April 24, 2026, 12:27:01 posle podne

Autor Tema: Dizel motori  (Pročitano 4747 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Ova slika nije sa interneta !!!
Odg: Dizel motori
« Odgovor #20 poslato: Februar 12, 2009, 05:25:03 posle podne »
Lupo stvarno trosi ko upaljac...drugar imao taj autic,1,7 dizel,bili do bg-a na sajmu,vratili se skazaljka se skoro nije pomakla,a presli smo skoro 200km...on mi je tvrdio da trosi oko 3,5 litra...zaboravi kad je sipao gorivo...ali ipak dizel motocikl...tesko da ce ikada moci da parira benzincu...a i kakav ce to zvuk turaze biti...

Ja koliko sam obavesten u nekim trkama VW i seati sa dizel agregatima u konkurenciji benzinaca odnose pobede!    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #21 poslato: Februar 12, 2009, 05:46:06 posle podne »
inace nov bmw 320d ide bolje od obicnog 320  bez turba benzinca,,,,ima bas negde i na you tube snimaka,

http://www.m1030.com/military.htm

http://www.m1030.com/

citat sa jednog internet sajta

T-800CDI : Prvi dizel motocikl u prodaji! A ide i na ulje iz friteze!

Svi golfisti koji se zaklinju u golfove koji mogu ići na ulje iz friteze, trafo ulje itd. sad imaju na raspolaganju i motocikl adekvatan njihovim zahtjevima!

Ovo je prvi put da se je na tržištu našao motocikl koji koristi dizel kao pogonsko gorivo. Dobro, nije prvi takav, ali je prvi kojeg mogu svi kupiti koji to požele.

Njegovo ime je T-800CDI, i proizvodi ga kompanija E.V.A Products BV iz Holandije. Inžinjeri iz ove kompanije su uzeli trocilindrični Daimler Chryslerd dizel motor koji se inače koristi za u Smart Fortwo, i uklopili ga u konstrukciju svog motora. Takav motor ima fantastični 150 Nm obrtni moment pa ga proizvođač reklamira pod sloganom: ''Ubica BMW GS-a, sa voznim karakteristikama KTM LC8, i obrtni momentom Suzuki Hayabuse''.

Osim pogona na dizel gorivo, vlasnik ovakvog motora se može odlučiti i na korištenje suncokretovog ulja kao goriva ili nekog drugog biljnog ulja.
U naredne dvije godine bit će proizvedeno ukupno 500 primjeraka T-800CDI.
a inace postoje i stare verzije dizel motorcikla svuda po svetu,doduse malo su bucni,lenji tresu itd,ali ide i nova tehnologija polako,ljudi su se smejali japancima pre 30tak god na nekim tehnickim resenjima..

[ Invalid YouTube link ]Starting+a+Diesel+Royal+Enfield+in+India
&feature=related
&feature=related
http://www.dieselbike.net/mz.htm

http://www.gizmag.com/go/4273/
Još jedna jurilica za ljubitelje brzina, ali i za poklonike dizela. Nizozemska tvrtka razvila je vrlo lagani superbike koji za pogon koristi tro-cilindarski turbodizelski 1.2-litreni motor koji se ugrađuje u Volkswagen Polo.

Star Twin Motors iz Loenena najavila je da može napraviti motocikl s maksimalnom snagom većom od 100 KS i okretnim momentom od 230 Nm, s mnogo boljim performansama pri niskim i srednjim okretajima. Znamo da svi sportski motori crpe snagu iz visokih okretaja, dok za razliku od njih moderni turbo-dizelski agregati većinu okretnog momenta daju već pri niskim okretajima.

Star Twin Thunderstar 1200 TDI teži samo 205 kg i koristi petero-brzinski mjenjač.

Ljudi iz tvrtke Star Twin izjavili su da planiraju proizvesti malu seriju pokaznih modela za svoje potrebe, ali se nadaju proizvodnji u kooperaciji s jednom velikom tvrtkom.
jes ono malo cudan zvuk, :-[ :-X :-\,,al je voznja sigurno dzabana,,,, ;D ;D
brm brmmmmmmmm

Van mreže stemark

• Suvozac
  • *
« Odgovor #22 poslato: Februar 12, 2009, 08:11:35 posle podne »
Dobro de,jesu dizelaši spori,verovatno i slabi,al bi rado voleo da imam nekog klasika,da ga provozam s vremena na vreme,bez potrebe da negde žurim,i da zaboravim kad sam zadnji put punio rezervoar!
Imam fiata una 1300d(´89 god) troši 4,5-5 litra i prezadovoljan sam njime.
Kako vreme ide,za koju godinu možda i neki od većih proizvođača motora počne da ugrađuje savremene turbo dizel agregate u motore,ko zna,ne bi me iznenadilo!

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #23 poslato: Februar 13, 2009, 06:34:52 posle podne »
 ;D Ja bih jedan ovakav TDI...  ;D
.com/forumm/index.php?topic=2589.msg33142;topicseen
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #24 poslato: Februar 13, 2009, 06:46:42 posle podne »
Lepo izgleda. ;D

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #25 poslato: Februar 14, 2009, 01:07:48 pre podne »