Mart 28, 2026, 11:50:26 pre podne

Autor Tema: Jednocilindricni motori, protivteg ?????  (Pročitano 3320 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Runner_grom

• Gost
Jednocilindricni motori, protivteg ?????
« poslato: Jun 24, 2008, 02:05:05 pre podne »
Od nedavno vozim suzuki savage & negde sam procitao da bi na svakom jednocilindrasu trebalo naspanovati protivteg. E sad kako to da uradim stvarno nemam pojma.... Svaki savet mi je dobro dosao. I trazio sam manual,  nasao na e-mule, ali na spanskom, pa ako neko ima pojma..... ne znam ni koje ulje treba da sipam, ni gde mu stoji filter za ulje ???? ??? ??? ??? ??? ???
 unapred zahvalan

paperinos

• Gost
Odg: Jednocilindricni motori, protivteg ?????
« Odgovor #1 poslato: Jun 30, 2008, 10:43:48 posle podne »
Hm  za pocetak treba da odes kod nekog iskusnijeg bajkera da ti pokaze osnovne stvari na motoru.
Ne sekiraj se sve ces da otkrijes kad pocnes da se vozis.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2 poslato: Jul 01, 2008, 03:32:41 posle podne »
Ja sam pre neki dan menjao kumu na Apriliju 125 zupcanike za pogon protiv tega. Njemu se skrunio zupcanik i poceo je da nenormalno trese i lupa.
Ja sam iskopao manual na http://www.repairmanualclub.com/
Pa probaj i ti tamo da nadjes. Uclanis se i picis. ;)

Runner_grom

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Jul 02, 2008, 02:51:56 posle podne »
Evo manuala http://home.comcast.net/~kenglong/2002_Suzuki_Savage_LS650P_Owners_Manual.pdf , ali tamo nema informacija o tom balanseru, protiv tegu, moracu da kopam dalje.

Runner_grom

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Jul 10, 2008, 04:20:20 posle podne »
Kojeg majstora u blizini mi mozete preporuciti. motor mi ozbiljno crkava... heh. jedva da mogu 60 da ga teram... + trosi ulja nezna se...

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #5 poslato: Jul 10, 2008, 05:01:29 posle podne »
Pa idi kod stronsera u bgd.

Dejan STRONSER
0652211983

paperinos

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Septembar 10, 2008, 12:38:57 pre podne »
Sta bi......? resi li ti problem?

Van mreže zagidr

• Vozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Decembar 07, 2008, 08:32:15 posle podne »
na suzuki sawage kontra teg sa radilicom je povezan zupčanicima,znači nema lanca.Filter ulja tj uložak ima sa desne strane ispod deklice na kojoj pise suzuki i drže je 3 šrafa.ssuzuki sawage sam prostudirao jer sam ga vozio i jako sam zadovoljan sa tim motorom!

paperinos

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Decembar 08, 2008, 01:00:41 pre podne »
A taj kontra teg..jesi li sta tu dotezao i spanovao..to coveka muci..?

Van mreže zagidr

• Vozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Decembar 09, 2008, 02:11:07 posle podne »
ne na kontra tegu se nista ne spanuje niti doteze.Jedino sto moze da lupa u masini je lanac razvoda kad se istegne ali i tu treba paziti da ne ispadne spaner jer onda hoce klip da stigne ventile tj da preskoci.moze da lupaju i zupcanici na anlaseru,kod njih je to boljka.anlaser je stalno uzubljen pa se moze desiti da izlomi zube na zamajcu i na 2 prenosna zupcanika.

IVKE

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Decembar 10, 2008, 10:31:50 pre podne »
ne na kontra tegu se nista ne spanuje niti doteze.Jedino sto moze da lupa u masini je lanac razvoda kad se istegne ali i tu treba paziti da ne ispadne spaner jer onda hoce klip da stigne ventile tj da preskoci.moze da lupaju i zupcanici na anlaseru,kod njih je to boljka.anlaser je stalno uzubljen pa se moze desiti da izlomi zube na zamajcu i na 2 prenosna zupcanika.
Da nema tu sta da se doteze i steze to je obican teg koji se u vecini slucajeva okrece kontra od klipa tj ako je klip u gornjoj mrtvoj tacki teg treba da bude okrenut na dole i obrnuto, a ako je lose postavljen u zavisnosti kako imaces grozne vibracije ili na niskim,srednjim,ili visikim obrtajima nema tu mnogo pametovanja prosto je a i obicno ima neki reper da pojednostavi stvar ;)