April 24, 2026, 01:28:38 posle podne

Autor Tema: Tengai ili Afrika ? Vase misljenje, hvala...  (Pročitano 3269 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lojtre

• Gost
Tengai ili Afrika ? Vase misljenje, hvala...
« poslato: Mart 06, 2009, 01:21:22 pre podne »
 Elem,

imam nameru da sebi priustim motor. Planiram da ga koristim vecinom na 'ribolovackim' (pored reka, jezera, ne 'onim'  ;D ) terenima, eventualno nesto malo po gradu. Okvirno nekih 50-150km nedeljno. Video sam i jedan i drugi model, svaki je lep na svoj nacin ali ih nisam vozio.

Ukoliko vam nije tesko, bilo bi lepo ako bi mi pomogli u odluci koji od ova dva da izaberem...

Znaci, sve ono sto je na vas ostavilo jak utisak (pozitivan) ili eventualno nesto sto po vasem misljenju ili iskustvu nije bas najbolje...

Posebno mi je bitan deo koji se tice odrzavanja, dostupnosti potrosnog ili rezervnog materijala odn. delova...

Nadam se da ce ova tema biti jos nekome od koristi a mozda bi bilo zanimljivo i da se pokrene jos nekoliko ovakvih tema sa nekim drugim tipovima tj. modelima, gde bi se na osnovu iskustava vlasnika stekla veoma dobra slika o svakom modelu...

Pozdrav  i  hvala na vasem vremenu :)

PS. Bistro !

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Tengai ili Afrika ? Vase misljenje, hvala...
« Odgovor #1 poslato: Mart 06, 2009, 01:33:00 pre podne »
Cini mi se da je slicna tema bila na forumu .Moja preporuka je afrika jer je motor pre svega mnogo hvaljen od servisera kao vrlo kvalitetan a i voze ga neki moji prijatelji i svi se hvale.Tengai je dobar ali sigurno zaostaje sa kvalitetom i trajnoscu.Nije afrika za neke sumske i brdovite terene jer je malo tezi motor ali je za neka dalja avanturisticka putovanja izvrstan.

lojtre

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2009, 12:42:30 posle podne »
Hvala,

relativno sam nov na forumu a i pregledao sam malo detaljnije sadrzaj odredjenih grupa ali nisam nasao nesto sto bi mi pruzilo odgovor...

Znaci Afrika se pokazala izdrzljivijom...doduse, ja nisam bas planirao da 'istrazujem' neprohodne ribolovacke terene, vecinom su to vec zemljani putevi kojima prolaze traktori, mozda neki terenac ili eventualno prodje neki motor, bicikl...ali jedno je sigurno, ume tu da se nadje dosta blatnjavog puta, bara, itd.

Obzirom da su ti prijatelji vec koristili ili koriste Afriku, kako stoji situacija sa troskovima odrzavanja, neki period kad se sta radi, itd. bi dobro dosli kao info...

Jos jednom, hvala na odgovoru :)

Lojtre

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2009, 02:16:18 posle podne »
Dupe i glava...  ???
Pa Afrika brate  ;D
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

kuratista

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Mart 06, 2009, 10:44:09 posle podne »
AFRIKA!!!  ;)

Van mreže mica bmw mk spid

• Moto manijak u usponu
  • MK SPID
    • mk spid
« Odgovor #5 poslato: Mart 07, 2009, 12:40:42 pre podne »
Sigurno je bolja i kvalitetnija AFRIKA TWIN

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #6 poslato: Mart 07, 2009, 10:07:22 pre podne »
Lojtre, za ove potrebe koje si naveo, mozda je bolje da kupis neki enduro od 125ccm, koji nije tezak i s kojim mozes da se provlacis po ribolovackim stazama i grmlju. I Tengai i Afrika su teski motori, koji nisu za zezanje po mokrom i blatnjavom tlu. Sem ovoga, ta 2 motora je tesko porediti, sto govori i cijena. Tengai je u priblizno istom cjenovnom rangu sa RD03 (650ccm), tj nesto je jeftiniji od afrike. RD04 i RD07 (750ccm) su znacajno skuplje.

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #7 poslato: Mart 07, 2009, 10:10:33 pre podne »
Ma kako ono ide idemo u Afriku da sadimo papriku....  >:D >:D

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Mart 07, 2009, 04:26:29 posle podne »
Probao sam i jedan i drugi i moje licno misljenje je da se Tengai mnogo lakse vozi od Afrike i nekako je udobniji. Ali zato Afrika je dosta kvalitetnija u agregatu od Tengai. Oba motora sam samo probao krug dva.

lojtre

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Mart 08, 2009, 01:21:56 pre podne »
Lojtre, za ove potrebe koje si naveo, mozda je bolje da kupis neki enduro od 125ccm, koji nije tezak i s kojim mozes da se provlacis po ribolovackim stazama i grmlju. I Tengai i Afrika su teski motori, koji nisu za zezanje po mokrom i blatnjavom tlu. Sem ovoga, ta 2 motora je tesko porediti, sto govori i cijena. Tengai je u priblizno istom cjenovnom rangu sa RD03 (650ccm), tj nesto je jeftiniji od afrike. RD04 i RD07 (750ccm) su znacajno skuplje.

Hmmm...i o tome sam razmisljao ali kada sam probao nesto tog tipa imao sam osecaj kao da sam seo na tomos (onaj od 80ccm) nekako mi deluje slabasno...mada sto se tice tezine, tu si u pravu, oba su dosta teska i neki sloj blata od 4-5cm dubine ne bi trebao da im bude problem i ono sto je veoma bitno imaju dovoljno snage da ga iscupaju iz takve situacije. Ja sad ovo sve pisem hipoteticki, nisam ih probao u takvim situacijama pa sam se stoga nadao da ce se naci neko ko ima iskustva sa nekim od njih jer je to ono sto me interesuje. Sto se tice tipova Afrike, nedavno sam citao na net-u istoriju i apsolutno stoji to sto si rekao, RD04 ili 07...doduse i cena im je solidna...ali mislim da vredi.

Najlepse vam hvala svima koji ste se 'odazvali' za pomoc. Mozda ce se nekom uciniti da 'ubijam vreme' time sto 'smaram ljude' ovakvim pitanjem ali kao sto ste videli iz prvog posta, hocu dosta toga da znam pre nego sto se odlucim, jer ipak, verujem da svako voli da zna u sta je ulozio novac i koliko mu jos treba za odrzavanje kako bi voznja bila potpuno zadovoljstvo  ;)

E, sad, ukoliko se desi da vam 'druga masina' (komp), pravi neke 'probleme' (daleko bilo :) ) ili prosto imate neko pitanje iz IT-a, potrudicu se da vam izadjem u susret...

Lojtre

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #10 poslato: Mart 08, 2009, 05:05:06 posle podne »
Hmmm...i o tome sam razmisljao ali kada sam probao nesto tog tipa imao sam osecaj kao da sam seo na tomos (onaj od 80ccm) nekako mi deluje slabasno...mada sto se tice tezine, tu si u pravu, oba su dosta teska i neki sloj blata od 4-5cm dubine ne bi trebao da im bude problem i ono sto je veoma bitno imaju dovoljno snage da ga iscupaju iz takve situacije. Ja sad ovo sve pisem hipoteticki, nisam ih probao u takvim situacijama pa sam se stoga nadao da ce se naci neko ko ima iskustva sa nekim od njih jer je to ono sto me interesuje. Sto se tice tipova Afrike, nedavno sam citao na net-u istoriju i apsolutno stoji to sto si rekao, RD04 ili 07...doduse i cena im je solidna...ali mislim da vredi.

Najlepse vam hvala svima koji ste se 'odazvali' za pomoc. Mozda ce se nekom uciniti da 'ubijam vreme' time sto 'smaram ljude' ovakvim pitanjem ali kao sto ste videli iz prvog posta, hocu dosta toga da znam pre nego sto se odlucim, jer ipak, verujem da svako voli da zna u sta je ulozio novac i koliko mu jos treba za odrzavanje kako bi voznja bila potpuno zadovoljstvo  ;)

E, sad, ukoliko se desi da vam 'druga masina' (komp), pravi neke 'probleme' (daleko bilo :) ) ili prosto imate neko pitanje iz IT-a, potrudicu se da vam izadjem u susret...

Lojtre

Brate,nikoga nisi smarao !
 Dobio si odgovore od ljudi koji ili imaju,uglavnom Afriku,ili su vozili oba motora!
 Preporuke Afrike nisu subjektivne,jer je to zaista perfektam motor,s tim sto je meni ruzan kao sam djavo!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže balkanlover70

• Vozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Mart 29, 2009, 01:53:48 posle podne »
sto se tice izbora izmedju ta dva navedena motora - definitivno AFRIKA.
pun gas-ali u leru!

lojtre

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Mart 29, 2009, 10:26:39 posle podne »
sto se tice izbora izmedju ta dva navedena motora - definitivno AFRIKA.

Hvala  ;)