Mart 28, 2026, 01:15:58 posle podne

Autor Tema: Moto GP - izmena pravilnika za 2009.  (Pročitano 2198 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Moto GP - izmena pravilnika za 2009.
« poslato: Januar 30, 2009, 08:36:55 posle podne »
 Odlazak Kawasakija iz Moto GP takmicenja  moglo bi biti samo vrh prevelikih problema.

DORNA, organizator ovog takmicenja, mnogo ce izgubiti i ovoga puta jer uz sve proizvodjacke kuce, timove i vozace spremna je na velike promene.

Tako su se pocetkom ove sezone u Japanu po prvi put svi okupili s ciljem pronalaženja idealnog resenja.

Moto GP takmicenje ce s izmenama zapoceti već 2009. godine s ciljem najveceg do sada smanjenja troskova nastupa.

Evo sada onoga sto ce se izmeniti ako se 6 postavljenih predloga prihvati:

Sledi smanjenje trajanja svih treninga, slobodnih i kvalifikacionih. Cetiri termina po trkacem vikendu smanjenih po 15 minuta (sada u trajanju od 45` umesto dosadasnjih 60`). Warm up ce biti u trajanju od samo 10 minuta bez prava na isprobavanje starta.

Svaki vozac moci ce koristiti samo 9 motora po sezoni (jedan novi svake dve trke). Nece biti testiranja ponedjeljkom nakon trke.

Jesenji testovi bice smanjeni na samo 8 dana dok ce zimska pauza zapoceti odmah nakon testiranja posle poslednje trke u Valenciji i trajace sve do 20.dec

Za 2010. godinu predlozi su jos "jaci". Tako ce iz kalendara biti izbacen jedan trkaci vikend te ce se sezona sastojati od 17 trka. Jedan motocikl bice  dozvoljen po svakom vozacu a karbonski diskovi bice zamenjeni s celicnim.

Trkaci vikend bice sveden na 2 dana za Moto GP klasu dok ce petkom popodne moci trenirati vozači Moto2 i 125 GP klase. Petak ujutro bice ostavljen za posetioce.

Bice dozvoljen samo jedan motor za 3 trke uz pomeranje unazad u startnom poretku u slucaju kvara.

Proizvodjacke kuce imace obavezu da ponude privatnim timovima motocikle na leasing i to po pristupacnoj ceni. Uz to ce se svaki prototip koristiti najmanje dve godine pre penzije.

SEKA je udarila i na moto GP,verovatno ce i Rosi da spadne samo na jedno trkace odelo pa nek pazi da ne padne i pocepa isto  ;D ;D ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
Odg: Moto GP - izmena pravilnika za 2009.
« Odgovor #1 poslato: Januar 30, 2009, 08:57:50 posle podne »
Samo da ti kazem da je i SUZUKI u velikoj dilemi da li da napusti GP danas sam citao.Bilo bi velika steta

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Januar 30, 2009, 09:39:10 posle podne »
Samo da ti kazem da je i SUZUKI u velikoj dilemi da li da napusti GP danas sam citao.Bilo bi velika steta

Mislim da ostaje,sad sam nesto cacko po netu bas upravo o tome.Objavice zvanicno u ponedeljak a ja prenosim ;D

Nikola

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 30, 2009, 11:19:26 posle podne »
Ova ekonomska kriza nas unisti!

Van mreže BorisMotoMiric

• Dobar Vozac
  • **
  • CBR 600 F2
« Odgovor #4 poslato: Mart 25, 2009, 11:22:19 pre podne »
Ova ekonomska kriza nas unisti!

Totalno.

8)
BorisMotoMiric-MK Vrsac