Septembar 29, 2023, 09:19:17 pre podne

Autor Tema: Motor se "guši"  (Pročitano 3082 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Drcvetko

• Pred Suvozac
  • *
Motor se "guši"
« poslato: Avgust 05, 2021, 02:48:23 pre podne »
Poz ljudi, nov sam ovde i zanima me vaše mišljenje. Imam Hondu CM 125 88'i imam jedan problem... Navodno mešavina je pre bogata(previše goriva) ali ja ne znam gde se nalazi sraf za mešavinu gorivo/vazduh(očito na karburatoru, ili sam ja slep ili ne znam... Ima jedino šraf za ler gas i toliko, ne znam gde moze da se nalazi, pa ako je neko nekada posedovao ovakav motor, ako mu nije problem da mi objasni gde on stoji, ako uopšte postoji) . Karb je original. Postoji i jos jedan problem verovatno vezan za isto to, kada motor radi na leru, ako mu naglo dodam gas počeće da se "guši" i ugasi se. Isto se dešava i u vožnji, na primer, vozim se na ravnini (kruziram) 3-4k obrtaja i želim da mu dam pun gas, ali kada predajem od prilike polovinu on već počinje da gubi snagu a na punom gasu je skoro kao da sam pustio gas. Pride, motor radi na nekih 3-4k obrtaja i do od prilike polovine datog gasa, obrtaji počnu da rastu ali pri punom gasu počinje da se guši i usporava.
Svećice su bile (kada sam ga kupio) crne (masne) od goriva pa sam ih zamenio, ali đavola, opet isto, mislio sam da je problem u paljenju ali ne, sve je provereno i radi kako treba.
I posle svake normalne vožnje one budu crne i dok motor radi na leru oseća se benzin. Posle "grubih" vožnji da ne pričam...
Da li postoji nekakvo rešenje za to, molim pomoć.
Srdačan pozdrav Pavle ;)