April 01, 2026, 11:30:12 pre podne

Autor Tema: I velike fabrike grese u farbanju - BENELLI  (Pročitano 4379 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
I velike fabrike grese u farbanju - BENELLI
« poslato: Mart 15, 2008, 09:52:00 posle podne »
Juce sam bio na sajmu i gledao sam Benelli Tornado.
S'obzirom na visinu njegove cene ne bi smeo imati nijedan jedini propust ali ipak ima.

Dakle da predjem na temu. Kad sam ga zagledao video sam sa leve strane na donjem delu repa kako u dubini ima neke tackice i neke flekice.
Mnogi od vas to nisu primetili niti ce.
Verujem da je neki farbar ofarbao neki deo vaseg motora i da ima tako nesto da biste sigurno to primetili i pravili problem oko tog donjeg dela koji se skoro i ne vidi ali nije bitno to je vase pravo.
Ovim samo hocu da vam kazem da kada fabrika pravi greske kod motora vrednih 18 000e (ili koliko vec) desi se i farbaru koji vam uzima 200-300e, jednostavno ljudski je gresiti. ;)
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
Odg: I velike fabrike grese u farbanju - BENELLI
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2008, 10:40:25 posle podne »
Druze,posto se i ja bavim autolimarijom,i farbanjem vozila,sve mi je jasno.Vec duze vreme posmatram te automobile na sajmu,i vidjao sam svasta,od limunove kore,koja je i haha velika(najvise kod  zastave i lade),do ogromnih riseva od poliranja kod skupljih modela.Ti kad bi musteriji ofarbao kola,i ispolirao ih posle farbanja,i kad bi ta kola imala cak i upola riseva kolko imaju oni na sajmu,on bi tebi i oca i majku,i sve po spisku
Jebiga takvi smo ljudi,ofarbas nekom kola,koja je on prethodno razbio u neku banderu,i on dodje,gleda,virka pipka,pa pita a jel bre majstore,sto bre ova tackica prasinke bas ovde na sred haube ima(koja je manja od milimetra),a majke mu ga nabijem vidi tackicu prasine,a ne vidi banderu od 4 metra :icon_scratch:
Samo da poludis ::)
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2008, 10:45:50 posle podne »
Ofarban deo se gleda sa minimum metar razdaljine.
E ako sa tog jednog metra razdaljine vidis nesto sto ne valja, to se zove greska.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #3 poslato: Mart 15, 2008, 11:45:11 posle podne »
a majke mu ga nabijem vidi tackicu prasine,a ne vidi banderu od 4 metra :icon_scratch:

*302 *302 *76 *76 *302 *302
VALJEVSKA PODVALA

zodiac

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Mart 16, 2008, 12:22:56 pre podne »
I sta sad, ovo kao treba da bude nekakav alibi za eventualne greske u vasem radu? Na taj nacin se preporucujete korisnicima vasih usluga, time sto poredite vase, sa onim greskama koje ste uocili na trecerazrednom sajmu, gde su izlozeni modeli upravo takvi? Da gledam farbanje koje sam posteno platio koliko mi je majstor rekao da kosta, sa metar razdaljine? Pa sta je sa vama, ljudi moji???

E sada da vam objasnim kako to izgleda korisniku usluga: ako kupuje nov motor, na njemu ce sigurno uociti bilo kakvu gresku, jer mu je tezina odvajanja od tesko stecenog kesa proporcionalna zelji da za ono sto ulaze, dobije savrsenstvo, iza koga stoji fabrika.

Ako farba ili pegla stari, na njemu ce sigurno uociti bilo kakvu gresku, jer mu je tezina odvajanja od tesko stecenog kesa proporcionalna zelji da za ono sto ulaze, dobije savrsenstvo, iza koga stoji MAJSTOR.

Kapirate?

Kao sto vi niste fabrika, tako ni vasi korisnici nisu oni sa prepunim budjelarima, i vi to dobro znate. Isto tako, treba da budete svesni da ce se od vas traziti savrsenstvo ravno fabrickom, jer se cesto time i sami preporucujete i hvalite, i tako dobro uocavate fabricke greske, dok svoje krijete kao zmija noge. Sto pre ovo budete shvatili, brze cete preskociti razliku izmedju osrednjih i vrhunskih majstora. Ovi drugi, sto vaze za vrhunske, samo su shvatili da pristup klijentu i posteno odradjen posao, u skladu sa obecanim, garantuje puno posla, dobre preporuke i malo problema u zivotu, pored vise nego solidne zarade. I oni o svom poslu uglavnom cute. Jer drugi pricaju umesto njih.

A ovi sto jos nisu ukapirali, preporucuju gledanje sa metra razdajine.

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #5 poslato: Mart 16, 2008, 04:05:02 pre podne »
Bravo brate, svaka cast na postu.
A sad ja malo tebi da razjasnim neke stvari posto nisi shvatio poentu teme.

Ovo sto sam napisao nije nikakav alibi za moj rad zato sto meni kad se desi ovo kao sto se desilo na Benelli-u taj deo farbam ponovo da toga ne bi bilo.
Ja se nikome ne preporucujem da mu radim motor jer je to ispod mog nivoa da se ja nekom nudim jer imam stalno posla preko glave i bez toga, jedostavno pustim da me drugi preporuce a kao sto si rekao, to vec nesto znaci. Nisam ja u onom fazonu svaki ciga svoga konja hvali...
Niko nije rekao da farbanje koje si posteno platio treba da gledas sa metar razdaljine nego da se uopste motor, auto, ili sta god, gleda tako a ne da buljis u njega sa 1cm razdaljine trazeci zamerku ili da stavljas lupu, infarcrvenu lampu ili sta ti ja znam...
U krajnjem slucaju, ako se ne bavis farbanjem ili se dobro ne razumes u to, takve greske kao na Benelli-u neces ni primetiti tako da mozes i da gledas sa tog 1cm razdaljine i nista ti nece znaciti, bice ti isto kao da gledas sa 1m. Ja samo hocu da kazem da niko nije savrsen, pa cak ni fabrika.
Da li je ovo trecerazredni sajam ili nije, totalno je nebitno, cena motora je prvorazredna a ne trecerazredna, to je vec bitno.
Sto se tice ovog poslednjeg sa "budjelarima" necu mnogo da komentarisem.
Ako hoces da bude kao iz farbrike, onda lepo narucis plastike u boji i dobijes ih direktno iz fabrike i eto, resen posao. Platio si 10x vise nego da si ofarbao kod pravog majstora ali nisi na istom.
Mozes dobiti plastike u boji kao sto je na Benelli-u a ne mozes da reklamiras. ;)

I jos jedno, ja kad nesto kazem, tako ce biti.
Skoro sam prihvatio da radim jedan Kawasaki ZX10 da radim.
Nisam bio tu kad je vlasnik doterao motor i ostavio.
Preko telefona mi je ispricao kako su plastike negde malo popucale ali nista strasno, da samo treba da se prevari, da se skine sa motora i da se ofarba i vrati nazad. Tako isto i za felne.
Dogovorili smo se sve preko telefona jer sam verovato coveku na rec, pa cak i oko cene smo se dogovrili.
Znaci, cim sam video motor sa metar uocio sam da sam se strasno zajebao. E to je lose kad sa razdaljine vidis neke stvari. Na motoru nista ne pasuje kako treba, plastike su ocajne i krive, pune gita, lima, gume, cak je imalo i neko drvce unutra, ma katastrofa.
Ali opet, ja sam u celoj prici kriv zato sto nisam bio tu da vidim u sta se upustam.
Sada u bukvalnom smislu radjam mecku iz dana u dan i motor radim na svoju stetu samo iz razloga zato sto sam covek koji postuje dogovor i bice kao sto sam rekao iako me musterija slagala.

farbach

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Mart 16, 2008, 08:47:48 pre podne »
samo da pojasnim neke detalje. Benelli ne farba fabrika nego covek od krvi i mesa - mamuran, zena mu nije dala, platu je s....o jos pre deset dana, krediti se gomilaju, deca se drogiraju....On radi najbolje sto ume.

XXX

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2008, 07:04:30 posle podne »
Da li je covek ili sta, da ne bacamo pasulj. Cinjenica da Beneli ima neko ime, prisutno je solidan broj godina na trzistu, pa ne bi trebalo da pravi brljotine. Ako su im farbari nervozni i impotentni (za razliku od ovih domacih  ;D), neka pazare robitica, da im farba i glanca spravu od 18k€.

Primetio sam da su neke obrade metala na motorima renomiranih firmi veoma diskutabilne, izgleda da je kriza zagrizla trziste. Pri tome, ne vidim ni jednu falinku na cenama.
Neki motori ipak nisu motokultivatori, da "vriste" varovi, da su nedoradjeni delovi viljusaka, da su ramovi kao neosmirglani pre farbanja.

Kod "kineza", tako zovem ceo istok, je to normalna pojava, ali cena jako opravdava nedostatak tehnoloskih obrada..

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2008, 06:08:41 posle podne »
samo da pojasnim neke detalje. Benelli ne farba fabrika nego covek od krvi i mesa - mamuran, zena mu nije dala, platu je s....o jos pre deset dana, krediti se gomilaju, deca se drogiraju....On radi najbolje sto ume.

apsolutno podrzavam ovo gore al mi i suvise lici na Srbiju al ko zna mozda je tako i preko......... ;D

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2008, 10:50:00 posle podne »
ali ima jos jedna stvar sve sto se radi za istocno trziste a i za nas nema kvaliteta kao za zapad pocev od alata pa sve tako i motori.dali bi to proslo u nemackoj,ali ovde gde je bilo poila sajma skutera i ostalih nema veze.pogledajte na dukatiju  848 nisu stavljene zadnje nozice verovatno se nekom zurilo,a ima zadnje sediste tako da vas necudi ti propusti nije uvek sve njihovo bolje i kod nas ima dosta kvalitetnih majstora,ali je problem kad kupis novo ides kuci srecan i negledas greske,kad majstor odradi e onda sve se vidi pa i kad je sve dobro.da smo zagledali videli bi dosta nedostataka na vecini motora

pozdrav
SMEDEREVO SRBIJA

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Mart 18, 2008, 08:29:54 posle podne »
kod motora vrednih 18 000e

20 000+

A Kada Bi Imao 20 000 Za Motor Sigurno Bi To Bio Ducati 999 Ili Da Dodam Jos 14 - 15 000 Za MV Agustu F4