Ja vozim zato sto je to zabavno. Vozim zato sto uzivam u slobodi koju osecam dok sam izlozen elementima prirode, i ranjivosti od opasnosti koja je svojstvena voznji.
Ja ne vozim zato sto je to moderno da se radi.
Ja vozim moju masinu, ne oblacim je. Moja masina nije simbol statusa. Ona samo postoji za mene, i mene jedino.
Moja masina nije igracka. Ona je produzetak mog bica, i ja cu je tretirati u skladu sa tim, sa istim postovanjem koje imam prema sebi.
Ja nastojim da razumem unutrasnji rad moje masine, od najosnovnijih do najkompleksnijih stvari. Ja ucim sve sto mogu o mojoj masini, tako da sam ja taj koji je najpouzdaniji za brigu o njenoj dobrobiti i dobrom radu.
Ja nastojim da stalno poboljsavam svoje vestine u upravljanju nad mojom masinom. Naucicu njena ogranicenja, i koristicu svoje umece da postanem jedno sa mojom masinom, tako da mozemo da odrzavamo jedno drugog u zivotu. Ja sam gospodar, a ona je sluga. Radeci zajedno u harmoniji, postacemo nepobedivi tim.
Ja se ne plasim smrti. Ali cu, ipak, uciniti sve moguce da izbegnem preranu smrt. Strah je neprijatelj, a ne smrt. Strah na autoputu vodi u smrt, stoga necu dozvoliti da strah bude moj gospodar. Ja cu gospodariti njime.
Moje masine ce me nadziveti. Prema tome, one su moje zavestanje. Ja cu ih cuvati za buduce bajkere da ih neguju kao sto sam ih ja negovao, ko god oni bili.
Ja ne vozim da bih privukao paznju, postovanje, ili da bi me se plasili oni koji ne voze, niti zelim da ih plasim ili nerviram. Za one koji me ne poznaju, sve sto zelim od njih je da me ignorisu. Za one koji zele da me upoznaju, podelicu sa njima istinu o sebi, da bi mogli da me razumeju i da se ne plase drugih ljudi kao sto sam ja.
Nikad necu biti agresor na autoputu. Medjutim, ako se drugi budu zajebavali sa mnom, njihovom agresijom cu se baviti kao sa grubim ponasanjem koje ce i njih da snadje.
Pokazacu postovanje za druge bajkere koji su iskusniji i imaju vise znanja od mene. Naucicu od njih sve sto mogu. Medjutim, ako moje postovanje ne bude priznato i cenjeno, ono ce prestati.
Necu pokazati nepostovanje za druge bajkere koji su manje iskusni i imaju manje znanja od mene. Naucicu ih ono sto mogu. Medjutim, pokazu li nepostovanje prema meni, dobice samar ko kucka.
Moj zadatak ce biti da budem mentor novim vozacima, koji to zele, o nasem zivotnom stilu, tako da se pokoljenje bajkera nastavi. Upucivacu ih, kao sto su mene upucivali oni pre mene. Sacuvacu i postovacu tradicije bajkera pre mene, i prenecu ih nepromenjene.
Necu osudjivati druge bajkere zbog njihovog izbora masine, njihovog izgleda, ili njihove profesije. Sudicu im iskljucivo na osnovu njihovog ponasanja kao bajkera. Ja sam ponosan na svoja dostignuca kao bajkera, mada se necu time razmetati pred drugima. Ako pitaju, podelicu ih s njima.
Bicu spreman da pomognem bilo kom bajkeru kome je zaista potrebna moja pomoc. Nikada necu traziti od drugog bajkera da uradi za mene ono sto mogu da uradim sam za sebe. Ja nisam bajker povremeno. Ja sam bajker kad i gde god da idem. Ponosan sam sto sam bajker i ne krijem svoj izabrani nacin zivota ni od koga. Vozim jer volim slobodu, nezavisnost, i pomeranje tla podamnom. Ali najvise od svega, vozim da bih bolje razumeo sebe, moju masinu, predele u kojima vozim, i da bih trazio i upoznao druge bajkere kao sto sam ja.
Zapitaj te se kako bi odgovorili jednom detetu kad bi VAS pitalo ZASTO VOZITE?