Septembar 29, 2023, 10:18:31 pre podne

Autor Tema: NAJLAKŠI SUZUKI HAYABUSA NA SVETU IKADA - JER JE STRUČNO NAPRAVLJEN OD PAPIRA  (Pročitano 579 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži MR.Čokanlija

  • Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Poruke: 4233
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
NAJLAKŠI SUZUKI HAYABUSA NA SVETU IKADA - JER JE STRUČNO NAPRAVLJEN OD PAPIRA
« poslato: Avgust 24, 2022, 05:58:11 posle podne »


NAJLAKŠI SUZUKI HAYABUSA NA SVETU IKADA - JER JE STRUČNO NAPRAVLJEN OD PAPIRA

Yoshiwo Models pravi Suzuki Hayabusu od papira i ekološki prihvatljivog materijala.
Što se papirnih modela tiče, ovo je jedan od najzamršenijih i najfascinantnijih modela koje sam ikada vidio.
Često pri izradi motocikala cilj je dobiti što je moguće lakši fizički model. Yoshiwo Models je napravio korak dalje (ili predaleko, ovisno o tome koga pitate) pedantno izradivši smanjeni Suzuki Hayabusu u potpunosti od papira.

Počevši od pronalaženja šema i nacrta na mreži, Yoshiwo prenosi planove i obrise za svaki dio na papir, koristeći reflektore za svetlo gdje je to moguće - ali često i prozore, monitore, čak i ekran svog pametnog telefona kako bi pružio svetlo za skiciranje svojih planova u različitim oblicima papira - kartice, priznanice, korice itd.Njegov set alata se sastoji od svakodnevnih predmeta, a ne specijalnih delova - govorimo o skalperu, bušilici (više čekića i dleta nego što mislite), pincete i lepak. To je to. Obrazloženje za lepak, kao iz ' The Vintagent ':

„Počeo sam da koristim skrobni lepak. Dva su razloga. Prvo je da razmislite o mikroplastici, to je vrlo fini mali plastični otpad, a kaže se da opet može imati negativan učinak. Obično koristim lepak od vinil acetata, pa sam promenio nešto što nije štetno za okolinu.

"Drugo je da su papir i [skrobni lepak] dobri prijatelji. Oba su napravljena od biljaka, pa čak i ako se vlažnost promijeni, oba će se širiti i skupljati na isti način."


Pogledajte proces izrade Yoshiwo papirnog Suzuki Hayabusa:


23-minutni video dokumentira celi proces izrade papirne Hayabuse (ili... PaperBusa), počevši od prvih skica i obrisa, izgradnje celog motora, okvira i komponenti koje na kraju postaju izvanredne.Ako ništa drugo, bez obloga i sedišta možete se diviti i diviti detaljima motora i okvira.
Nivo detalja i zamršenosti koji je uključen da se napravi nešto tako istinito, a ipak od papira u maloj meri... izvanredno je. Ako imate 23 minuta slobodno, vredi pogledati. ASMR za motocikliste nivo opuštenosti.Dajte ovome malo benzina i iskreno mislim da će raditi. Neverovatno!Potpuni redni četverocilindrični papirni motor.  Ima klipove i sve unutra!Nije baš 'origami' koji je manipulacija papirom savijanjem, više kirigamija, stil savijanja koji omogućava rezanje papira.
VIDEO - SADA POGLEDAJTE I ORIGINAL SUZUKI HAYABUSA (2021) - RECENZIJA:


Izvor: https://www.visordown.com/news/viral/world%E2%80%99s-lightest-suzuki-hayabusa-ever-because-its-expertly-made-paper
DOBRODOŠLI SVI - JEDNIM KLIKOM REGISTRUJTE SE NA FORUM MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE:
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=13614.0

MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!
PRATITE MOTO ASOCIJACIJU SRBIJE NA FACEBOOK-U:
https://www.facebook.com/MotoAsocijacijaSrbijeMAS