nam nema pomoci...nista nam nije dovoljno sveto, kad je nesto dzabe ljudi su u stanju dase poubijaju da do toga dodju.
Da sam ja organizovao, bila bi licitacija za svaku od 1001 sadnice - za firme, tajkune, bogatune, bizMismene, politocare i sav novac bi bio upucen kao pomoc narodu Japana. A sadnice bi bile zasadsjene u poseban novi memorijalni park koji bi krasio grad. Ostalo bi samo da se nadamo da sadnice ne bi bile pokradene vec sledecu noc.
Ovo sto se desilo je sramota za Beograd i Srbiju, i bilo bi smesno da nije zalosno.