Prosle godine, prvi put sam otisao na Rudno. Namerno kazem na, a ne u selo Rudno jer se nalazi na pristojnoj nadmorskoj visini od preko 1000m. U selu postoji izgradjen objekat za smestaj dece koji se vec godinama ne koristi. Korisnik objekta je Decije odmaraliste Goc. Inace Rudno je preporucljivo ljudima koji imaju disajne probleme –vazdusna banja.
Odmah mi je pala ideja zasto to ne bi moglo da se iskoristi u pametne svrhe. Da se organizuje zavrsna voznja, ZATVARANJE SEZONE.
Odmaraliste

Sa direktorom odmaralista Aleksandrom Levajcem, koji je inace bajker, u par reci sam uspeo da se dogovorim. Levajac je 2007 godine obezbedio klopu, spavanje u domu i dorucak, a moj zadatak i zadatak Kingsa je bio da pozovemo i organizujemo sve zainteresovane bajkere iz Kraljeva da nam se pridruze. I takoje pocelo.

30.09.2007 godine na gradskoj terasi, ispred caffe @DIVA@, okupilo se nas oko 40 bajkera. . U koloni smo krenuli kroz grad i uputili se ka Bogutovcu, Uscu, Rudnu. Rudno je udaljeno tacno 100km od Kraljeva. Sasvim pristojna daljina za voznju. Inace do Rudna moze se doci novim asfaltnim putem ili seoskim i sumskim putevima, pa u zavisnosti od motocikla biras i put. Ispred Rudna nalazi se Manastir Gradac.
U odmaraistu je bilo postavljen rucak. Jaguar ( jagnje i prase) i hektolitri piva.

Posle rucka pesaka, obisli smo okolnu.

put ka crkvi

U sumi na jedno 3km od odmaralista nalazi se kamena crkva.

Pada noc. Iz lokalne kafane cuje se muzika. Pola bajkera je vec u kafani. A unutra dno dna, ali....... Iz kafane, a i posle kafane dozvoljene su samo ove fotografije.
Luda i nezaboravna noc.

Ujutru budjenje, kafa, vruca gibanica i hladan jogurt. Ko dolazi na Rudno mora da proba kacamak od heljde.
Na zalost u povratku Deki nije uspeo da izegne cisternu, ali na srecu samo je povredio koleno.
Transalp posle cisterne

Kako je Rudno 2007 ostavilo pozitivan utisak kod svih ucesnika, a kod onih koji nisu bili storilo zal za propustenim provodom, to se 11.10.2008.godine, ponovo organizovalo ZATVRANJE SEZONE. Ove godine smo imali i goste iz Trstenika.
Gradska terasa

Po mojoj slobodnoj proceni bilo je od 70 do 80 motocikla. I ove godine smo organizovali klopu – jaguar, nocenje i dorucak. Za razliku od prosle godine, kada je sve bilo za DZ. ove smo ucestvovali sa po 700 dinara.
Ispred odmaralista

Jesen u Rudnu

Pripreme za dugu kafansku noc

Poucen iskustvom od prosle godine, drugi lokalni kafedzija je takodje doveo muziku, tako da je celu noc bilo pretrcavanje, bauljanje iz jedne u drugu kafanu.

obuka lokalnog stanovnistva

povratak za Kraljevo

Nadam se da ce ZATVRANJE SEZONE RUDNO preci u tradicionalno zavrsno okupljanje, bajkera iz Kraljeva a bogami i sire okoline.