Mart 28, 2026, 11:06:19 posle podne

Autor Tema: Slobodan Vukojević član MAS-a završio je obilazak afričkog kontinenta motorom...  (Pročitano 5432 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
Slobodan Vukojević je početkom ove godine postao počasni član Moto Kluba Čokanlija a samim tim i član naše najveće Moto Asocijacije Srbije!

Slobodan je Bajker koji je sam na motoru prešao Kanadu, Ameriku, a potom Aziju i Evropu,
a sada je uspešno završio i turističko osvajanje afričkog kontinenta svojim motociklom.

,,Krenuo sam iz Vrnjačke Banje 13. aprila 2013"

Putovao sam kroz Srbiju, Bugarsku, Tursku, a u Turskoj izašao iz Evrope i ušao u Aziju, grad Iskendurum 30 km od Sirijske granice,
gde sam se ukrcao na brod pun izbeglica iz Sirije, tužan prizor svi plaču i kukaju", kaže naš Slobodan.

,,Dolazak u Egipat posle 26 sati na brodu"

Imao sam problema sa privremenim uvozom motora u Egipat, gde gde su mi tražili 5.000 dolara depozit, jer na saobraćajnoj piše 2011. god, a to je prva registracija i ako je motor 1998. godište. Uspešno je završio papire i  posle sedam dana provedenih u najvećoj luci na ulasku u Suecki kanal Port Said, ušao u istoriju ADV-Ridinga kao prvi koji je ušao bez Karnet di pasaz (privremeno uvozni papiri) i tu počinje istorija prve srpske tablice u Egiptu, Sudanu, Etiopiji, Keniji, Tanzaniji, Zambiji, Zimbabveu i Južnoafričkoj Republici",
prenosi deo svojih putovanja naš Slobodan Vukojević.

Slobodan je jedan od prvih motorista koji je obišao krug oko zemlje (San Dijego- Vladivostok i Vrnjačka Banja-L’Agulhas (najjužnija tačka afričkog kontinenta) i Kejp Point (Rt Dobre nade) odakle se vraća 16-tog avgusta 2013-te.

"Ovo je izuzetna reklama za našu Srbiju i Moto Asocijaciju Srbije, tako da se mora prepoznati napor ovog čoveka i trebalo bi svi mi zajedno zajedno pokušati mu prirediti svečani bajkerski doček kao priznanje za njegovu hrabrost i trud da promoviše Srbiju i naše Bajkerske vrednosti i obezbediti mu našu bilo kakvu pomoć u narednom pohodu na australijski kontinent koji najavljuje za sledeće proleće...

« Poslednja izmena: Avgust 18, 2013, 01:36:43 posle podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
Odg: Slobodan Vukojević član MAS-a završio je obilazak afričkog kontinenta motorom...
« Odgovor #1 poslato: Avgust 15, 2013, 08:41:58 posle podne »
Sutra, znači u petak 16.08.2013. naš brat Slobodan Vukojević dolazi posle četiri meseca iz Afrike za Beograd
i poziva sve koji mogu da dodju u kafe Semafor na Vidikovcu, bice tamo popodne od 16h. Malo da se družimo...
Zvanična fešta koja je bila planirana za ovu nedelju u Vrnjačkoj Banji za sada je otkazana do daljnjeg...

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
Odg: Slobodan Vukojević član MAS-a završio je obilazak afričkog kontinenta motorom...
« Odgovor #2 poslato: Avgust 18, 2013, 01:14:38 posle podne »
PETAK 16. AVGUST 2013
SLOBODAN VUKOJEVIĆ VRATIO SE IZ AFRIKE U DOMOVINU SRBIJU...

Nakon što je ispraćen iz Vrnjačke Banje u aprilu kada je krenuo sam na put od 14,500 kilometra sa svojim motociklom na osvajanje Afrike!

Naš Brat Slobodan je posle samo četiri meseca vožnje motocikla Suzuki Freewind 650 (1997 godište)
uspeo vozeći se sam samcijat bez ikakve tehničke podrške i logistike da pređe ceo Afrički kontinent...

Sa skromnom pomoći kluba, prijatelja i familije i nešto svoga novca , krenuo je u startu sa tek samo oko 2000 eura, naš poštovani brat Slobodan
je uspeo da posle pređenih na dva točka:  Amerike, Kanade, Rusije, Azije, sada dođe do svog novog cilja najjužnije tačke Afričkog Kontinenta...

Od priča sa ovog puta meni zanimljiva je bila ona o tome kako su mu u Harareu
dok je spokojno spavao divlji psi pojeli sedište i vozio je tako do Johanesburga...

Iako pomalo umoran od puta Slobodan je odmah prihvatio naš poziv da nam se posle samo nekoliko sati po dolasku u domovinu,
pridruži u zajedničkom dočeku naših Relista Moto Asocijacije Srbije u Lazarevcu gde smo svi ostali zajedno družeći se do sitnih jutarnjih sati...
Ako i vas zanimaju detalji oglasite se komentarima pa ćete i vi pročitati sve neobične detalje afričkog puta najpoznatjeg srpskog avanturiste...
« Poslednja izmena: Avgust 18, 2013, 06:39:56 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 11, 2014, 11:28:57 pre podne »
Slobodan je naš prvi bajker iz Srbije koji je vozeći se sam na svom motociklu prešao:
Kanadu, Ameriku, a potom Aziju i Evropu, a sada je uspešno završio i turističko osvajanje crnog Afričkog kontinenta svojim motociklom...

PODSETIMO SE KAKO SMO ISPRATILI NA PUT NAŠEG BRATA SLOBODANA VUKOJEVIĆA I KAKO SU TO BROJNI MEDIJI PRENELI:
RTS1 DNEVNIK - SLOBODAN VUKOJEVIĆ KREĆE NA PUT TURISTIČKOG OSVAJANJA AFRIKE - 2013

TV PINK DNEVNIK - SLOBODAN VUKOJEVIĆ KREĆE NA PUT TURISTIČKOG OSVAJANJA AFRIKE - 2013

P.S.
Slobodan je počasni član MK Čokanlija a samim tim i član naše najveće Moto Asocijacije Srbije!
Podržimo svi mi zajedno ovaj put našeg brata Slobodana koji ove godine negde pred leto 2014-te,
kreće na jedinstveno turističko osvajanje Australijskog kontinenta na dva točka sa zastavom Srbije!!!

Van mreže Zoran - MK Badovinci

• Dobar Vozac
  • **
  • Volim tu slobodu na dva tocka :)
« Odgovor #4 poslato: Januar 14, 2014, 09:28:04 pre podne »
Svaka cast coveku. Izuzetno.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #5 poslato: Januar 15, 2014, 11:56:51 pre podne »
PODRŽIMO SRPSKOG AMBASADORA DOBRE VOLJE - SLOBODANA VUKOJEVIĆA NA NOVOM POHODU DO AUSTRALIJE

Slobodan Vukojević je naš prvi bajker iz Srbije koji je vozeći se sam bez podrške mehaničara i snimatelja na svom motociklu prešao:
Kanadu, Ameriku, a potom Aziju i Evropu, a sada je uspešno završio i turističko osvajanje crnog Afričkog kontinenta svojim motociklom...
Podsetimo se ispraćaja na Afrički put do najužnije tačke crnog kontinenta našeg brata Slobodana Vukojevića i kako su to brojni mediji preneli:

RTS & ŽIKINA ŠARENICA - SLOBODAN VUKOJEVIĆ KREĆE NA SPEKTAKULARNI PUT TURISTIČKOG OSVAJANJA AFRIKE - 2013

POVRATAK SA ČUDESNOG AFRIČKOG PUTA SLOBODANA VUKOJEVIĆA I INTERVJU U VRTU PROMENADA - 2013

P.S.
Slobodan je počasni član MK Čokanlija a samim tim i član naše najveće Moto Asocijacije Srbije!
Podržimo svi mi zajedno ovaj put našeg brata Slobodana koji ove godine negde pred leto 2014-te,
kreće na jedinstveno turističko osvajanje Australijskog kontinenta na dva točka sa zastavom Srbije!!!