Bravo brate, svaka cast na postu.
A sad ja malo tebi da razjasnim neke stvari posto nisi shvatio poentu teme.
Ovo sto sam napisao nije nikakav alibi za moj rad zato sto meni kad se desi ovo kao sto se desilo na Benelli-u taj deo farbam ponovo da toga ne bi bilo.
Ja se nikome ne preporucujem da mu radim motor jer je to ispod mog nivoa da se ja nekom nudim jer imam stalno posla preko glave i bez toga, jedostavno pustim da me drugi preporuce a kao sto si rekao, to vec nesto znaci. Nisam ja u onom fazonu svaki ciga svoga konja hvali...
Niko nije rekao da farbanje koje si posteno platio treba da gledas sa metar razdaljine nego da se uopste motor, auto, ili sta god, gleda tako a ne da buljis u njega sa 1cm razdaljine trazeci zamerku ili da stavljas lupu, infarcrvenu lampu ili sta ti ja znam...
U krajnjem slucaju, ako se ne bavis farbanjem ili se dobro ne razumes u to, takve greske kao na Benelli-u neces ni primetiti tako da mozes i da gledas sa tog 1cm razdaljine i nista ti nece znaciti, bice ti isto kao da gledas sa 1m. Ja samo hocu da kazem da niko nije savrsen, pa cak ni fabrika.
Da li je ovo trecerazredni sajam ili nije, totalno je nebitno, cena motora je prvorazredna a ne trecerazredna, to je vec bitno.
Sto se tice ovog poslednjeg sa "budjelarima" necu mnogo da komentarisem.
Ako hoces da bude kao iz farbrike, onda lepo narucis plastike u boji i dobijes ih direktno iz fabrike i eto, resen posao. Platio si 10x vise nego da si ofarbao kod pravog majstora ali nisi na istom.
Mozes dobiti plastike u boji kao sto je na Benelli-u a ne mozes da reklamiras.

I jos jedno, ja kad nesto kazem, tako ce biti.
Skoro sam prihvatio da radim jedan Kawasaki ZX10 da radim.
Nisam bio tu kad je vlasnik doterao motor i ostavio.
Preko telefona mi je ispricao kako su plastike negde malo popucale ali nista strasno, da samo treba da se prevari, da se skine sa motora i da se ofarba i vrati nazad. Tako isto i za felne.
Dogovorili smo se sve preko telefona jer sam verovato coveku na rec, pa cak i oko cene smo se dogovrili.
Znaci, cim sam video motor sa metar uocio sam da sam se strasno zajebao. E to je lose kad sa razdaljine vidis neke stvari. Na motoru nista ne pasuje kako treba, plastike su ocajne i krive, pune gita, lima, gume, cak je imalo i neko drvce unutra, ma katastrofa.
Ali opet, ja sam u celoj prici kriv zato sto nisam bio tu da vidim u sta se upustam.
Sada u bukvalnom smislu radjam mecku iz dana u dan i motor radim na svoju stetu samo iz razloga zato sto sam covek koji postuje dogovor i bice kao sto sam rekao iako me musterija slagala.