April 01, 2026, 01:02:31 pre podne

Autor Tema: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...  (Pročitano 34272 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
Odg: DANAŠNJI PREDLOZI ZA BOLJE SUTRA MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE...
« Odgovor #80 poslato: Februar 10, 2011, 10:03:23 pre podne »
"E sad jedno pitanje za ove koji su pristalice smanjivanja moto skupova...  Ko će od velikih klubova da se odrekne svog termina ili da ga podeli sa nekim drugim klubom, pošto je sasvim očigledno da se još uvek  mnoga koplja lome oko termina za moto skup"

Mislim da je vrlo jednostavno. Rendi je to lepo objasnio - sta je motiv za pravljenje moto skupa?

- Ako je zarada ( a mislim da jeste - bar kod vecine ) moze svake druge godine - da bi svi zaradili po malo.

- Ako je druzenje - moze jos redje..jer ako zoves ljude u goste onda nije lepo da im naplatis ulaz i pice... :icon_scratch: ..a tolike pare malo ko ima da bi ugostio toliko bajkera... i da ih ima verovatno bi ih potrosio na nesto drugo.

- Veliki ili mali klub - nema to nekog znacaja u organizaciji. Dobro organizovan klub sa 5 ljudi  moze da odradi posao...lose organizovan klub sa 100 ljudi moze da omane. Stvar je organizacije tj. kvaliteta - ne kvantiteta.

Meni licno je svejedno...ici cu tamo gde mi je lepo. Gde je dobra klopa, jeftino pivo, jeftino prenociste, ima hladovine, bazen ili jezerce ( moze i reka ), ima dovoljno cistih i upotrebljivih wc-a, dobar koncert...

Sve ono o cemu se vec dugo prica...i prica...i prica...

Predprosle godine sam slucajno svratio kod MK" Ladys" Novi Sad...na Ribarcu... Mali lokalcic sa bastom u debeloj hladovini, pored vode...pasulj kakav nikad pre (a i posle ) nisam probao, hladno pivo ( znojavo )...divota! Ponovio bih to, ali nisu vise tamo. Mali klub, ali ...
Sve pohvale.

Negativnih primera ima...necu ih pominjati. Popravice se ...vremenom...

...ili... MAS napise pravilnik ( zakon ) o organizaciji skupa. Ko ne ispuni ocekivano ( unapred zadato ) gubi pravo na organizaciju skupa u sledecoj sezoni.

To ne znaci da dobro ugosti samo clanove komisije ili UO ili NO MAS-a...nego sve posetioce skupa.

Moze li MAS to da uradi? Ovakvom politikom NE ZAMERANJA ne moze... mislite o tome.

...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #81 poslato: Februar 10, 2011, 10:05:05 pre podne »
  Mislim da uopste nije vazno da li je neki klub clan neke asocijacije ako pravi kvalitetan skup iz godine u godinu i ima tradiciju,posto se skupovi sad prave da bi se nesto zaradilo tu vazi ono pravilo koliko para toliko muzike.Jer da budemo realni od motora kod nas zarade na skupu nema nego od pesaka a to je kod nas realnost.E sad mi nije jasno u ovim okolnim zemljama  mislim na rumuniju , bugarsku ,madjarsku,grcku ima mnogo klubova i socijacija al nema bas nesto skupova a i prosle sam godine bio na par susreta u rumuniji i bugarskoj gde desetak klubova zajednicki pravi skup a na tom skupu dozvoljeni ulaz samo motorima a motora hiljade.E sad kako oni to uspevaju nemam pojma al je tako kolko sam sazno zadnjih 3-4 godine. E sad ja mislim da bi mozda moglo velike i priznate skupove koji godinama rade kvalitetno  dati im po vikend samo za njh bez poklapanja u nekim terminima u maju,avgustu,septembru a skupove u manjim mestima i klubova koji su manje poznati ili organizovni staviti u termine jun ,jul al nek bude po pet-sest skupova za vikend pa nek se bore za kvalitet i posetioce, jer mislim da se mora odvojiti kvalitet od kvantiteta.Na taj nacin bi se mozda doslo do neke zdravije konkurencije u organizacij.

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #82 poslato: Februar 10, 2011, 01:24:37 posle podne »
Odgovorio bih sa par reci Radu iz perspektive coveka koji voli skupove.Kazes da treba da se napravi komisija o kriterijumima odrzaqvanja istih.Mislim da je ta komisija vec okasnila to je vec trebalo uraditi.Mozda je problem u nama bajkerima jer smo mozda mnogo ocekivali.Jasno je da nemoze mas napraviti neke velike preokrete to je iluzija ali je mogao bar te kriterijume da poostri i objavi.Ja sam ocekivao da cu u ruci da drzim program skupova MAS-a i da cu unapred znati da me na tim skupovima ceka najbolje/sto se tice infrastrukture i svega ostalog//i da se tu nece desiti propusti.Sta se desavalo prosle godine a bice toga i ove.Desavalo se da sam bio na skupovima klubova koji su u masu i da niti je bilo wc-a niti je bilo dovoljno klope niti pica  jednom recju nista.Nemojte samo da me pitate na kojem to,svi vrlo dobro znamo a i da neznamo vi to mora da znate.I sada ce taj takav skup opet da dobije termin zarad nekog malok kluba koji bi se svojski potrudio oko svega.Neradi se mnogo tu o nama koji se vozimo i idemo,icicemo mi i dalje radi se o vama organizatorima jer ce ljudi sve manje ici po skupovima pa cete vi to prvi osetiti.Nisam ocekivao da ce neko ko nije u masu rekli bi ko nije tako dobro organizovan da napravi jako dobar skup.I to da nepominjem ime i to se vrlo dobro zna.
Broj skupova netreba smanjivat,naprotiv mozda ih treba na neki nacin kategorizovati pa oni najbolji da dobiju neku kategoriju 10 ili A ili bilo kako.Pa onda usloviti ako pravis skup 10 nemozes sa 20kg pasulja i gajbom piva i dva ara placa
I kazete posecenost je jos uvek dobra to nije tacno.Pretprosle godine su osrednji skupovi bili po 700-800 motora,prosle godine su puno bili sa300-400 i to je bilo vidno manje.Sta mislite ove ,bice jos manje.Ljudi sada imaju izbora,biraju.Vreme kukuruza umesto wc-a i suncobrana umesto satora je proslo.

Van mreže Malisha

• Profi Vozac
  • **
    • MK Valjevo
« Odgovor #83 poslato: Februar 10, 2011, 01:29:49 posle podne »
Prvi post na ovoj strani........clasicna odbrana organizatora u najavi..... ;)

Prethodna tri posta AMIN BRACO!!!!

Nek shvati ko kako hoce  :-*
Kawasaki VN 800

Van mreže marko vitez

• Moto manijak u usponu
  • Tattoo by Mare
    • ASTRAL INK TATTOO STUDIO
« Odgovor #84 poslato: Februar 10, 2011, 03:43:36 posle podne »
Mislim da je Rajin post 100 % na mestu.
I mozemo i ne mozemo da uticemo na porast broja klubova kod nas,mislim da takve stvari nisu stvar dogovora ili odgovora pojedinaca da ne osnivaju SEZON KLUBOVE.
Svaki klub hoce svoj skup,nije bitno da li neko u tom terminu pravi skup ili je i suvise blizu,kako god,sve je stvar POSTOVANJA,ako nemogu to da ispostuju,nemogu ni sebe da ispostuju.
Mislim da je najbolje da pustimo sve te SEZON KLUBOVE da POKUSAJU da opstanu,a mi to treba da odradimo mudro i da ih pustimo da se sami ugase,razidju itd...
NISAM MISLIO NINAKOGA LICNO,TO JE MOJE LICNO MISLJENJE.
Tattoo
Body Piercing
Air Brush
065-8.123.144

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #85 poslato: Februar 10, 2011, 06:09:00 posle podne »
I mozemo i ne mozemo da uticemo na porast broja klubova kod nas,mislim da takve stvari nisu stvar dogovora ili odgovora pojedinaca da ne osnivaju SEZON KLUBOVE.
Svaki klub hoce svoj skup,nije bitno da li neko u tom terminu pravi skup ili je i suvise blizu,kako god,sve je stvar POSTOVANJA,ako nemogu to da ispostuju,nemogu ni sebe da ispostuju.
Mislim da je najbolje da pustimo sve te SEZON KLUBOVE da POKUSAJU da opstanu,a mi to treba da odradimo mudro i da ih pustimo da se sami ugase,razidju itd...

SEZON KLUBOVI  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
  Kakvi su to moto klubovi ???

Van mreže Aleksa - MK Čokanlija

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #86 poslato: Februar 10, 2011, 06:48:35 posle podne »
  Mislim da ne treba raditi na "seči" termina moto skupova u okviru Masa,vec raditi na dizanju tih istih
  skupova na visi nivo,stanrardizovati ih da budu kvalitetni a komisija Masa da bude ta koja ce to da
  oceni pozitivno,negativno,opomene organizatore u cilju korigovanja propusta i sl. a ne da se vrsi seča
  termina i stvaranja još veceg nezadovoljstva u samoj MASovnoj kući.
  Svi smo mi članovi ove asocijacije i zelimo da imamo ista prava!!!!

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #87 poslato: Februar 10, 2011, 07:01:24 posle podne »
Ova tema je Rade mnogo stara i mnogo puta elaborirana. Pa valjda je i deci jasno danas da mnogi klubovi i ulaze u MAS samo da bi dobili termin koji ce biti javno objavljen u kalendaru skupova MASa. Nije to samo slucaj kod nas da se poklapaju termini i u HR imas po tri i vise susreta za jedan vikend. Nekad je na motosusretima bilo po 200 do 300 motora a od toga ni 4ili 5 motora sa istom oznakom grada a danas ima po 1000 motora a najvise iz grada ili mesta domacina. Hocu da kazem da su motosusreti koji se sada odrzavaju postalni uglavnom lokalnog karaktera ili mesta od nekih 100km udaljenosti.
Ima tu i finansiskih razloga naravno jer ne mogu svi da putuju na daleke skupove, a i sto su skupovi postali dosta jednolicni bez osobenosti.To sto svako selo hoce da pravi skup se mora razumeti ,jer to je u takvim sredinama dogadjaj godine i sto bi oni propustali
tu priliku da naprave nesto. Ako bi se mogao smanjiti broj susreta, a normalno da nikad nece gde bi se motoristi vozali preko cele sezone
po ulicama od kafica do kafica ili na more jednom godisnje i to ko ima para.A sto se tice nekog profita od tih skupova to je samo fantazija onih koji nikad nisu napravili ni jedan skup. Jedan stari motorista Zerac iz Elemira kod Zrenjanina koji je nekad pravio vrlo posecene skupove je jednom prilikom rekao velika jebada za nikakve pare i bio je potpuno u pravu.To sto pominjete kriterijume za susret pa oni su odredjeni jos pre petnaestak godina i ne treba ih stalno ponavljati.Pravi moto susreti su umrli onog momenta kada se pojavio takozvani komercijalni faktor , naime izvesni klubovi su poceli dobijati ogromnu pomoc od opstina gde se odrzavaju i poceli su sa trkom ko ce bolje i skuplje sastave da dovede ,ko ce bolju profesionalnu binu da ima ko ce jacai jos jace ozvucenje da ima ,naravno shodno ovome moralo se i naplacivati ulaz i udarati po cenama pica i svega ostalog. Sve se poboljsalo ali samo vizuelno a pravog druzenja i bajkerskog zivota bilo je sve manje i manje . Naravno u skoroj buducnosti ce ga biti sve manje jer dolaze na te susrete sve vise onih koji ne vole motor nego ga voze zato sto je to IN uglavnom mladje generacije koje imaju destruktivnosti u sebi. Kako razvaliti motor kako ga muciti u crveno , paliti gume do eksplozije iste itd,itd.Uzroci su i ti stosu neki ljudi koji nemaju veze sa motorima poceli da prave skupove nadajuci se nekoj brzoj zaradi , to su uglavnom ljudi iz ugostiteljske struke. Ovo sve pisem da bi se neke stvari razjasnile a siguran sam da imam najvece iskustvo sta se tice ove teme jer sam u karijeri bio na preko 200 skupova u zemlji i inostranstvu.
*603 *603 *603 *556

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #88 poslato: Februar 10, 2011, 07:02:30 posle podne »
"E sad jedno pitanje za ove koji su pristalice smanjivanja moto skupova...  Ko će od velikih klubova da se odrekne svog termina ili da ga podeli sa nekim drugim klubom, pošto je sasvim očigledno da se još uvek  mnoga koplja lome oko termina za moto skup"

Mislim da je vrlo jednostavno. Rendi je to lepo objasnio - sta je motiv za pravljenje moto skupa?

- Ako je zarada ( a mislim da jeste - bar kod vecine ) moze svake druge godine - da bi svi zaradili po malo.

- Ako je druzenje - moze jos redje..jer ako zoves ljude u goste onda nije lepo da im naplatis ulaz i pice... :icon_scratch: ..a tolike pare malo ko ima da bi ugostio toliko bajkera... i da ih ima verovatno bi ih potrosio na nesto drugo.

- Veliki ili mali klub - nema to nekog znacaja u organizaciji. Dobro organizovan klub sa 5 ljudi  moze da odradi posao...lose organizovan klub sa 100 ljudi moze da omane. Stvar je organizacije tj. kvaliteta - ne kvantiteta.

Meni licno je svejedno...ici cu tamo gde mi je lepo. Gde je dobra klopa, jeftino pivo, jeftino prenociste, ima hladovine, bazen ili jezerce ( moze i reka ), ima dovoljno cistih i upotrebljivih wc-a, dobar koncert...

Sve ono o cemu se vec dugo prica...i prica...i prica...

Predprosle godine sam slucajno svratio kod MK" Ladys" Novi Sad...na Ribarcu... Mali lokalcic sa bastom u debeloj hladovini, pored vode...pasulj kakav nikad pre (a i posle ) nisam probao, hladno pivo ( znojavo )...divota! Ponovio bih to, ali nisu vise tamo. Mali klub, ali ...
Sve pohvale.

Negativnih primera ima...necu ih pominjati. Popravice se ...vremenom...

...ili... MAS napise pravilnik ( zakon ) o organizaciji skupa. Ko ne ispuni ocekivano ( unapred zadato ) gubi pravo na organizaciju skupa u sledecoj sezoni.

To ne znaci da dobro ugosti samo clanove komisije ili UO ili NO MAS-a...nego sve posetioce skupa.

Moze li MAS to da uradi? Ovakvom politikom NE ZAMERANJA ne moze... mislite o tome.

*556

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #89 poslato: Februar 10, 2011, 07:04:52 posle podne »
*603 *603 *603 *600

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #90 poslato: April 04, 2014, 10:39:48 posle podne »
Mislim da i ova tema treba da se osvezi....ima dosta novosti pa voleo bih da se malo upozna sira javnost sa njima?