Mart 28, 2026, 11:10:02 pre podne

Autor Tema: DA LI DOLAZI DO PROMENA U MOTO KLUBOVIMA?  (Pročitano 6006 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • YAMAHA FJR 1300A
DA LI DOLAZI DO PROMENA U MOTO KLUBOVIMA?
« poslato: Januar 18, 2009, 01:12:13 posle podne »
 Imajuci prilike da pricam sa mnogim clanovima raznih moto klubova,stekao sam utisak da je polako pocela da se menja klupska prica!
 Izgleda da se shvatilo,da je funkcionisanje moto kluba mnogo ozbiljnija prica,od pukog neobaveznog druzenja!
 Tako su neki klubovi,pogotovo oni sa velikim brojem clanova,polako poceli vise da razmisljaju o kvalitetu,nego kvantitetu,za sta je dobar primer MK Civija !!!
 Poceli su da se donose novi pravilnici,daleko ozbiljniji od starih,sa jasno preciziranim pravima i obavezama clanova,kao i obavezama klubova prema clanovima!
 To je u nekim klubovima,automatski dovelo do smanjenja broja clanova,sto ce se verujem u buducnosti,odraziti na bolje funkcionisanje klubova!

Iako se MK Valjevo ne moze ubrojati u velike klubove,niti klubove sa dugom tradicijom,iako vecina clanova ima dugotrajno iskustvo u jednom drugom klubu i ima ozbiljnu kilometrazu,smatrali smo od osnivanja da je za dobro funkcionisanje kluba,neophodno postaviti i neka pravila!
 U pocetku su se pravila odnosila na:
-obavezu prisustvovanja sastancima kluba
-obavezu ucesca u akcijama kluba
-obavezu ponasanja clanova kluba prema drustveno-opsteprihvacenim normama ponasanja
-obavezu nosenja zastitne opreme
-zabranu bilo kakvog nacina voznje u gradu,koja bi mogla uznemiravati stanovnistvo grada(prebrza voznja,tocak,turiranje,pucanje...)

I u pocetku je sve odlicno funkcionisalo,a onda se nametnula potreba,za dopunu Pravilnika!!!
 Prvi put kad na sastanku kluba nije postojao kvorum i kada su primecene stvari,koje bi u zajednickoj voznji kluba,mogle ugroziti bezbednost clanova,sazvana je vanredna Skupstina i dopunjen Pravilnik!
 Prema novom Pravilniku,clanovi kluba su duzni da:
-SMS-om potvrde svoje prisustvo na sastanku kluba ili najave svoje odsustvo sa istog,uz obrazlozenje
-u slucaju odsustvovanja se informisu o toku sastanka i diskusijama na istom

U slucaju nepostovanja ovih odredbi,predvidjena je kazna od 1000din.,koja se mora uplatiti u roku od 6 meseci,a ponavljanje istog prestupa povlaci iskljucenje iz kluba!!!

Takodje su doneta i pravila o zajednickim voznjama clanova kluba:
-ko ide na celu,a ko na zacelju kolone i obavezu strogog vodjenja racuna o kontinuitetu kolone
-obaveznoj voznji u cik-cak formaciji
-maksimalnoj brzini od 120 km/h dok se vozi u koloni
-zabrani medjusobnog preticanja u koloni
-mogucnosti da se po dva clana jave vodji kolone i odu da se "izduvaju" 10-15 km
-mogucnosti da se obrazuju dve grupe,sporija i brza,pri voznji na auto putu,gde brza grupa moze da vozi brzinom po svom dogovoru,ali uz sacekivanje na prethodno dogovorenim mestima
-mogucnosti izbora da li zelis da ides sam ili u grupi

I za nepostovanje ovih odluka,kao i odluka o nozenju zastitne opreme(kacige),kao i voznje u gradu,predvidjene su kaznene mere,koje se sastoje prvo u pismenoj opomeni,zatim kazni od 1000din. koja se mora uplatiti u roku od 6 meseci,a u slucaju ponavljanja istih i u iskljucenju iz kluba!!!

Od dana dopune Pravilnika,jedan clan je napustio klub,drugi je to nezvanicno najavio,dok je istovremeno jedan clan primljen u klub!

Mozda ce nekome ovo izgledati kao treniranje strogoce,i teret koji clanovima ne bi trebalo nametati!
 S obzirom da je vecini clanova,nas klub jedna od vaznijih i lepsih stvari u zivotu,smatrali smo da ove odredbe nikome,ko voli klub,nece smetati,a da znacajno uredjuju stvari u klubu,podizu bezbednost clanova kluba i stvaraju pretpostavku za veci ugled kluba,kako kod samih clanova,tako i kod drugih klubova,pa i samih stanovnika grada Valjeva!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže FERDINAND

• Moto Manijak
Odg: DA LI DOLAZI DO PROMENA U MOTO KLUBOVIMA?
« Odgovor #1 poslato: Januar 19, 2009, 06:08:21 posle podne »
-opstrukcija skupština...sastanaka
-nemogućnost ( kvorum ? ) donošenja odluka u skladu sa Statutom i Pravilnikom
-previše onih koji pitaju a ne žele da daju odgvore
-previše onih koji bi da odlučuju a neće nikakvu odgovornost
-previše onih koji bi da nose na leđima "ono" ...tek onako, qrca radi
-previše onih koji to "ono" na leđima uopšte ne nose, jer ih mrzi, a i ljepši su u fensi odjeći
-i još mnogo toga što nije za javnost .....

......je dovelo do toga da sada u Bijeljini imamo i KNEZ "R" ( KNEZ ORIGINAL )...
......u kome je polovina osnivača prethodnog kluba i samo 15 članova.
speed limit,ali taaaamo negdje...

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Januar 19, 2009, 06:27:22 posle podne »
-previše onih koji to "ono" na leđima uopšte ne nose, jer ih mrzi, a i ljepši su u fensi odjeći

......je dovelo do toga da sada u Bijeljini imamo i KNEZ "R" ( KNEZ ORIGINAL )...

Ovo je najrealniji zakljucak o klubovima koji sam do sada cuo. Bravo za autora posta *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22

Chriss

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 19, 2009, 09:17:33 posle podne »
Ja nebi nikog da uvredim,i kod nas u klubu je haos ali BOLJE 15 LAVA NEGO 100 MISEVA

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Januar 19, 2009, 09:22:48 posle podne »
Statistike koje sam citao u stranim casopisima pokazuju da su bolji manji klubovi .U HR ima klubova koji imaju od 6 - 10 clanova i oni najbolje funkcionisu.Mi smo se svi borili za sto veci broj clanova ali to kod nas ne pije vodu zato sto su Srbi teski individualci u svemu pa se to odrazava i na klub.

Chriss

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Januar 19, 2009, 09:25:15 posle podne »
Ne samo Srbi,svugde ima budala

Van mreže MI_LOS

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #6 poslato: Januar 19, 2009, 09:42:22 posle podne »
ewo na primer kod nas......................
imamo preko 30 clanowa koji su leti aktivni i dolaze s'vremena na wreme............a kad dodje zima nema ih................ne dolaze i smisljalju weoma glupe izgowore..........
a vudu sto si rekao za brzu woznju po gradu...............sumnjam da to mogu swi da postuju(goworim za nas mladje).........mene prwog udari nekad adrenalin kad sam po gradu pa ili ga stisnem do crwene ili tockiram,normalno gledam da bude sto bezbednije i u slucaju pada da nepowredim nikog sa strane............
NE BRZE OD ZIVOTA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #7 poslato: Januar 19, 2009, 11:43:39 posle podne »
a vudu sto si rekao za brzu woznju po gradu...............sumnjam da to mogu swi da postuju(goworim za nas mladje).........mene prwog udari nekad adrenalin kad sam po gradu pa ili ga stisnem do crwene ili tockiram,normalno gledam da bude sto bezbednije i u slucaju pada da nepowredim nikog sa strane............

To je stvar organizacije i jacine kluba!
 Ako su svi na Skupstini glasali za ovaj predlog,ne vidim u cemu bi bio problem da se to i ispostuje,osim ako
nemas neuroloski poremecaj pa ti ruka radi bez tvoje volje  :(
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže tenk

• Suvozac
  • *
« Odgovor #8 poslato: Januar 20, 2009, 12:08:49 pre podne »
Ljudi, naj bitnije je da buduceg clana klub stavi na proveru ali ne bilo kakvu. Naj vazniji momenat je ipak MOTIVISANOST pojedinca! Sve ostalo dolazi kasnije, naravno vrlo vazan je i osecaj da pripadate necemu ozbiljnom sto bi svaki klub i trebao da bude! Mislim da je najbolja brojka od 15 do 30 clanova, naravno za nase podneblje, sve ostalo se pokazalo kao resenje na kratke staze.
Vozac, on the road again...

Van mreže FERDINAND

• Moto Manijak
« Odgovor #9 poslato: Januar 20, 2009, 05:37:56 posle podne »
Ljudi, naj bitnije je da buduceg clana klub stavi na proveru ali ne bilo kakvu. Naj vazniji momenat je ipak MOTIVISANOST pojedinca! Sve ostalo dolazi kasnije, naravno vrlo vazan je i osecaj da pripadate necemu ozbiljnom sto bi svaki klub i trebao da bude! Mislim da je najbolja brojka od 15 do 30 clanova, naravno za nase podneblje, sve ostalo se pokazalo kao resenje na kratke staze.

Bio sam protiv provjera... stažiranja.... sada više nisam.

Novim Statutom i Pravilnikom je propisano stažiranje i primaćemo dva člana na godišnjoj skupštini za Mitrovdan.
Ako neko ima volju, želju i strpljenje da čeka dok traje "period posmatranja"...da nosi "rupu" na leđima... vjerovatno stvarno želi biti drug član. 

Zanimljivo da skoro svi članovi MK KNEZ žele da se priključe KNEZ-u "R". Ispalo bi " džaba ste krečili"  :D

Kad smo već kod "stažiranja", MK KNEZ"R" pokreće još jednu akcuju:
-Trudićemo se da se izmjeni odredba ZOBS-a o ograničenjima kod polaganja vozačkog ispita "A" kategorije.
Smatramo da nije dovoljno ograničenje do 125 ccm do navršenih 18 godina, nego bih i tu uveo "stažiranje":
- dvije godine na 125 ccm od DANA POLAGANJA i još dvije godine na 550 ccm.
Garantovano bi bilo mnogo manje pozera koji za prvi motor izaberu nešto od 200 konja, a mnogi od njih ne bi upšte ni vozili te motore ako moraju čekati četiri godine na njih.

Van mreže FERDINAND

• Moto Manijak
« Odgovor #10 poslato: Januar 20, 2009, 05:39:35 posle podne »

Ovo je najrealniji zakljucak o klubovima koji sam do sada cuo. Bravo za autora posta *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22 *22

Pa Božo zar mi ne prepoznaješ "rukopis".

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #11 poslato: Januar 20, 2009, 08:17:09 posle podne »

Zare kada se desila ta promena...  zar niste mogli unutar kluba da se izborite sa tim problemom?

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Januar 20, 2009, 08:26:03 posle podne »
Nije mogao Zare je fini covek ne moze izaci na kraj sa onima koji misle da znaju sve.Koliko on ima na motoru u rikverc toliko mnogi iz njegovog kluba nemaju unapred .Ovo znam iz licnog iskustva.

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #13 poslato: Januar 21, 2009, 12:04:52 pre podne »
Imajuci prilike da pricam sa mnogim clanovima raznih moto klubova,stekao sam utisak da je polako pocela da se menja klupska prica!
 Izgleda da se shvatilo,da je funkcionisanje moto kluba mnogo ozbiljnija prica,od pukog neobaveznog druzenja!
 Tako su neki klubovi,pogotovo oni sa velikim brojem clanova,polako poceli vise da razmisljaju o kvalitetu,nego kvantitetu,za sta je dobar primer MK Civija !!!
 Poceli su da se donose novi pravilnici,daleko ozbiljniji od starih,sa jasno preciziranim pravima i obavezama clanova,kao i obavezama klubova prema clanovima!
 To je u nekim klubovima,automatski dovelo do smanjenja broja clanova,sto ce se verujem u buducnosti,odraziti na bolje funkcionisanje klubova!

Iako se MK Valjevo ne moze ubrojati u velike klubove,niti klubove sa dugom tradicijom,iako vecina clanova ima dugotrajno iskustvo u jednom drugom klubu i ima ozbiljnu kilometrazu,smatrali smo od osnivanja da je za dobro funkcionisanje kluba,neophodno postaviti i neka pravila!
 U pocetku su se pravila odnosila na:
-obavezu prisustvovanja sastancima kluba
-obavezu ucesca u akcijama kluba
-obavezu ponasanja clanova kluba prema drustveno-opsteprihvacenim normama ponasanja
-obavezu nosenja zastitne opreme
-zabranu bilo kakvog nacina voznje u gradu,koja bi mogla uznemiravati stanovnistvo grada(prebrza voznja,tocak,turiranje,pucanje...)

I u pocetku je sve odlicno funkcionisalo,a onda se nametnula potreba,za dopunu Pravilnika!!!
 Prvi put kad na sastanku kluba nije postojao kvorum i kada su primecene stvari,koje bi u zajednickoj voznji kluba,mogle ugroziti bezbednost clanova,sazvana je vanredna Skupstina i dopunjen Pravilnik!
 Prema novom Pravilniku,clanovi kluba su duzni da:
-SMS-om potvrde svoje prisustvo na sastanku kluba ili najave svoje odsustvo sa istog,uz obrazlozenje
-u slucaju odsustvovanja se informisu o toku sastanka i diskusijama na istom

U slucaju nepostovanja ovih odredbi,predvidjena je kazna od 1000din.,koja se mora uplatiti u roku od 6 meseci,a ponavljanje istog prestupa povlaci iskljucenje iz kluba!!!

Takodje su doneta i pravila o zajednickim voznjama clanova kluba:
-ko ide na celu,a ko na zacelju kolone i obavezu strogog vodjenja racuna o kontinuitetu kolone
-obaveznoj voznji u cik-cak formaciji
-maksimalnoj brzini od 120 km/h dok se vozi u koloni
-zabrani medjusobnog preticanja u koloni
-mogucnosti da se po dva clana jave vodji kolone i odu da se "izduvaju" 10-15 km
-mogucnosti da se obrazuju dve grupe,sporija i brza,pri voznji na auto putu,gde brza grupa moze da vozi brzinom po svom dogovoru,ali uz sacekivanje na prethodno dogovorenim mestima
-mogucnosti izbora da li zelis da ides sam ili u grupi

I za nepostovanje ovih odluka,kao i odluka o nozenju zastitne opreme(kacige),kao i voznje u gradu,predvidjene su kaznene mere,koje se sastoje prvo u pismenoj opomeni,zatim kazni od 1000din. koja se mora uplatiti u roku od 6 meseci,a u slucaju ponavljanja istih i u iskljucenju iz kluba!!!

Od dana dopune Pravilnika,jedan clan je napustio klub,drugi je to nezvanicno najavio,dok je istovremeno jedan clan primljen u klub!

Mozda ce nekome ovo izgledati kao treniranje strogoce,i teret koji clanovima ne bi trebalo nametati!
 S obzirom da je vecini clanova,nas klub jedna od vaznijih i lepsih stvari u zivotu,smatrali smo da ove odredbe nikome,ko voli klub,nece smetati,a da znacajno uredjuju stvari u klubu,podizu bezbednost clanova kluba i stvaraju pretpostavku za veci ugled kluba,kako kod samih clanova,tako i kod drugih klubova,pa i samih stanovnika grada Valjeva!!!

*7 *7 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556

Van mreže FERDINAND

• Moto Manijak
« Odgovor #14 poslato: Januar 21, 2009, 01:00:54 pre podne »

Zare kada se desila ta promena...  zar niste mogli unutar kluba da se izborite sa tim problemom?

Paaaa... moglo je... samo je trebalo istjerati iz kluba njih 35 od 65  ;D .
Žao mi je što je došlo do ovoga, jer je " sa druge strane" ostalo mnogo dobrih i vrijednih ljudi.

Mada , praktično , ovo je i ostalo "unutar kluba"... u "novom" klubu su sve stari članovi.

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #15 poslato: Januar 21, 2009, 01:09:59 posle podne »
Pa veliki broj klubova nepostuju pravila MAS-a pa kako onda da uvedu tako nesto kod sebe u klubu kad nece ispostovati isto. *95

adega

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Januar 21, 2009, 08:17:20 posle podne »
Koliko sad ima klubova u MAS-u??

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #17 poslato: Januar 22, 2009, 07:20:00 pre podne »

Žao mi je što je došlo do ovoga, jer je " sa druge strane" ostalo mnogo dobrih i vrijednih ljudi.

Mada , praktično , ovo je i ostalo "unutar kluba"... u "novom" klubu su sve stari članovi.

Zare bato pa koi je sad onaj pravi ??? ???
ja tebe znam kao pravog domacina i predsednika kluba ???????????

Van mreže FERDINAND

• Moto Manijak
« Odgovor #18 poslato: Februar 10, 2009, 09:24:44 posle podne »

Zare bato pa koi je sad onaj pravi ??? ???
ja tebe znam kao pravog domacina i predsednika kluba ???????????

Prava su ... OBA... a ja sam izabrao KNEZ "R", a i oni mene  ;)

Van mreže Ale

• Vozac
  • *
    • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #19 poslato: Februar 10, 2009, 10:42:06 posle podne »
BRAVO... i kod nas su se izdešavale promene u pravilniku i internim pravilima kluba . To smo još od osnivanja kluba potencirali jer je dosta starih bajkera koji poštuju kod u klubu i bez crno na belo . Uvedena je pristupnica sa određenim stavkama koju je morao i stari i novi član da potpiše i da se izjasni ili JESTE ili NIJE za... onaj koji jeste ima da se pridržava. I za nove potencijalne "PROSPECT-e" je uvedeno stažiranje  da se vidi dali čovek vredi klubu ili je za samostalnu vožnju. Sve u svemu treba da se znaju pravila i da se poštuju.
Biker forever....