April 01, 2026, 04:35:17 posle podne

Autor Tema: POVRATIMO SMISAO MOTO SKUPU  (Pročitano 6523 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
  • BMW K 1200 RS, BMW R 1150 GS, SACHS MAD ASS 125
POVRATIMO SMISAO MOTO SKUPU
« poslato: Oktobar 24, 2014, 09:56:04 pre podne »
Ajde da probamo povratiti smisao motorijadama,da to ne bude smo puko napijanje i krljanje do iznemoglosti,gdje brat brata ne pozna!Mnogi nasi prijatelji kad se vrate kuci nemaju pojma gdje su bili,pa da ucinimo stosta kako bi ta okupljanja imala makar nesto od nekadasnjeg.Razmislite o tome!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: POVRATIMO SMISAO MOTO SKUPU
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2014, 11:03:53 pre podne »
pa jeste izvodljivo , moze takav skup da se napravi !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 25, 2014, 08:59:46 posle podne »
Ne mislim o skupu bez alkohola.I dalje ce se tociti pivo,piti razni alkoholi i sve drugo sto to nije,nego kako od skupa napraviti moto druzenje,a ne vasar.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 26, 2014, 06:43:35 posle podne »
Ne mislim o skupu bez alkohola.I dalje ce se tociti pivo,piti razni alkoholi i sve drugo sto to nije,nego kako od skupa napraviti moto druzenje,a ne vasar.
nikako.skoro pa nemoguce.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 27, 2014, 12:42:38 pre podne »
nikako.skoro pa nemoguce.

pa ti si napravio jedan takav .. i to sam !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 27, 2014, 04:34:17 posle podne »
pa ti si napravio jedan takav .. i to sam !
pa zato i kazem.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #6 poslato: Novembar 03, 2014, 10:04:25 posle podne »
Sta je onda moze li to ili ne moze?

Van mreže dafi

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Novembar 04, 2014, 03:35:58 posle podne »
:), Vašar pa to ti je :).Jagnjići, prasići i sve redom :)

Na mreži Niki

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #8 poslato: Novembar 04, 2014, 04:59:27 posle podne »
:), Vašar pa to ti je :).Jagnjići, prasići i sve redom :)
A kao najnormalnije na svakom vasaru motoristi (da nekazem bajkeri), motori, trajkovi, rok muzika, igre, defile, izleti... da bas kao na vasaru.

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #9 poslato: Novembar 05, 2014, 03:54:41 posle podne »
ideja jezuzetna dobra, ali došle su nove generacije  koje žive na novi  način teško je točak istorije vratiti u nazad

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #10 poslato: Novembar 06, 2014, 10:43:06 posle podne »
ideja jezuzetna dobra, ali došle su nove generacije  koje žive na novi  način teško je točak istorije vratiti u nazad
Znam,od povratka nema napretka,ali napredak je ako i jedan mlad momak poim moto druzenje kao tako,a ne ko "paradu pijanstva i kica"!

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #11 poslato: Novembar 25, 2014, 09:47:12 pre podne »
A tek moto zurke! :) :) :)UFFFF,e to je cudo!

Van mreže shaddow

• Suvozac
  • *
« Odgovor #12 poslato: Novembar 25, 2014, 01:56:27 posle podne »
Razmisljao sam dali da uopste nesto prokomentarisem na ovu temu i odlucio da kazem sta muci mnoge motoriste, a ima nas dosta, i u klubovima i van klubova, koji vozimo dugo i secamo se kako je bilo nekada a znamo i kako je sada. Skupove izbegavam vec tri godine. Najvece razocarenje mi je bilo kada dodjem na skup (koji je u organizaciji MAS-a ili kluba koji je u MAS-u) i moram da platim ulaz po vecoj ceni od pesaka i bajkera koji su clanovi MAS-a, sta reci !? Sve ste pretvorili u masinu za pravljenje para priznali to ili ne. Svaki ali SVAKI PRAVI BAJKER ce na skupu potrositi sve pare koje je poneo bez obzira dali ce platiti ulaz, pice klopu ili ce nesto kupiti. Nekada se za ulaz na skup placalo ali se dobijala majca sa amblemom kluba koji pravi skup, tako da nema zarade ni na ulazu ni na majcama ali to je reklama za klub, i to je ok. I ... tako je krenulo i znamo kako je sada. Sta ste trazili to ste i dobili, VASAR, na zalost ! Vase skupove sam odavno poceo da izbegavam bas zbog VASARA  u pravom smislu te reci. Mladi koji su poceli da voze pre par godina i nisu mogli nista bolje da vide niti da nauce sem da im treba gomila para i skup motor da bi bili face. Niokoga ne prozivam i sami znate koliko se ljudi promenilo na celu MAS-a, greska je svih nas i sada mozemo samo da jedemo ono sto smo sami i...rali !

Van mreže UNUCHE

• Vozac
  • *
  • Prvi predsednik MAS
    • Karburator Servis UNUCE
« Odgovor #13 poslato: Novembar 25, 2014, 08:12:26 posle podne »
Jedan video snimak koji sam napravio prošle godine na jednom retkom moto skupu gde je baš bilo onako kako je i zamišljeno pre 20 godina
Evo šta je Slobodan Vuković rekao, pogledajte video na linku:

« Poslednja izmena: Novembar 25, 2014, 08:15:20 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže shaddow

• Suvozac
  • *
« Odgovor #14 poslato: Novembar 25, 2014, 09:54:32 posle podne »
Na zalost na samo jednom moto skupu prosle godine i nazalost "the last mohican" mada i dalje nosim prisivak MAS-a ne znam ni sam zasto ali zarad starih vremena a nadam se jos uvek, neki tracak je ostao, i buducih. Nadam se da nece vise biti skupova gde cu na ulazu okrenuti motor i otici dalje jasuci vetar ... slobodan ...

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #15 poslato: Novembar 25, 2014, 10:58:00 posle podne »
Vjerovali ili ne,moto skupovi postaju mjesta za izbjegavanje,a zurke su to vec odavno,tamo ne idem vec par godina!Mislim na zimske zuljke(zurke)gdje se uglavnom odlazi autima.

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #16 poslato: Novembar 26, 2014, 07:34:07 pre podne »
Bravo Peđa!  *556
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #17 poslato: Novembar 26, 2014, 08:01:54 pre podne »
Ja kada sada citam ove komentare kao da sam na nekom forumu nautike ili eletronike pa opleli svi protiv skupova jer ih nevole dovoljno,to nije njihova svera interesovanja.Znam da nije tako pa zato i nerazumem ovu pricu bas.Prvo da razjasnimo sta su to vasari.Zasto vam smeta to vasari.Za mene su to bili uvek prihvatljiva narodna okupljanja jos kad su svi isti tj. na motorima pa kud ces boljeg i lepseg vasaara.Pre 20 godina to nije bilo tako pa sada da vratimo unazad.Ja nisam pre 20godina posecivao skupove jer sam isao po trkama pa neznam kako je nekad bilo.Znam od pre recimo 15god. pa mislim da su sada mnogo organizovaniji,uredjeniji sa mnogo vise ljudi,sa sadrzajem da ti nebude dosadno.Nemislim na zadnje dve godine jer je sada to dosta lose.Sada vidim da gomila ljudi koje sam znao neide po skupovima i vrlo mi je jasno zbog cega neidu a to sigurno nije sto su vasari sto kaze pedja.Svi ste bajkeri i to dobri bajkeri i svi vrlo dobro znate sta je to na jednom skupu sto vas iritira i kako izgleda domacinski i prijateljski docek na skup.Pa izvolite napravite takav skup.Skup sa bajkerima nemoze da bude vasar,skup sa bajkerima i hiljadama gradske omladine-lokalaca zbog kojih se cuva oprema i zbog kojih 80% motorasa napusti moto skup u 18h je vasar samo takav.I da nesirimo pricu dalje pozdrav svima

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #18 poslato: Novembar 26, 2014, 04:15:40 posle podne »
Besmisleno je govoriti o tome sta ko voli,nedovoljno voli ili ne voli,pa makar to i vasar na motorima bio!
Razloga za neodlazenje na motorijade vaserskog karaktera ima puno,opravdano ili ne,ali nam je cilj,kao sto i naslov kaze,kako da povratimo smisao moto skupu!?
Obzirom da covjek kupi motor,odrzava ga,i sve radi kako bi se vozio kuda pozeli,za radi uzivanja,bezveze je ici na mjesta gdje ti ne stima,da od uzivanja pravis traumu,u bilo kom periodu,sad,za 7 godina,ili 20 godina unazad.Negdje covjek mora i otici,da ispostuje bracu,to je drugi par cipela,ali peglati se stalno po motorijadama koje se samo tako zovu je smorno i neposteno prema sebi.
Misljenja sam da skupovi iz godine u godinu postaju sve losiji i dosadniji,bezidejni i monotoni,dijelom zbog nedostatka sadrzaja,a djelom zbog apatije koja nas je zahvatila.Glavni razlog za ovo je manjak para,braco moja!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Novembar 26, 2014, 05:23:06 posle podne »
Sa dobrom ekipom je svuda lud provod, los skup ne postoji jer time bi jako uvredio domacina. Svako da od sebe najbolje i maximum da napravi i ugosti sve bajkere koji imaju zelju da dodju. Pedja, smetnuo si s uma da je pre 20tak godina trebalo prodati stan malte ne za motor, a sada sklepas soma dva,najases bedeviju i vec si bajker. Boje se dobijaju preko interneta i vec si clan kluba za postovanje, neki mladji da ne kazem novi bajkeri imaju neke produktivne ideje za nove muzicke grupe t.j. ne zadovoljavaju se onim cime smo se mi zadovoljavali i misle da je tako bolji provod. Mozda je njima to dobar provod sto nama nije, ko ce to znati. Vecina, bar u mom klubu, koristi vikend da napuni malo baterije voznjom do tog moto skupa, vidi ekipu, popije neko pivo i cuje malo roka uz dobre drugare. Nikada necemo vratiti atmosveru koja je nekada bila jer jednostavno manje nas je bilo i sam motor nije bio ovoliko popularan pa i nije bilo toliko bajkera posebno mladih, zeljnih da izadju iz nekih monotonih okvira sadasnjice. Naravno, besparica cini svoje ali i smena generacije je prisutna sto jednostavno dovodi do nekih novih normi za pravljenje skupova ili vasara kako ga nazva ovaj prethodnik iza nika senka. Licno, idem na skupove koliko mogu i na zimske zurke isto i ici cu dokle god imam ekipu koju zelim da vidim ili sa kojom idem na samo to desavanje, a tamo cemo vec napraviti dobro zezanje jer za to nam treba samo malo pozitivne energije.