April 02, 2026, 05:49:48 pre podne

Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Pročitano 25972 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: Honda Afrika Twin
« Odgovor #100 poslato: Maj 05, 2010, 09:50:41 posle podne »
Jeste!!!
 Mene je taj prekidač zajebavao već duže vreme, pa sam na taj način i ja rešio problem. Pa sam zbog slabog kontakta omrsio asfalt pri povratku iz Smedereva sa skupa. Šta se desilo?!
 Dešavalo mi se da u sred vožnje upali neutral lampicu. Pravo da kažem nisam nešto mnogo ni obraćao pažnju na to. Kad sam krenuo iz Smedereva, pošto sam skoro sklopio motor i nisam naštelovao farove, stanem da ih malo podignem jer su mi bacali suviše blizu. Motor je biop upaljen, i naslonjen na "ćopu" (naravno na leru) i neutral lampa je gorela. Kad sam završio, ubacim u prvu, motor se ne ugasi iako je "ćopa" pružena i ja krenem. Druga, treća i sve super dok nisam naišao na levu krivinu. Epilog znate.
  Dakle, taj prekidač je povezan sa prekidačem od "ćope" i oni (u kombinaciji) treba da ugase motor ako se ubaci u brzinu a ćopa ostane pružena.
   Vidiš prijatelju, ja sam važnost tog prekidača naučio na onaj teži način  :D :D, pa ti povedi o tome računa.

Dobro je !
 Ja kad sam se vracao da vidim sto te nema,mislio da ti se nesto desilo  ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #101 poslato: Maj 05, 2010, 09:51:53 posle podne »
Dobro je !
 Ja kad sam se vracao da vidim sto te nema,mislio da ti se nesto desilo  ;D ;D ;D

Kad ono ništa, hvala Bogu  ;D ;D

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #102 poslato: Maj 05, 2010, 11:23:23 posle podne »
Auu, dobro je...dobro si prošao, nadam se da ti ni motor nije stradao! Meni se sl. desilo..da krenem, ugasi se ali tada je malo cimnuo a ja se nisam nadao i za malo da ljusnem!

Sada sam isprskao sa kontakt sprejem i svetli, no ne mora da znači da to ima veze, možda mu došlo tako da svetli. Hmm, nikako ne bih voleo da izgubim mogučnost samogašenja agregata zbog čopave jer takvi padovi su žešći, ne bih se igrao.
Probaču sa tanjom šajbnom pa ako šljaka, javiću vam!!
Na Motori.hr kažu da radi bez šajbne jer se neki pipak (unutra) istroši pa se sa skidanjem šajbne produži da opet radi!

Zna li neko oznaku releja koji ide na farove. Želim da prebacim sa balonki na H4 i to dva kratka i dva duga! Treba i taj relej ali ne znam koji!

Van mreže vladimirtika

• Suvozac
  • *
« Odgovor #103 poslato: Maj 06, 2010, 04:45:55 posle podne »
Vozio sam Africu, bio prezadovoljan, onda tresnuo i slomio je! Nemadoh dovoljno novca da se vratim na kontinent, pa ostadoh u Evropi. Sada teram transalp, ali na kontinent se vracam prvom prilikom!!!

Koga interesuje o kraljici moze vise da procita u Lalajkovom postu!

Evo linka

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14140.1880

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #104 poslato: Maj 06, 2010, 05:01:49 posle podne »
Ne bih imao zamerke na kontinent samo da ima barem 20ks više.
Ni težina mi nešto ne smeta, jer koji putnjak ima manje...sic mi je već prerađen tako da je udoban...i na vizir mogu staviti dodatak da ga produžim i svašta po nešto, pa da bude bombon.
Samo dve zamerke za RD 03 a to je jedan disk napred i tih 20tak konja!!
Ma i taj prednji točak bi zamenio za neki sa dva diska pa dodao još jedna klešta ali ne se isplati ulagati, pa posle menjati za jače!

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #105 poslato: Maj 06, 2010, 08:31:40 posle podne »
Uspeo sam nekako, ovako kljakav, da ponovo skinem poklopac lančanika i odvrnem mikro prekidač. Vratio sam ga bez šajbne jer tanju nisam imao, međutim izgleda da opet lampica zeza, verovatno jer se dobro istrošio pipak na prekidaču, pa ću nabaviti drugi. Nisam proverio da li mi se gasi na čopavu i kada ubacujem u I brzinu da ne prođem kao delija!

http://www.advcase.com.ar/