HILANDAR 2003 MC “KINGS” KRALJEVO
Sada već daleke 202 godine, u klubu se govorolio organizovanoj klupskoj vožnji. Planirana je bila Bosna. Na izlogu od kafea “Kings” izložena katra i spisak zainteresovanih.Broj prijavljenih 25. Planirano je da se krene krajem jula meseca. Ja otišao sa porodicom na more, tamo slušam ženu, decu ispunjavam sve njihove zelje, samo da mi ne prave “problem” da idem na turu. Vraćam se kuci u Kraljevo, iz garaže isterujem Falkonca, i odlazim u kafić, kad tamo nema spiska, nema karte. Kažu mi ne mogu da se dogovore oko dana polaska, jer nekom odgovara jedan datum drugom drugi i na kraju doneta odluka nema ništa od ture.
Vidno iznerviran, zarekao sam se da đu ja sledeče godine da organizujem turu. Odluka je pala da to bude Grčka , poseta Hilandaru, polazak 28 april 2003.godine. O mom predlogu obavestio sam ostale članove, izvestio ih o danu polaska, času polaska, priložio im mapu ture Microsoft AutoRout 2001. Tura od oko 1400km.
Odmah sam započeo sve potrebne pripreme radi dobijanja pozivnog pisma, u kojem poslu mi je mnogo pomogao otac Velibor Dzomić. Za ovaj put dobili smo blagoslov Vadike Žičkog, pozivno pismo Manastira Hilandar. Cela zimaje protekla u pripremama i dogovorima.

]
Ceo april pada kiša. Pojedini pokušavaju da nas ubede da odložimo put za neki drugi dan, ali nisam hteo ni po koju cenu da odstupim od planiranog dana polaska. Dan pred polazak kiša pada bez prestanka celi dan. Noć pred polazak nisam mogao da spavam. Ujutru se budim, gledam kroz prozor, sunce. Kuvam kafu i polako se oblačim, ali nervoza je vidna. Sedam na motor i odlazim do kafea “Kings” gde je zborno mesto.

Mnog se ljudi skupilo na terasi gužva kao da je veče a ne rano prepodne. Čak je i televizija propratila ovaj događaj. Mnogo je motora parkirano ispred kafića, ali je samo osam ktenulo na put.
Petar