Mart 31, 2026, 10:18:05 pre podne

Autor Tema: MOTO GP - DUCATI NAPOKON ZVANIČNO KOMPLETIRAO POSTAVU VOZAČA ZA SEZONU 2016...  (Pročitano 2082 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...

Nakon što je Pedrosa produžio ugovor s Hondom, a Vinjales potpisao za Yamahu,
ostalo je malo nepoznanica kada su sastavi ekipa za narednu godinu u pitanju.
Jedna od njih je bilo ime vozača koji će Lorencu praviti društvo u Ducatiju.
Sada je i to rešeno...

Andrea Doviciozo

Naime, italijanski tim je saopštio da je Andrea Doviciozo potpisao novi ugovor na još dve godine.
To u prevodu znači da će Andrea Janone na kraju godine napustiti Ducati tim...

Andrea Janone

Ovo bi možda mogla da bude odlična vest za Suzuki,
koji bi u Janoneu mogao da dobije novo pojačanje, ali za takav scanario ima još vremena.

Na početku sezone, mnogi su očekivali da će Janone ostati u timu, pre svega jer je na stazi bio brži od svog imenjaka. Međutim, pouzdanost na stazi mu nije bila jača strana, što se naročito videlo u Argentini kada je
gotovo nemogućim pokušajem preticanja izbacio i Dovicioza i sebe iz trke i ostavio tim bez dva mesta na podijumu.

Nakon što je Lorenco potpisao za Ducati, prioriteti u vezi drugog vozača su se promenili,
a Doviciozova pouzdanost i učešće u razvojom procesu su bili presudni za konačnu odluku.

"Nikada nije lako doneti ovakvu odluku, pogotovo kada imate dva odlična vozača u timu.
Drago nam je da će Doviciozo biti deo naše ekipe još najmanje dve godine
i radujemo se nastavku zajedničkog rada", izjavio je šef tima, Điđi Dalanja.

Ducati je u saopštenje uključio i izjavu Janonea, što je neobično u ovakvim situacijama.
 "Žao mi je što više neću biti deo tima, ali sam istovremeno izuzetno zahvalan na pruženoj prilici.
U MotoGP-u sam debitovao kao vozač Ducatija i toliko toga dugujem ovoj ekipi.
U nastavku sezone ću dati svoj maksimum, jer verujem u konkurentnost Desmosedici GP motocikla,
pred kojim je velika budućnost", poručio je Janone.
Izvor: http://www.moto-berza.com
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!