Mart 28, 2026, 03:08:30 posle podne

Autor Tema: Struja-Problem,vise NE!!!  (Pročitano 4265 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

acakawa

• Gost
Struja-Problem,vise NE!!!
« poslato: Mart 05, 2010, 01:28:43 posle podne »
Drustvo,ako imate bilo kakav problem oko struje sa vasim ljubimcem,tu sam da vam pomognem,ako nikako drugacije onda savetom kako da resite muku koja vas je zadesila.Za ovih par godina iskustva susretao sam se sa raznim zafrkancijama tako da cu vrlo rado da ga podelim sa vama... *200

Van mreže proki

• Suvozac
  • *
  • Z500
Odg: Struja-Problem,vise NE!!!
« Odgovor #1 poslato: April 18, 2010, 08:31:18 pre podne »
PA ostavi neki broj mobilnog druze!!!

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #2 poslato: April 19, 2010, 08:23:08 pre podne »
Kawa Gpz500s 90to god, razleteo mi se magnet. Sta da radim?  ;)

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: April 19, 2010, 08:03:34 posle podne »

Pa da kupiš drugi!  ;D ;D

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #4 poslato: April 20, 2010, 12:50:13 pre podne »
I prodaš Kawu da ti se više ne razleti...ili nosi par komada u rezervi!  ;D

Nego, šta ja da radim sa strujom...udarila me, majku joj njenu naelektrisanu i bacila na dupe (da li i ti koristiš Burov oblog kada se bakčeš sa elektriku?)  ;D ;D ;D

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #5 poslato: April 20, 2010, 08:23:55 pre podne »

Nego, šta ja da radim sa strujom...udarila me, majku joj njenu naelektrisanu i bacila na dupe (da li i ti koristiš Burov oblog kada se bakčeš sa elektriku?)  ;D ;D ;D

A ti ne petljaj nego zovi majstora.  ;)

Van mreže proki

• Suvozac
  • *
  • Z500
« Odgovor #6 poslato: April 21, 2010, 07:21:33 pre podne »

Ja mislim da je isti kao kod KLE500, i meni se to desilo pa sam uzeo od zzr ili zr 600 kawasakija,. Posle sam nasao original, ako ti treba javi mi se na PP da razmenimo mobilne!!!

acakawa

• Gost
« Odgovor #7 poslato: April 21, 2010, 01:22:45 posle podne »
Pokusacu da vam pomognem koliko je to moguce telefonom...   *200
 060 72-36-915

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: April 21, 2010, 05:59:28 posle podne »
Pokusacu da vam pomognem koliko je to moguce telefonom...   *200
 060 72-36-915

Malo smo se našalili ali svakako ti treba čestitati na veoma lepom gestu. Nama koji se ne razumemo u mehaniku i moto elektriku mnogo znaći kada imaš nekoga da te posavetuje! Spasiba!!  *3 *3

acakawa

• Gost
« Odgovor #9 poslato: April 22, 2010, 10:24:22 pre podne »
Najbitnije je da su nasi ljubimci zdravi i da im struja tece bez problema kroz krvotok... onda ce mo i mi uzivati na njima... :)  *200 Pozdrav...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #10 poslato: April 22, 2010, 11:46:27 pre podne »
Motori su nam mahom stariji ai po BGDu, najčešće ne garažirani! Moj savet, kao laika je...

Kada god skidate barem plastiku ili menjate neki deo, popravljate...sve kontakte odkačite i isprskajte ili WD ili sprejom za kontakte!
Patina koja se vremenom nahvata, stvara svojevrsnu izolaciju, koja ume dupe da pomeri.
Nisu svi vični ni sa lemilicom, često sam viđao 'loptice' umesto lepo razlijenog kalaja' a to su ti najgori problemi kada ste ubeđeni da nije do toga pa sumljate i na vračbine komšinice Cice!
U ostalom zašto bi ste opterečivali sa lošim konekcijama i regler i akumulator i rizikovali da vam se od toplote zapali instalacija. Prošle godine u Srbiji je izgorelo 640 vozila zbog ne ispravne instalacije!!!

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Maj 03, 2010, 04:55:03 posle podne »
Aco...Crklo mi dugo svetlo na 'balonci' od 35w i žvajznuo osigurač. Kada se promeni osigurač, kratko radi a kada se ukljući dugo, opet iskoči osigurač...Neko mi reće da je dugo sada u 'kratkom spoju' što mi ne izgleda logično...valjda kada rikne, nit je u prekidu a ne u kratkom spoju!

Afrikaneri...uzeo sam adaptere za halogene žarulje i da li do farova dolazim skidajući masku na nosu ili skidajući satove? Kako je lakše?

Trebao bih da kupim i relej da bih povezao H4 na oba fara da budu i kratka i duga...koji relej, zna li neko oznaku koju da tražim?
« Poslednja izmena: Maj 03, 2010, 06:39:46 posle podne od strane Zemunac »

acakawa

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Maj 10, 2010, 08:55:15 pre podne »
Zemunac druze to je sigurno kratak spoj izmedju zice za dugo svetlo i mase.Kreni od samog fara i vidi da li slucajno zica koja napaja sijalicu
(to jest dugo svetlo,posto imas posebno za dugo a posebno za kratko svetlo) nije negde u spoju sa masom
 i da zbog toga gori osigurac... ako nije,onda pogledaj da li snop kablova koji ide sa leve rucice,to jest sa prekidaca za dugo i kratko svetlo da li je on negde ostecen pa da zica kaci na masu i ostala ti je jos jedna mogucnost a to je da otvoris prekidac zd dugo i kratko svetlo i pogledas da li se nije razlemila neka zicica u samom prekidacu i da dodiruje na masu i da ti przi osigurac...nesto od ove tri stvari ti stvara problem... pozdrav   *200

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #13 poslato: Maj 16, 2010, 05:42:52 posle podne »
Problem rešen!
Nije u prekidaču bio problem jer ima ih dva, jedan da se ukljuci dugo svetlo, a drugi za ablend!
Afrika je takva da sam morao skinuti njušku kako bih mogao doći do sijalica (nije problem, 8 šrafova). Kod mene RD 03 su balonke tj. S20, dugo i kratko u jednoj a tako u obe sijalice.
Ne znam da li relej za rad oba fara, naknadno stavljen ali sumljam jer kod nekih Afrika su sočiva različita, te se ne preporučuje ubacivanje dva kratka i dva duga, jer hoće dugo da rasipa na sočivu za kratko!

Kako sam promenio sijalice sve je OK. Ustanovio sam da na jednoj nije radilo dugo a na drugoj u momentu kada je dugo crklo, došlo je do spoja sa masom u samoj sijalici, te mi je zbog toga iskakao osigurač!

Sada mi samo ostaje da pronađem dva ležišta za H4, kako bih mogao koristiti Night Breker. Slabije vidim noću i Xsenoni (koje sam ubacio u auto  4300K) bi mi bili spas ali ovaj, novi zakon...hmm!!

Hvala na savetu!! *3 *3

acakawa

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Maj 18, 2010, 07:47:44 pre podne »
Odlicno drugar!!! Vidis da nije tesko biti elektricar...  :) :) :)  *200

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #15 poslato: Maj 18, 2010, 07:59:01 pre podne »
Da se ne pokrivam odmah sa ušima a nekada sam i Teslu upisao (pa me izbacili zbog vrlo žalosnog vladanja...žalio se što profesorka nema veće sise ali jbg oni me izbaciše), pa sam malo čaprkao sa radio stanicama...kući na CBu a u klubu na 'kratkim'...ali jednog dana zabole glava od P-N-P i N-P-N i raznih tiristora te pobegoh što dalje od primenjene elektronike!!

Nego da li je neko čuo da postoje sijalice H4 koje imaju dno kao S20 balonke, znaći zatvoreno a ne sa 3 izvoda za kontakte.
Kaže mi Darinjo da postoje ali u Auto Miki mi se malo počudili!!