Mart 28, 2026, 01:18:59 posle podne

Autor Tema: BAJKERI BEZ PREKE POTREBE NE KREĆITE NA PUT - VANREDNA SITUACIJA NA PUTEVIMA  (Pročitano 2841 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
BAJKERI BEZ PREKE POTREBE NE KREĆITE NA PUT - VANREDNA SITUACIJA NA PUTEVIMA
« poslato: Januar 31, 2014, 04:08:14 posle podne »
POŽAREVAC

31.01.2014 - POŽAREVAC
Kako saznajemo, juče od 17 časova neprohodan je put od kopa „Drmno“ ka selu Kličevac.
Sinoć je na tom pravcu evakuisano 19 ljudi iz zavejanih vozila, odnosno iz jednog mini busa i 7 putničkih vozila.
Kako saopštava ispostava saobraćajne policije u Požarevcu tokom dana očekuju izvlačenje tih vozila.
Neprohodni su putevi i od Beranja ka Srednjevu, od Češljeve bare ka selu Makce. Deo puta Topolovnik – Ram koji vodi ka Zatonju od jutros je neprohodan, a u opštini Golubac put Zelenik – Maleševo je takodje neprohodan.
Iz Lučke kapetanije u Velikom gradištu, napominju da  je i dalje na snazi zabrana plovidbe Dunavom od od 1.040. do 1096. plovnog kilometra.
Izvor: http://boom93.com/info/lokalne-vesti/19565/nepohrodni-putevi-sirom-branicevskog-okruga.html

IZVEŠTAJ OD SINOĆ SNIMLJEN NA PUTU ZA POŽAREVAC  - 30.01.2014

IZVEŠTAJ OD DANAS SNIMLJEN NA PUTU ZA POŽAREVAC -31.01.2014

VRŠAC

31.01.2014 - Meteorološka stanica na aerodromu Vršac jutros u 5,37 zabeležila je udar vetra od čak 157 kilometara na sat i takav vetar ne pamte u ovoj stanici. Zbog vetra koji u ovom trenutku ima udare i do 38 metara u sekundi, saobraćaj je veoma otežan.
Na putu prema Graničnom prelazu Vatin, nakon sinoćnjeg uspostavljanja saobraćaja koji je bio par sati u prekidu, trenutno je zabranjen saobraćaj za teretna vozila.
I dalje je zbog nanosa snega na putu zatvoren lokalni put od Izbišta do Šušare i mehanizacija je zbog jakog vetra koji nepresatno nanosi sneg nemoćna. Čim se situacija malo smiri, počeće se sa čiććenjem puta.
Jutros sa železničke stanice nije krenuo ni voz prema Bepgradu zbog nanosa na delu pruge, pa su putnici prevezeni autobusima. Opštinski štab za vanredne situacije uputio je apel vozačima da ne kreću na put bez preke potrebe.
Jak, olujni vetar nastaviće da duva u košavskom području tokom vikenda, a njegovo slabljenje se očekuje početkom sledeće nedelje, rečeno je danas agenciji Beta u Hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ).
Vetar trenutno duva u Beogradu jačinom od 30 metara u sekundi, dok su udari vetra u Južnom banatu oko 100 metara.
U narednim danima ne očekuju se padavine, a temeprature iznad nule biće u zapadnim i južnim delovima Srbije.
Izvor: http://www.kurir-info.rs/kod-vrsca-udar-vetra-157-kilometara-na-sat-clanak-1206251

SINOĆNJI SNIMAK SA TERENA RTV PANČEVO - 30.01.2014.

ZRENJANIN

31.01.2014 - ZRENJANIN - Sastanak za Vanredne situacije održan je i u Zrenjaninu gde se odlučuju naredni koraci povodom nastale situacije. 
Za probijanje oko pedeset vozila  koje je zavejano je uključena privatna mehanizacija za ovaj posao iz Stajićeva. Proglašena je Vanredna situacija. Krenuli su tenkovi i vojska da pomognu sređivanju trenutne situacije. Farkaždin od sinoć nema struje, a Elektroprivreda ne može da popravi kvar, jer ne može da dođe do mesta gde je kvar. Zabranjen je saobraćaj na teritoriji Srednjeg Banata.Procena na sastanku je da će situacija biti ovakva ili gora u naredna 2 dana. Zaključak sa sastanka za Vanredne situacije jeste da se ljudi evakuišu, a da vozila ostanu na putu. Nedostaje teška mehanizacija međutim ljudi na terenu su dali svoje izveštaje da je upravo ova mehanizacija zarobljena između kamiona koji su preprečili put. Ocenjeno je da su najverovatnije  problem napravili bahati vozači kamiona.
Ljudi nisu želeli da sarađuju na terenu. Vatrogasci spasioci i pripadnici policije pokušavali su  da sve zarobljene evakuišu i izvuku iz svojih vozila, ali oni nisu želeli da sarađuju.  Apeluje se na sve zarobljene da sarađuju i da se evakuišu. Deonica u naredna 2 dana neće biti očišćena. Oko četrdeset učenika iz Stajićeva, Lukićeva i Farkaždinasinoć je evakuisano i smešteno u Domu učenika.  Otkazana je radna subota u srednjim školama koja je predviđena.
Ponovo je prohodan put za Novi Sad za sve vozače. Šleperi koji su sprečavali prolazak su uklonjeni i zabranjen im je saobraćaj do daljnjeg. Vidljivost je smanjena, a  brzina na pojedinim delovina ne može da se razvije više od 10km/h. Smetovi i dalje postoje pa se mole vozači da budu oprezni.
Izvor: http://rtvsantos.com/?p=8751

IZVEŠTAJ MINISTRA SAOBRAĆAJA SNIMLJEN DANAS NA TERENU - 31.01.2014.

EVAKUACIJA ZAVEJANIH VOZILA I PUTNIKA NA DEONICI ZRENJANINSKOG PUTA PERLEZ STAJIĆEVO - 31.01.2014.

SVE POHVALE ZA SPASIOCE I ZA POŽRTVOVANOG MINISTRA SAOBRAĆAJA KOJI JE I SAM UČESTVOVAO U EVAKUACIJI

P.S.
Iz svih medija čuju se i dalje brojni apeli da se na put ne kreće bez preke potrebe!
« Poslednja izmena: Januar 31, 2014, 04:53:08 posle podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Na mreži Niki

• Totalni Moto Manijak
Odg: BAJKERI BEZ PREKE POTREBE NE KREĆITE NA PUT - VANREDNA SITUACIJA NA PUTEVIMA
« Odgovor #1 poslato: Januar 31, 2014, 07:48:33 posle podne »
Iz perspektive moje tople sobe, ovo i ne izgled tako strasno. A i bilo je za ocekivati ovakvo nevreme, naime braca iz MK  Babatovo iz Elemira prave zimsku moto zurku a to kod njih nemoze bez nekog kijameta  *111

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
Odg: BAJKERI BEZ PREKE POTREBE NE KREĆITE NA PUT - VANREDNA SITUACIJA NA PUTEVIMA
« Odgovor #2 poslato: Februar 01, 2014, 12:17:46 pre podne »
u leba ti ko da izvestaj iz druge drzave gledam ... ovde kod mene nema snega uopste , jes ladno i pirka neki vetar ali sneska od blata pravimo
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Pecko - MK Margum

• Predstavnik Kluba
  • Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Februar 01, 2014, 12:50:19 pre podne »
I kod nas ''pirka''  vetar

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #4 poslato: Februar 01, 2014, 04:40:23 pre podne »
u leba ti ko da izvestaj iz druge drzave gledam ... ovde kod mene nema snega uopste , jes ladno i pirka neki vetar ali sneska od blata pravimo
I kod mene je kući slično vreme kao i kod Pece i Pecka, vetrovito ali suvo vreme bez smetova jer se sneg gotovo popuno istopio, ali praćenje aktuelnih vesti privuče mi pažnju pošto su moja braća iz kluba trebala da krenu put bratskog Vršca juče uputih njima a onda i svima ostalima apel i upozorenje da ako već kreću na put da budu spremni na sve ono što ih na zavejanom putu očekuje...   

Van mreže Faza - MK Road Flyers

• Predstavnik Kluba
  • Suvozac
  • **
« Odgovor #5 poslato: Februar 01, 2014, 04:47:52 posle podne »
Slika sve govori, vidimo se u proleće

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #6 poslato: Februar 01, 2014, 05:05:44 posle podne »

01.02.2014 - DANAŠNJE VESTI O STANJU NA ZAVEJANIM PUTEVIMA SRBIJE
Iz Sektora za vanredne situacije apeluju na građane da im jave ako su negde ostali zavejani. - Molimo sve građane da ako su negde zavejani da to jave vatrogasnoj službi ili policiji na brojeve 192 ili 193 – kaže Goran Nikolić.

15.15 – Više od 400 osoba evakuisano iz Feketića. Odblokirana 123 automobila i tri autobusa. Helikopterima evakusano 75 osoba, uglavnom sa lakšim promrzlinama.
15.05 – Odblokirana 123 automobila i tri autobusa kod Feketića. Helikopterima evakusano 75 osoba, uglavnom sa lakšim promrzlinama.
14.45 – Odblokirana 53 automobila i tri autobusa sa ukupno 251 osobom kod Feketića. Helikopterima evakusano 70 osoba.
14.30 – Ponovo prohodan put Zrenjanin-Kikinda, blokirana samo deonica do Elemira.
13.30 – Do sada evakuisano 60 građana, prvenstveno dece i trudnica. I Novak

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #7 poslato: Februar 01, 2014, 05:19:02 posle podne »
01.02.2014 - NAJNOVIJA VEST - NOLE STIGAO DO ZAVEJANIH PUTNIKA I DELI NAMERNICE NAJUGROŽENIJIMA!

Novak

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #8 poslato: Februar 05, 2014, 12:47:00 posle podne »
Hvala bogu putevi u Srbiji su sada napokon prohodni, a o tome kako je bilo na zavejanim putevima moglo se čuti direktno od Novaka
« Poslednja izmena: Februar 05, 2014, 02:12:46 posle podne od strane MR.Čokanlija »