Mart 28, 2026, 11:06:45 posle podne

Autor Tema: HILANDAR 2003 MC KINGS KRALJEVO  (Pročitano 3046 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sasasnob

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
HILANDAR 2003 MC KINGS KRALJEVO
« poslato: Decembar 02, 2008, 09:27:16 posle podne »
HILANDAR 2003  MC “KINGS” KRALJEVO
Sada već daleke 202 godine, u klubu se govorolio organizovanoj klupskoj vožnji. Planirana je bila Bosna. Na izlogu od kafea “Kings” izložena katra i spisak zainteresovanih.Broj prijavljenih 25. Planirano je da se krene krajem jula meseca. Ja otišao sa porodicom na more, tamo slušam ženu, decu ispunjavam sve njihove zelje, samo da mi ne prave “problem” da idem na turu. Vraćam se kuci u Kraljevo, iz garaže isterujem Falkonca, i odlazim u kafić, kad tamo nema spiska, nema karte. Kažu mi ne mogu da se dogovore oko dana polaska, jer nekom odgovara jedan datum drugom drugi i na kraju doneta odluka nema ništa od ture.
Vidno  iznerviran, zarekao sam se da đu ja sledeče godine da organizujem turu. Odluka je pala da to bude Grčka , poseta Hilandaru, polazak 28 april 2003.godine. O mom predlogu obavestio sam ostale članove, izvestio ih o danu polaska, času polaska, priložio im mapu ture Microsoft AutoRout 2001. Tura od oko 1400km.

Odmah sam započeo sve potrebne pripreme radi dobijanja pozivnog pisma, u kojem poslu mi je mnogo pomogao otac Velibor Dzomić. Za ovaj put dobili smo blagoslov Vadike Žičkog,  pozivno pismo Manastira Hilandar. Cela zimaje protekla u pripremama i dogovorima.

]

Ceo april pada kiša. Pojedini pokušavaju da nas ubede da odložimo put za neki drugi dan, ali nisam hteo ni po koju cenu da odstupim od planiranog dana polaska. Dan pred polazak kiša pada bez prestanka celi dan. Noć pred polazak nisam mogao da spavam. Ujutru se budim, gledam kroz prozor, sunce. Kuvam kafu i polako se oblačim, ali nervoza je vidna. Sedam na motor i odlazim do kafea “Kings” gde je zborno mesto.

Mnog se ljudi skupilo na terasi gužva kao da je veče a ne rano prepodne. Čak je i televizija propratila ovaj događaj. Mnogo je motora parkirano ispred kafića, ali je samo osam ktenulo na put.
Petar

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
Odg: HILANDAR 2003 MC KINGS KRALJEVO
« Odgovor #1 poslato: Decembar 02, 2008, 09:36:39 posle podne »
Fantastican putopis. Kako vam zavidim. Svaka cast.

Samo bih te zamolio da se predstavis svima nama. To je malo pravilo foruma.
To mozes uraditi ovde.
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=6.0

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Decembar 02, 2008, 10:47:21 posle podne »
 Odlazak na Svetu goru i manastir Hilandar,je neponovljivo iskustvo,koje sam na svu srecu doziveo 1997.
 Tada sam na Hilandaru proveo pet dana.
 I ono sto je na mene ostavilo najjaci utisak,pored monaskog zivota i istorije manastira,je osecaj da tu vreme stoji!!!
 Takodje je neverovatan osecaj pripadnosti tom mestu!!!
 Hodati stazama kojim su hodali Sveti Sava i Sveti Simeon, piti vodu iz bunara iz kojeg su i oni pili,gledati cudotvornu lozu koja radja vec 800 godina,metanisati pred cudotvornom ikonom Bogorodice Trojerucice,jesti i piti vino za vreme obeda,zajedno sa monasima,uz reci Zitija svetih,je nesto sto se moze doziveti samo na jednom mestu na svetu-manastiru Hilandaru!!!
 Zato,braco iz Kraljeva,mogu da vam izrazim samo svoje postovanje i divljenje,zbog ideje i realizacije iste!

VALJEVSKA PODVALA

paperinos

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Decembar 02, 2008, 11:55:52 posle podne »
Kraljevcani su zakon.

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #4 poslato: Decembar 03, 2008, 12:24:15 pre podne »
Odlican putopis, svaka cast a slike sam vec imala priliku da vidim.
Prelepo...
Never ride faster than your angel can fly!

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #5 poslato: Decembar 03, 2008, 02:18:52 pre podne »
e bas . :)lepo

Van mreže deki59

• Profi Vozac
  • **
  • Kosovo je srce Srbije
« Odgovor #6 poslato: Decembar 27, 2008, 06:36:41 posle podne »
Lepa tura, slozno drustvo, obilazak mesta koje svakom deluju kao da su iz drugih, proslih vremena...

Bravo Kingsi :) *64
Mnogo pozdrava iz Kosovske Mitrovice

www.coper-srbija.com

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #7 poslato: Februar 02, 2009, 12:05:11 posle podne »
*74 *74 *74 *74
:police: come in peace or stay at home *3