April 02, 2026, 07:19:41 pre podne

Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Pročitano 25993 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
Odg: Honda Afrika Twin
« Odgovor #80 poslato: Novembar 25, 2009, 08:09:23 posle podne »

I ovaj je bolji od PAPRIKE     :D :D :D

&feature=fvw

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #81 poslato: Novembar 25, 2009, 10:14:43 posle podne »

&feature=fvw
avisi za  koje namene ,mozda zamena staro za novo pa dobijes Punta iz KG. *302

kuratista

• Gost
« Odgovor #82 poslato: Novembar 25, 2009, 10:20:03 posle podne »

HAHAHA!!! pa to treba da bude smesno!!!! VAZI!!!!! ;)

kuratista

• Gost
« Odgovor #83 poslato: Novembar 30, 2009, 10:02:20 posle podne »
Covek putuje sa RD04 11 godina obilazeci svet i presao je do sad oko 150 000 milja a planira da putuje jos 10 godina ne bi li obisao ceo svet. nije poznato koliko je AFRICA imala na satu kad je krenuo u avanturu. Ovaj avanturista ima 65 godina. Svaka mu cast!!!!

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #84 poslato: Decembar 01, 2009, 06:38:16 pre podne »
Kuratista, da sacekamo penziju pa zajedno sa zenam i mi uradimo isto. Sta mislis za predlog?
Небитни пролазник

kuratista

• Gost
« Odgovor #85 poslato: Decembar 01, 2009, 03:23:24 posle podne »
Predlog je odlican (jedino ne znam bas to za zene zar nije uzbudljivije da malo ceznu za nama, hehehe) ;)

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #86 poslato: Decembar 01, 2009, 03:57:52 posle podne »
Predlog je odlican (jedino ne znam bas to za zene zar nije uzbudljivije da malo ceznu za nama, hehehe) ;)
Jeste zanimljivije, nego .... hajde bar da ih pitamo onako radi reda, a da gledamo na sve moguce nacine da ih izbegnemo. :D
Небитни пролазник

kuratista

• Gost
« Odgovor #87 poslato: Decembar 01, 2009, 04:27:21 posle podne »
Pa na vreme cemo im predociti kako izgleda taj put pun poteskoca i opasnosti i objasnit im da je ove dve mladje sto vodimo u avanturu u stvari za njihovo dobro da se nase zene ne prljaju i ne muce po tim prasnjavim putevima i da su te dve mlade pripravnice u stvari aseksualne, hehehe!!!!! ;)

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #88 poslato: Decembar 01, 2009, 10:14:39 posle podne »
Sjajan putopis. Obavezno bar pregledati slike ko nije:

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=504942

Ostao sam bez daha...  :o :o :o  fantastično putovanje  :-*  ovo se može samo poželeti...  :'(

kuratista

• Gost
« Odgovor #89 poslato: Decembar 02, 2009, 01:21:53 pre podne »
Mnogo dobar putopis, verovatno nas vecina sa endurima prizeljkuje takvo putovanje, meni curi bala dok gledam ovo!!!! ;)

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #90 poslato: Decembar 02, 2009, 06:29:08 pre podne »
Nije ni cudo sto ti curi bala. Pejzazi su fenomenalni.
Небитни пролазник

kuratista

• Gost
« Odgovor #91 poslato: Decembar 03, 2009, 12:44:17 posle podne »
 ;)

kuratista

• Gost
« Odgovor #92 poslato: Decembar 05, 2009, 08:08:51 posle podne »
 ;) Veseli momci

kuratista

• Gost
« Odgovor #93 poslato: Mart 14, 2010, 01:19:54 pre podne »

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #94 poslato: Mart 29, 2010, 07:13:50 posle podne »
Kako to da mi je Afrika RD 03 upalila iz prve posle tri meseca stajanja vani, po ovoj zimi, sa litrom goriva (koje je dobro izvetrilo) a da pri tome na odušku nije izvetrio benzin iz karburatora? Akumulator mi nije baš u sjajnom stanju a nije bio unet u toplu prostoriju.
Prošli put kada je takođe stajala nepaljena,tri meseca, jedva je upalila posle tri sata akanja i dolivanja goriva u karburator. Između ta dva puta servisirao sam karburator sa promenom svečica i filtera vazduha. Mora da to ima neke veze...ni sam nisam pametan!!

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #95 poslato: Mart 29, 2010, 08:37:31 posle podne »
Kako to da mi je Afrika RD 03 upalila iz prve posle tri meseca stajanja vani, po ovoj zimi, sa litrom goriva (koje je dobro izvetrilo) a da pri tome na odušku nije izvetrio benzin iz karburatora? Akumulator mi nije baš u sjajnom stanju a nije bio unet u toplu prostoriju.
Prošli put kada je takođe stajala nepaljena,tri meseca, jedva je upalila posle tri sata akanja i dolivanja goriva u karburator. Između ta dva puta servisirao sam karburator sa promenom svečica i filtera vazduha. Mora da to ima neke veze...ni sam nisam pametan!!
Valjda znas sta vozis! WOLVERINE zna jos bolje! :D
Небитни пролазник

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #96 poslato: Mart 29, 2010, 11:51:04 posle podne »
Wolverinu se pregrejao motor...kuku na lelelele...mnogo ga je gurao! Ma bitno je da mu se okreće (želudac) a gde nađe TDRM da ćera ane Afriku, ko mu je sad pa kriv. Ali ja nisam dušman, daću mu jedan krug da se navoza pravim  motorom!! ;D :D :D :D ;D

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #97 poslato: Maj 05, 2010, 09:29:57 posle podne »
Trafikanti pomagajte sektašu...

Zelena lampica za ler često ne radi, kako joj se svidi. Čuo sam da su mnogi rešili problem, tako što su skidali šajbnu koja se nalazi iza mikroprekidača, kod papučice menjača i vračali prekidač bez nje...manje bitno, interesuje me samo, da li je ovo taj prekidač, koji se nalazi kod prvog lančanika?

Da li je ovo taj mikro prekidać, kome trebam skinuti šajbnicu kako bi svetlela zelena sijalica za ler?

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #98 poslato: Maj 05, 2010, 09:45:54 posle podne »
Jeste!!!
 Mene je taj prekidač zajebavao već duže vreme, pa sam na taj način i ja rešio problem. Pa sam zbog slabog kontakta omrsio asfalt pri povratku iz Smedereva sa skupa. Šta se desilo?!
 Dešavalo mi se da u sred vožnje upali neutral lampicu. Pravo da kažem nisam nešto mnogo ni obraćao pažnju na to. Kad sam krenuo iz Smedereva, pošto sam skoro sklopio motor i nisam naštelovao farove, stanem da ih malo podignem jer su mi bacali suviše blizu. Motor je biop upaljen, i naslonjen na "ćopu" (naravno na leru) i neutral lampa je gorela. Kad sam završio, ubacim u prvu, motor se ne ugasi iako je "ćopa" pružena i ja krenem. Druga, treća i sve super dok nisam naišao na levu krivinu. Epilog znate.
  Dakle, taj prekidač je povezan sa prekidačem od "ćope" i oni (u kombinaciji) treba da ugase motor ako se ubaci u brzinu a ćopa ostane pružena.
   Vidiš prijatelju, ja sam važnost tog prekidača naučio na onaj teži način  :D :D, pa ti povedi o tome računa.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #99 poslato: Maj 05, 2010, 09:50:30 posle podne »
 Još nešto, ne moraš da skidaš šajbnicu skroz, već njih ima u različitim debljinama. Originalna je čini mi se 2mm debljine (aluminijumska fi 10mm). A ti možeš uzeti (kao i ja što sam) bakarne od 1mm , 1,5mm pa probaj od tih dok ne dobiješ dobitnu kombinaciju. Nije baš pametno eliminisati šajbnu skroz, jer je ona istovremeno i dihtung.