Mart 28, 2026, 03:24:53 posle podne

Autor Tema: Prednja vila  (Pročitano 2994 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
Prednja vila
« poslato: Januar 30, 2012, 02:10:19 pre podne »
Citajuci literaturu po netu naleteo sam na podatak da se ugao vile povecava 0,5° na 1 cm produzenja vile.Da  li je to tacno i koliko se realno podize prednji kraj bajka u odnosu na produzenje vile?Koliko smeta agregatu ili necemu podizanje prednjeg kraja donekle i odnekle?
MK SPID

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
Odg: Prednja vila
« Odgovor #1 poslato: Januar 30, 2012, 02:28:49 pre podne »

Citat
Citajuci literaturu po netu naleteo sam na podatak da se ugao vile povecava 0,5° na 1 cm produzenja vile.Da  li je to tacno i koliko se realno podize prednji kraj bajka u odnosu na produzenje vile?Koliko smeta agregatu ili necemu podizanje prednjeg kraja donekle i odnekle?

zavisi od trenutnog ugla ... ako je pod 90° u odnosu na podlogu moz da produzis i 10 cm ugao je isti ...

"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže felix

• Suvozac
  • *
« Odgovor #2 poslato: Januar 30, 2012, 09:14:07 pre podne »

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
    • MP MOTOR
« Odgovor #3 poslato: Januar 30, 2012, 11:23:19 pre podne »
zavisi od trenutnog ugla ... ako je pod 90° u odnosu na podlogu moz da produzis i 10 cm ugao je isti ...

Auuuu brate pa de vila pod 90°
MK SPID

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
    • MP MOTOR
« Odgovor #4 poslato: Januar 30, 2012, 11:24:01 pre podne »
MK SPID

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Januar 30, 2012, 11:48:36 pre podne »
Auuuu brate pa de vila pod 90°

Pa kazem Recimo da je ...

A evo na ovom linku ima jednacina za izracunavanje ...  sve sto je ugao veci , vise ce se i povecavati sto je viljuska duza ..
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
    • MP MOTOR
« Odgovor #6 poslato: Januar 30, 2012, 02:15:10 posle podne »
Da,nesto sam racunao,na 30 cm duzu vilu ugao se poveca 9°,motor se napred podigne za 16 cm.Ali se i trail poveca na 7.88 sa 4.6,pa sad koliko je to normalno za voznju je glavno pitanje.Ovo je racunato za Sportstera i samo se na njega odnosi.
MK SPID

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #7 poslato: Januar 30, 2012, 08:32:36 posle podne »
Da,nesto sam racunao,na 30 cm duzu vilu ugao se poveca 9°,motor se napred podigne za 16 cm.Ali se i trail poveca na 7.88 sa 4.6,pa sad koliko je to normalno za voznju je glavno pitanje.Ovo je racunato za Sportstera i samo se na njega odnosi.

Moje misljenje je da ta rabota nece da valja... Mali je to produzetak za tako veliki nagib agregata u nazad( predpostavljamo kakve su posledice toga), a i toliko podizanje korena dovesce do takozvanog "lomljenja" pri skretanju sto voznju pretvara iz uzivanja u rulet. Moje misljenje( nisam strucnjak, samo logicki( i masinski) razmisljam)...
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
    • MP MOTOR
« Odgovor #8 poslato: Januar 31, 2012, 02:48:13 pre podne »
Da,bas to lomljenje sam hteo da izbegnem i zato nisam hteo da pravim trouglove pod uglom,tek onda je haos.Na sta si mislio da je mali produzetak,da malo dobijam?Za agregat sam i razmisljao,ima rezervoar za ulje pa mozda i ne smeta.Pa sta onda ostaje,jedino seci i pomeriti ugao vrata?
MK SPID

Van mreže Baja

• Vozac
  • *
  • FOREVER 1%
« Odgovor #9 poslato: Januar 31, 2012, 04:24:30 posle podne »
Brate otidji kod Bana iz Zemuna na Elektrotehnicki fakultet,on je u radionici i sve ce ti objasniti kako MORA,Pozdrav.
SERBIAN BAJKER FOREVER