Mart 28, 2026, 10:08:16 pre podne

Autor Tema: REPORTAŽA - BALKANSKI ŠAMPIONAT U MOTO KROSU - STARTOVAO U GRČKOJ...  (Pročitano 1611 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
REPORTAŽA - BALKANSKI ŠAMPIONAT U MOTO KROSU - STARTOVAO U GRČKOJ...
« poslato: Mart 30, 2016, 09:13:19 pre podne »
Balkanski šampionat u moto krosu statrtovao je finalnog vikenda marta u Grčkoj!

Više od 100 takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Turske, Kipra i Grčke borilo se za premijerne bodove po klasama za Istočnoevropski šampionat, kako neki više vole da ga zovu,
(čitaj Bugari na čelu sa Bogadnom Nikolovim).

Boje naše zemlje ili Saveza kako ko više voli branilo je šest takmičara i to dvojica u MX 85,
trojica u MX 2 i jedan u MX1. Za naše uslove, daljinu i naravno finansije više nego dovoljno.

U klasi MX 85 u konkurenciji 13 vozača Miodrag Stanojević zauzeo je 8. mesto sa osvojenih 26 poena,
odnosno Janko Ralić 9. mesto sa uknjiženih 25 bodova. Mnogi će reći i nije tako loše za prvu trku sezone!!!

Klasu MX 2 krasilo je čak 36 takmiačara, što je više nego respektabilan broj učesnika. Najbolje plasirani domaći
vozač bio je aktuleni šampion Srbije u pomenutoj klasi Mladen Stanojević koji je posle dve trke završio na 18.
mestu sa osam poena. Kako samo ukratko uspeli da saznamo od mladog Stanojevića uslovi tokom prve i druge trke
nisu bili isti, tačnije druga je vožena po kiši, a staza je bila tvrda kao beton, što je zadavalo dosta problema takmičarima…
Van bodovnog plasamana ostali su Nenad Petrović i Vukašin Ćurčić.
Duško Paunović bio je jedini predstavnik Srbije u najjačoj MX 1 klasi.
Dvanaesto mesto i devet poena upisao je Paunović posle prvog takmičarskog vikenda sezone.
Naredna druga runda zakazana je za 17. april na stazi Milci kraj Đevđelije u Makedoniji, praktično,
nedelju dana posle uvodne trke Otvorenog šampionata Srbije koja je na programu 10. aprila na Horgošu.
Izvor: www.plumrace.com
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Na mreži MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
Odg: REPORTAŽA - BALKANSKI ŠAMPIONAT U MOTO KROSU - STARTOVAO U GRČKOJ...
« Odgovor #1 poslato: Mart 30, 2016, 09:24:16 pre podne »
Jahači Tanaska Rajića na startu Balkanskog šampionata!
Od ukupno šest takmičara iz Srbije na prvoj trci šampionata Balkana u moto kros disciplini koja je održana minulog vikenda u Grčkoj,
AMK Tansako Rajić je „dao“ tačno pola. Nacionalne i boje kluba iz Čačka branili su Duško Paunović u klasi MX 1,
odnosno Nenad Petrović i Vukašin Vule Ćurčić u klasi MX 2.

- Otišli smo na otvaranje sezone Moto kros Šampionata Balkana, shvativši to kao ozbiljan trening
sa veoma jakom konkurecijom ne bi li u domaći šampionat koji nam je prioritet ušli što spremniji – rekao je Ćurčić.
Zimska pauza učinila je svoje, tako da je prva trka za veliki broj takmičara,
naročito one koji su prvi put na stazi u Grčkoj bio dodatni izazov.

- Stazom u Grčkoj sam jako, jako zadovoljan, ali ne i podlogom koja je bila tvrđa i od samog betona.
Ja sam na trku otišao sa već blago povređenom rukom koju sam jos više povredio prilkom pada
u četvrtom krugu prve trke, pa nisam želeo da rizikujem da vozim drugu – jasan je Vule.

Učestvovanje na međunarodnim takmičenjima uvek ima posebnu draž,
a Vukašin ne krije šta je njega posebno oduševilo.

Vule Ćurčić
- Dodao bih da je od svega najlepši osećaj na takvim trkama nositi boje svoje zemlje!!!
Izvor: www.plumrace.com
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!