April 08, 2026, 01:22:26 posle podne

Autor Tema: Moze li T15 na male table  (Pročitano 5481 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

felony

• Gost
Moze li T15 na male table
« poslato: Januar 28, 2008, 10:40:53 posle podne »
Evo pitanja :D, postavio sam na drugim forumima isto pitanje,a vecinom su rekli da nemoze.
Inace kako doci do papira za sasiju motora, ako motor(agregat) je kod drugog coveka i trebaju mu papiri?
Moze li se napraviti kopije ?

Shesti

• Gost
Odg: Moze li T15 na male table
« Odgovor #1 poslato: Januar 28, 2008, 10:45:35 posle podne »
Uh, ajde ponovo, cini mi se da imas dva pitanja?

T15 se moze registrovati i na trajnu registraciju, i za "A" kategoriju, zavisno od toga sta hoces...ako je registrovan na male table, nemas prava voziti dvoje valjda...(koliko se ja secam, ovo zadnje ne uzimaj za 100% sigurno).

A to za papire...pa nemam pojma...sigrurno mozes izvaditi neku potvrdu iz supa (ako poznajes coveka koji poseduje papire za ram), ali ces svakako morati imati i papire za masinu...to najbolje da pitas u supu...ali sigurno moze...

profa

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Januar 29, 2008, 02:04:43 posle podne »
Nekad se moglo reg. na malu tablu uz izjavu i dva svedoka.
Koliko sam upoznat to je ukinuto jer su mnogi zloupotrebljavali ovu mogucnost i
reg. skutere od125 i sl. na male table. :(

felony

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 29, 2008, 04:56:05 posle podne »
Citat
A to za papire...pa nemam pojma...sigrurno mozes izvaditi neku potvrdu iz supa (ako poznajes coveka koji poseduje papire za ram), ali ces svakako morati imati i papire za masinu...to najbolje da pitas u supu...ali sigurno moze...

Ma imam sasiju od T15, ali nemam papire, posto od toga sto sam kupio, trebaju mu papiri za agregat od T15.
Pa sam mislio od APN4 da stavim masinu, posto ovom treba agregat od T15.
Normalno agregat ce biti sa pipirima.

Shesti

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Januar 29, 2008, 06:43:08 posle podne »
Pa o o tome sam ti i napisao...kazite u sup-u da agregat ide kod jednog, a ram kod drugog vlasnika, i trazite duplikat papira.

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Januar 29, 2008, 11:22:10 posle podne »
Na Pitanje "Moze li T15 na male table" Odgovoricu Ovako:

Moze. Ja Sam Bivsi Skuter Od 180cc Registrovao Na Male Table ( Male Table = Motor Od 50cc )
Ali Ja Sam Taj Motor Tek Carinio I Registrovao Pa U Procesu Neke Veze Ovo-Ono ;D

paperinos

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 30, 2008, 12:38:27 pre podne »
Ma sve se moze, pronadji ti samo nekog iskusnog da ti to zavrsi.

Pocastis malo i resis stvar. ;D *37 *44 *82

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #7 poslato: Januar 30, 2008, 10:37:53 pre podne »
Imao sam nekad davno 15-icu na SO table. Tako sam je kupio, kako je to izvedeno, ne znam. Znam da je u saobraćajnoj pisalo br. sedišta 1. Svaki motor sa jednim sedištem i do 50ccm, može da se registruje na SO table. Ipak proveri.

felony

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Januar 30, 2008, 07:50:07 posle podne »
Citat
Moze. Ja Sam Bivsi Skuter Od 180cc Registrovao Na Male Table ( Male Table = Motor Od 50cc )
Ali Ja Sam Taj Motor Tek Carinio I Registrovao Pa U Procesu Neke Veze Ovo-Ono Grin

To su mi svi rekli, ali problem je u tome sto je motor vec bio registrovan.
Ma nema veze, ima da mu padne velike table.

Floyd

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Mart 26, 2008, 09:35:13 posle podne »
Jel zna neko dal mogu motor od 150 ccm registrovati na 125 radi se o mz-u 

imam 17 god pa mogu samo do 125 da vozim

izvinite za off  pozdrav

paperinos

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Jun 11, 2008, 09:15:56 posle podne »
Nalepi brkove na sliku u vozackoj...prolazis garantovano. ;D

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #11 poslato: Jun 12, 2008, 01:24:29 pre podne »
Jel zna neko dal mogu motor od 150 ccm registrovati na 125 radi se o mz-u

Možeš ako te ne uvate  ;D

Šalim se. Da li je motor već registrovan? Ako jeste registrovan kod nas, tu nema promene, a ako nije, onda zavisi šta piše u računu, ugovoru... Do prethodnih godina je moglo sve i svašta, ovih godina se uvodi malo reda, čujem da su u Beogradu oduzimali skutere većih kubikaža, a registrovanih kao 50 kubika. Sigurnije je da položiš A i ako već voziš 150 kubika kukaš kod policajca da je eto tako ispalo da si morao da kupiš/pozajmiš taj motor, da tih 25 kubika nije ništa i tako to ;)

Pa valjda će čika pandur da oprosti i oni su ljudi. Ali nemoj posle da bude i 250, 500, 600, 1000 kubika dok ne napuniš 18 :)

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #12 poslato: Jun 12, 2008, 03:27:14 posle podne »
t 15 mozes da registrujes na velike table legalno
ako je bio vec registrovan na a kategoriju
radi se atest to jest skines cilindar i stavis od apn
i ides na atest gde ti ustanove kao bicikl sa motorom
stim sto posle toga nemoze dvoje na motoru da se vozi(legalno)

to je uradio jedan moj drug sa tomos sprint t 15
raspitaj se jos ali mislim da je ovo jedino legalno
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže deki59

• Profi Vozac
  • **
  • Kosovo je srce Srbije
« Odgovor #13 poslato: Septembar 12, 2008, 12:21:05 posle podne »
Da bi T-15 registrovao na SO table on treba da bude "bicikal sa pomocnim motorom".
"Bicikal sa pomocnim motorom" je onaj koji ima manje od 50 cm3 i ne ide brze od 50 km/h.
Tomos T-15 ispunjava prvi uslov(49 cm3), ali njegova maksimalna brzina je veca od 50 km/h pa je po ZOBS svrstan u kategoriju vozila "motorcikl".
Nebitno je za koliko osoba je vozila registrovano i namenjeno.
Da bi ispunio uslov za SO tablice, potrebno je da "pridavis" masinu, montiras neku slabiju i sl., izvrsis atest kod ovlascene institucije i podneses zaahtev SUP za izdavanje SO tablica.

Ali sve ovo ne znam koliko bi ti se isplatilo, jer cene atestiranja nisu naivne. :)
Mnogo pozdrava iz Kosovske Mitrovice

www.coper-srbija.com

panta

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Septembar 29, 2008, 08:58:01 posle podne »
Da bi T-15 registrovao na SO table on treba da bude "bicikal sa pomocnim motorom".
"Bicikal sa pomocnim motorom" je onaj koji ima manje od 50 cm3 i ne ide brze od 50 km/h.
Tomos T-15 ispunjava prvi uslov(49 cm3), ali njegova maksimalna brzina je veca od 50 km/h pa je po ZOBS svrstan u kategoriju vozila "motorcikl".
Da bi ispunio uslov za SO tablice, potrebno je da "pridavis" masinu, montiras neku slabiju i sl., izvrsis atest kod ovlascene institucije i podneses zaahtev SUP za izdavanje SO tablica.

Ali sve ovo ne znam koliko bi ti se isplatilo, jer cene atestiranja nisu naivne. :)

Ne može da dobije atest. Kada bi došao kod nas mi gledamo šta je deklaracija proizvođača. A kombinacija da se proglasi proizvođačem, pa da se radi pojedinačni prijem novoproizvedenog vozila na bazi T15 bi tek koooooštala.

U očekivanju jedinstvene baze vozila mahinacije sa SO tablama će biti suviše lake za otkrivanje.

Van mreže deki59

• Profi Vozac
  • **
  • Kosovo je srce Srbije
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 06, 2008, 09:52:19 pre podne »

Ne može da dobije atest. Kada bi došao kod nas mi gledamo šta je deklaracija proizvođača. A kombinacija da se proglasi proizvođačem, pa da se radi pojedinačni prijem novoproizvedenog vozila na bazi T15 bi tek koooooštala.

U očekivanju jedinstvene baze vozila mahinacije sa SO tablama će biti suviše lake za otkrivanje.

A zasto da ne bi mogao. ???
Npr. na 15-cu ugradi agregat od automatika ili APN-a, i (ili) zadnji zupcanik zameni zupcanikom sa vecim brojem zubaca i tako smanji max. brzinu.
Ali samo atestiranje bi bilo "teza dara nego mera" :)
Mnogo pozdrava iz Kosovske Mitrovice

www.coper-srbija.com

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 08, 2008, 12:35:09 pre podne »
ja sam to ovako uradijo jer sam imao nekada isti problem ali sa T14 koji sam isto kao i ti morao da registrujem svake godine.
Pazi sad uzmes plastican rezervoar od apenca i sediste od apenca i stavis (nabudjis) to da izgleda kao motor za jednu osobu moze cak i sediste i od tomos automatika.
nadjes vezu kod baje na tehnickom pregledu i to je to.
kad sve to zavrsis vratis tvoje delove i vozis se do mile volje.
a da obavezno skini kilometar sat to jest napravis ga da izgleda kao najveci krs kome samo kocnice rade da bi prosao tehnicki pregled.
meni je ovo upalilo.
SRECNO.
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

paperinos

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 18, 2008, 12:17:02 pre podne »
Ih pa tesko ce da prodje tehnicki ako bude izgledao kao najveci krs.

Tek ce onda da se okeme na njega i da ga zagledaju u sitna creva.