April 22, 2026, 10:23:11 posle podne

Autor Tema: KAWASAKI GPZ 550  (Pročitano 6188 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

olja

• Gost
KAWASAKI GPZ 550
« poslato: Novembar 05, 2008, 12:54:33 posle podne »
Molim sve koji znaju sve o ovom modelu Kawasakija i ako može fotka (iz svih uglova:).
Ovih dana idem da je probam, dvoumim se već mesecima...čoperi mi NA ŽALOST ne odgovaraju (a JAKO ih volim, al ne vredi). Položaj ruku mi je neprirodan i mučim se. Ova KAWA mi odgovara i zanima me sve o njoj i do kog godišta da idem ako se odlučim za nju...napominjem da nemam baš noć i dan majstora u blizini znači i oko održavanja me sve zanima...
Ako ima mana slobodno pišite, da ne kupujem...
Hvala unapred

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
Odg: KAWASAKI GPZ 550
« Odgovor #1 poslato: Novembar 05, 2008, 02:01:45 posle podne »
mnogo izdržljiva mašina...jeftina(može se kupiti već za 1200jura),dok ukoliko hoćeš što mlađu,www.autoandjelic.co.yu....i ne postoji jeftinije a mlađe(bar kod nas)
aukoliko hoćeš da znaš baš sve o ovom motoru,zajedno sa komentarima iz probne vožnje...onda:http://www.motorcyclespecs.co.za/bikes/Kawasaki.htm

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2 poslato: Novembar 06, 2008, 07:31:52 pre podne »
Ja znam da su dosta izdrzljivi motori. Veoma lepo i lako se voze. Ali nisu za neka preterana cepanja i kidanja. Znaci laganica i trajace vecno.
A i samo odrzavanje je veoma jeftino. ;)

olja

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 06, 2008, 01:03:35 posle podne »
Hvala lepo. Baš idem danas da ga probam (moram priznati više zbog modela nego zbog marke motora). Model mi odgovara, nije visok, e sad, ovaj je mnogo mator ‚1985.god. Dobila sam savet za nešto vrlo slično a to je Honda CB 500, manje košta registracija, lep je, udoban, lak za održavanje, tako da ovu Kawu idem da probam a šta ću kupiti,...hmmm....nešto poput toga, videćemo...

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Novembar 06, 2008, 01:14:22 posle podne »
Olja nemoj da te prevare. *6

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #5 poslato: Novembar 06, 2008, 08:23:04 posle podne »
Hvala lepo. Baš idem danas da ga probam (moram priznati više zbog modela nego zbog marke motora). Model mi odgovara, nije visok, e sad, ovaj je mnogo mator ‚1985.god. Dobila sam savet za nešto vrlo slično a to je Honda CB 500, manje košta registracija, lep je, udoban, lak za održavanje, tako da ovu Kawu idem da probam a šta ću kupiti,...hmmm....nešto poput toga, videćemo...

imaš na moto-berza.com jednu cbx 550,mnogo dobro izgleda...1100e...ali mnogo dobro izgleda

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #6 poslato: Novembar 06, 2008, 08:25:58 posle podne »
Pa pazi ja licno mislim da bi ti Honda bila bolji izbor.
Dobra je Kawa ali Honda je Honda

paperinos

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Novembar 07, 2008, 12:50:19 pre podne »
Procitaj malo onu moju pesmu o Kawasakiju.. mislim....pre kupovine....Kawasaki kupi ako briga nemas....... ;D

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Novembar 07, 2008, 09:34:26 pre podne »
 *302 ;D ;D ;D

olja

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Novembar 07, 2008, 09:41:10 pre podne »
Pesmu ne znam ali sam probala juče tu KAWU. Stara je ali stvarno dobro vuče (naravno da ne bi baš tako star motor kupovala). Ali...malo mi je visoka fali mi par cm da ne stojim vrhovima stopala. Nije ni to problem kad dam gas ide sve dobro, odgovara mi nego TEŠKA je...190 kg ima, pa šta ću ja sa 52 kg? Vozim ja vozim, malo se udaljim (a vozila sam na nasipu, van grada), i stanem i nemam snage da je okrenem (a nasip uzak a ja početnik ne bi mogla da ga okrenem nema šanse. I verovali ili ne, SIDJEM i pešaka ga jedva okrenem...smešno i žalosno...težak...ali dobro bar znam koji model mi odgovara to je bitno, videćemo... :(

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Novembar 07, 2008, 09:46:56 pre podne »
Pogledaj i yamahu i hondu pa uporedi da znas sta trazis,moj savet je yamaha. ;D ;D

Van mreže deki59

• Profi Vozac
  • **
  • Kosovo je srce Srbije
« Odgovor #11 poslato: Novembar 07, 2008, 10:44:44 pre podne »
Nije ni to problem kad dam gas ide sve dobro, odgovara mi nego TEŠKA je...190 kg ima, pa šta ću ja sa 52 kg? Vozim ja vozim, malo se udaljim (a vozila sam na nasipu, van grada), i stanem i nemam snage da je okrenem (a nasip uzak a ja početnik ne bi mogla da ga okrenem nema šanse. I verovali ili ne, SIDJEM i pešaka ga jedva okrenem...smešno i žalosno...težak...ali dobro bar znam koji model mi odgovara to je bitno, videćemo... :(

Sto se tezine tice ni Honda CB 500 nije nesto laksa (172 kg, bez benzina). I visina sedista i jednom i drugom motoru su skoro identicne (Honda 775 mm, Kawasaki nesto, ali neznatno vise sediste). Doduse tih par santimetara visine ce biti dovoljno da spustis puno stopalo na zemlju.

Za okretanje :D
Ma stvar rutine, videces i sama kasnije :)
Mnogo pozdrava iz Kosovske Mitrovice

www.coper-srbija.com

olja

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Novembar 07, 2008, 12:21:56 posle podne »
Ja sam čula da se može motor ''spustiti''. Ne znam kako, nisam majstor, ali jedan poznanik mi je rekao da to zavisi od veličine guma, tj. promera i ne znam čega ali može se sve namestiti (lepo zvuči).  :icon_scratch: Ja ne volim da mi neko brljavi po bilo čemu što kupim, ali ako se mora...
Mišo a na koji model Yamahe misliš? Hondu CB500 uzimam u obzir al ne znam koja je to Yamaha (da i nju tražim po NS pa valjda ću nešto odabrati). Bez probe ništa! Može se ovde pričati na tu temu dosta, ali dok ne probam ništa...

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Novembar 07, 2008, 12:24:21 posle podne »
Ja mislim za tebe r6 idealan

olja

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Novembar 07, 2008, 01:02:25 posle podne »
R?! Ako je sličan kao tvoj izvini ali meni se to ne svidja...Koliko znam, R-ovi su za velike brzine za ljude kojima radi adrenalin, a ja nisam za to...Moze slicica neka?

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Novembar 07, 2008, 01:15:27 posle podne »
Probaj da malo procesljas po Louis-u jer sam tamo vidao neke setove za spustanje zadnjeg kraja motora. To se spusta samo malo mozda za santimetar ili dva. Kasnije veceras cu da potrazim u katalogu.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Novembar 07, 2008, 01:33:38 posle podne »
Jeste R ali ide i polako ako ti se nesvidja to je okej.Ja to vozim kao skuter. ;D ;D ;D ;D                                                                                                                                                         

Van mreže deki59

• Profi Vozac
  • **
  • Kosovo je srce Srbije
« Odgovor #17 poslato: Novembar 07, 2008, 06:34:52 posle podne »
Olja,
pogledaj neku Yamahu XJ 600
Mnogo pozdrava iz Kosovske Mitrovice

www.coper-srbija.com

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #18 poslato: Novembar 19, 2008, 10:12:06 posle podne »
Uzmi GPZ i neces se pokajati .Najlaksi je za odrzavanje od svih ostalih pomenutih modela ide vise nego dobro za tu klasu(da se razumemo to je model od pre 20 godina)i nemoj gledati godine nego stanje motora ,a cenu formiraj po godinama i kupices ekstra motor.

Ovo je bio moj. Sad se prodaje

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #19 poslato: Novembar 23, 2008, 01:07:49 pre podne »
olja motor je verovatno davno napravljen inace su bili strahovito dobri i izdrzljivi samo vo di racu na da ne trosi ulje a to se gleda dali je garav auspuh povedi nekog poznavaoca da ga pregleda i budite obazrivi o tome kako se kupuje motor mogu puno pisati ali da skratim pozzz i srecno javi nam ako se ponovis