Mart 29, 2026, 05:22:44 pre podne

Autor Tema: akcija bezbednost 5 april  (Pročitano 3179 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • KAWASAKI ZX-6
akcija bezbednost 5 april
« poslato: April 03, 2008, 10:06:59 posle podne »
dali je neko od klubova u svom gradu dobio dopis u supu
za 5 april akcija bezbednosti.u smederevu smo danas proverili
nemaju nikakav dopis. ako neko nesto zna o tome
nek podeli snama.
pozdrav
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
Odg: akcija bezbednost 5 april
« Odgovor #1 poslato: April 04, 2008, 07:29:09 pre podne »
Mi smotru povodom pocetka sezone organizujemo po dogovoru, 05.04. (ako ne bude kise) odneli smo dopis u SUP ali nisam pitao jesu li dobili dopis iz ministarstva. Plakat za smotru mozete videti u AKCIJE KLUBOVA. Letke nismo stigli da odradimo.
Sta je sa akcijom dogovorenom za 12.04. u Beogradu???

Na mreži Niki

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #2 poslato: April 04, 2008, 10:38:05 posle podne »
MI iz Panonskih Vukova iz ZR smo bili u MUPu oni o akciji nemaju pojma, nikakav dopis nisu dobili a biko je kasno da mi predamo zahtev za skup

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: April 06, 2008, 09:48:17 posle podne »
Ja sam poslao Pantovicu spisak svih klubova po gradovima jer mi je trazio zbog ove akcije. Ne znam zasto nije poslao dopis. Niko nije trebao da trazi dozvolu jer ovo nije skup. Moglo je da prodje sa jednim obavestenjem. Da li je neko imao problema ? Ne verujem da je i jedan klub skupio vise od 20-30 motora, a za to nije potrebna nikakva dozvola.

T-Zex

• Gost
« Odgovor #4 poslato: April 07, 2008, 11:24:31 pre podne »
Raportiramo da je revijalna voznja izvrsena sa 20 motocikala u subotu 05.04.2008. od 13.oo do 14.oo sati i da je propracena medijski od strane dve lokalne televizije  ;D

Tekst koji smo dali kao smernicu i obrazlozenje zasto to radimo je sledeci:

I MOTOCIKLISTI SU UČESNICI U SAOBRAĆAJU

Usled sve češćih saobraćajnih udesa u kojima su učesnici motociklisti, Moto Asocijacija Srbije (MAS) organizuje 05. aprila 2008. u svim gradovima u Srbiji revijalnu vožnju motocikala kao znak početka sezone vožnje motocikala i kao apel na sve vozače automobila, kamiona i autobusa da više obraćaju pažnju na motocikliste u saobraćaju.

Nosioci ove revijalne vožnje su lokalni moto-klubovi u svim gradovima Srbije, pa je tako u Vršcu organizator Moto Klub Vršac.Nakon ovih pojedinačnih akcija, 12. aprila će se u Beogradu organizovati revijalna vožnja motocikala pod pokroviteljstvom MAS-a, gde će učestvovati motoristi iz svih klubova iz cele Srbije.

Apel za vozače bio bi sledeći:

1. Nemojte izletati iz sporednih ulica ili stajališta da bi se uključili u saobraćaj pre motocikliste koji se kreće glavnim putem! Može vam se učiniti da motocikliste ide sporo ili da je dovoljno daleko, ali vodite računa da motocikl ima samo dva točka i da mu je veći problem da se bezbedno zaustavi u kritičnim situacijama! Isto važi i za polukružno okretanje.

2. Ne pokušavajte da „brzo“ skrenete u levo sa glavnog puta ako vam u susret ide motociklista! Ovo može biti kobno i za vas i za motociklistu jer je teško proceniti kojom brzinom se kreće motocikl.

3. Nemojte se „trkati“ sa motociklistima! Motocikli imaju po pravilu bolje ubrzanje od automobila, pa zbog toga možete doći u nezgodnu situaciju i naterati motociklistu da uđe u „makazice“ ili se možete vi naći u toj poziciji.

4. Vodite računa na raskrsnicama pri prestrojavanju da li se ispred vas nalazi motociklista! Često se dešava da vozači kamiona i autobusa uopšte ne primete motociklistu koji je ispred njih!

5. POSEBNU PAŽNJU OBRATITE NA VOZAČE SKUTERA JER SU ONI VEĆINOM JOŠ UVEK DECA I NEMAJU TOLIKO ISKUSTVA DA SE BRZO SNA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: April 07, 2008, 12:24:01 posle podne »
 Alal vam vera Vrscani  ;D
VALJEVSKA PODVALA

Na mreži Niki

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #6 poslato: April 07, 2008, 09:55:07 posle podne »
Vrscani, osvetlaste nam obraz

Van mreže zoka birocip

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: April 08, 2008, 06:38:11 posle podne »
Ja sam poslao Pantovicu spisak svih klubova po gradovima jer mi je trazio zbog ove akcije. Ne znam zasto nije poslao dopis. Niko nije trebao da trazi dozvolu jer ovo nije skup. Moglo je da prodje sa jednim obavestenjem. Da li je neko imao problema ? Ne verujem da je i jedan klub skupio vise od 20-30 motora, a za to nije potrebna nikakva dozvola.
Koliko ja znam na sastanku u Apatinu je bilo reci o da ce biti obavestena policija o tome .. .., da ta voznja treba bude nesto organizovana...da policija i ostali znaju cemu je svrha te voznje.
Mislim da nas 20 se provozamo po gradu koja je svrha ako se nezna zasto se vozimo.
Ima li odgovora gde je zatajilo..mislim..sve je to proslo ali za sledeci put cisto da se zna!

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #8 poslato: April 09, 2008, 02:57:04 posle podne »
Nas dvadesetak se provozalo gradom, pre toga akciju smo najavili na lokalnim TV i naglasili cilj akcije. Takodje lokalne TV su bile na licu mesta i opet zabelezile nase izjave uz pricu o bezbednosti, nepaznji drugih ucesnika u saobracaju ....
Da je u svakom gradu izaslo po 10 motociklista i u svakom gradu po jedna lokalna TV zabelezila akciju i pricu imalo bi mnogo vise efekta nego ovako samo u Vrscu, Lazarevcu i dali jos negde. Ako se sami ne organizujemo ne moze nas organizovati ni predsednik ni upravni odbor MAS -a. Dopis iz SAVEZNOG MUPA mozda i nije stigao, alije zato nas dopis stigao u policijsku stanicu i ona je ovu nasu akciju ispratila.