A sto se tice teme o mladim klubovima.Neznam zbog cega ih se svi plase i napadaju. Dali su oni krivi za slab rad u ranijem periodu. Naravno da nisu. Na mladjima svet ostaje. I dali je bilo ko iz UO ili tih mladjih klubova izbacio bilo koji stariji klub iz MAS-a. Nije i nemoze. Ulaz i izlaz je dobrovoljan.
Za raniji period blize proslosti ne znam ali znam da prvih nekoliko godina postojanja sve je funkcionisalo kako treba, mozda bas zvanicnom registracijom 1999. je krenulo drugacije ?
Ja sam vise puta rekao da ,ako treba iz postovanja, ljudima koji se voze 30-40 godina da podelimo medalje i zahvalnice i ako su se umorili i nece da rade i pomazu neka idu u penziju i neka prepuste mladjima da idu napred.
Naravno, zato sam se ja i penzionisao ne zbog umora vec zbog zdravstvenih problema i tu su mladje ekipe koje treba da rade. Penzionisani ipak treba svojim savetima i predlozima da ucestvuju u radu na opste dobro a sto ne znaci da u potunosti prepuste inicijativu mladjim bajkerima ( ne mislim na godine vec na iskustvo-predjenu kilometrazu i sl.)
Postoje novoosnovani klubovi koji su okupili mladju gardu ali i veterane (opet mislim na bajkersko iskustvo) koji su izasli iz maticnih klubova zbog monopola koji vlada u nekim sredinama i uspesno rade za pocetak na opste dobro uvodeci disciplinovanost i postovanje svih pravila statuta svojih kao i statut MAS-a.
koliko sam primetio na raznim forumima problemi se svode direktno na organizacije moto skupova. Ovaj nije imao ovo , onaj nije ono i tako prepucavanja od jutra do sutra. Svaki organizator - moto klub kako sam ja primetio, na svom skupu je ispostovao neki minimum koji se nalaze za organizaciju moto skupa ali problemi su u svima nama jer deset ljudi deset cudi i nikad nikome ne mozes udovoljiti.
Predlazem da se odrzi jedna tribina koja bi trajala ako treba i citav dan sa raznim multimedijalnim sadrzajem eduktivnog karaktera i da se neki organizatori upoznaju sa organizacijama u svetu jer ocigledno neko nije video na snimku kako to rade civilizovani svet. Pozvati u goste i druge bajkere koji putuju po celom svetu i prenesu neka iskustva u organizovanju moto skupova. Mislim da bi se donekle ovakvom akcijom i dogovorom svih klubova postigao bar neki napredak u organizaciji.
Problem postoji i u broju moto skupova jer veliki broj organizacija razlaze celinu. Zamislite da se na jednom skupu pojavi 5000 motociklista.... Imam jos nekih ideja koje bih bas na toj tribini predlozio a verovatno ste i vi pri nekim svojim idejama na opste dobro....
Misljenja sam da se treba pribliziti i spotrskom motociklizmu a ne bezati od "plastikanaca" jer svi smo mi ljubitelji MotoGP i navijamo za svoje favorite. Verujem da 90% procenata srpskih motociklista nezna koji su aktuelni sampioni Srbije u motociklizmu a da ne govorim da li znaju ko vozi u medjunarodnim takmicenjima. Neki su se uhvatili samo za jedno kao sto se pijan drzi plota

treba da se razbije monotonija koja vlada zadnjih 5- 7 godina na svim skupovima, uvesti neke novine i bice sve OK , dovoditi sto vise gostiju iz drugih zemalja EU jer je ocigledno da neki se organizuju samo zbog para koje ce uzeti za ta dva dana.
Treba se organizovati po regionima i tako ce se smanjiti broj zvanicnih skupova koji ce biti pod patronatom MAS.
MAS bi trebalo reorganizovati po sistemu regiona ...... i ovo cu sa svojom vizijom izneti na eventualnoj tribini. U razgovoru sa nekim predsednicima klubova izneo sam delimicno i misljenja smo da bi uz doradu i druge predloge i vezi "regionalizacije" ali ipak bi MAS bio vrhovno telo, postigli napredak na opste zadovoljstvo svih motociklista................
Red , Rad , Disciplina put do uspeha