April 24, 2026, 02:51:57 posle podne

Autor Tema: MZ SVET  (Pročitano 7588 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
MZ SVET
« poslato: Mart 21, 2009, 02:15:08 posle podne »
Posto smatram da postsji potreba da se na jednom mestu nadju vlasnici ovih motora,aisto tako i vlasnici JAWA bi dobili svoje mesto ,a sve to zato sto smatram da nije mali brpj vlasnika istih,te se javila potreba,a smatram i korisnim dadirektno razmenjuju iskustva i neposrednije resavaju probleme istih pozzzzzzzzzzz .
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
Odg: MZ SVET
« Odgovor #1 poslato: Mart 21, 2009, 09:15:04 posle podne »
Posto vidim da niko nista od ovih silnih bajkera nece da napise a bar 80 posto je pocelo sa mz ili javom sta reci vozio sam ts 250 godinama i obisao veci deo eks juge sa njim bez nekih vecih problema kod njih je bio mozda problem sa stujom ali ja nisam imao probleme taj ts je i danas kod mene i sad ga vozi moj stariji sin doduse nabacio sam alternator od etz-a tako da sad bas nemam vise muke da nabavim sestovoltne elemente sve u svemu zahvalna masina laka za odrzavanje i veoma jeftini delovi

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #2 poslato: Mart 21, 2009, 09:47:17 posle podne »
samo pohvale za MZmotor udoban i veran kao pas nikad te nece izdati kvalitetno odradjen jeftin za odrzavanjei kada se dobro odradi dugo traje jedan sto sam ga davno radioi presao je 40.000km ijos je oglican.Znajuci kakvi su ponovo cu ih voziti.Nikad se ne pregreva u bilo kom rezimu voznje.MANE ruzan izgled i zvuk uz malo truda da se lepo srediti.Kad ''uspem''okacicu fotke mog nekadasnjeg MZts250.Inace svi MZ SE I SADA MGU masine SREDITI dobro i trajnije puna generalna oko150-200e sa kvalitetnim delovima.

komita

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Mart 21, 2009, 09:52:16 posle podne »
Vozio i ja od 89.do 1993.godine 251 ETZ  ali mislim da je covek postavio temu za one koji sad voze pa reko da se ne mesam.
He-he, a ja od 90-93. Nisam doduše pravio neke ture, mahom KG i okolina. Često sam vozio do Jagodine nekim sporednim putevima, jer tad nisam imao A kategoriju, tako da je to bio pravi OFF-ROAD. Uz sve to sam bio poprilično neiživljen, pa ipak nisam imao ni jedan defekt, sa njim.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Mart 21, 2009, 10:06:44 posle podne »
Dosta puta sam vozio modele 250 i 251 ali nikada nisam imao MZ. :D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Mart 21, 2009, 10:29:56 posle podne »
To ti je najveci propust u zivotu MZ je prva liga motor .Ja uvek kazem najvise muzike za najmanje para.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #6 poslato: Mart 21, 2009, 10:36:50 posle podne »
samo pohvale za MZmotor udoban i veran kao pas nikad te nece izdati kvalitetno odradjen jeftin za odrzavanjei kada se dobro odradi dugo traje jedan sto sam ga davno radioi presao je 40.000km ijos je oglican.Znajuci kakvi su ponovo cu ih voziti.Nikad se ne pregreva u bilo kom rezimu voznje.MANE ruzan izgled i zvuk uz malo truda da se lepo srediti.Kad ''uspem''okacicu fotke mog nekadasnjeg MZts250.Inace svi MZ SE I SADA MGU masine SREDITI dobro i trajnije puna generalna oko150-200e sa kvalitetnim delovima.
Najbolji post do sada sve tacno receno i sve provereno sa moje strane jer sam ih imao 6 koada i preko 120000 na njima. *556 *556

kuratista

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 21, 2009, 11:23:09 posle podne »
vozio ga pocetkom devedesetih i samo reci pohvale, najvise muzike za naj manje para, i sto rendi kaze ko to nije vizio mnogo je propustio!!!! ;)

Van mreže Gsxr maniac

• Moto Manijak
  • Suzuki racing team
« Odgovor #8 poslato: Mart 22, 2009, 10:26:53 pre podne »
Moj prvi motor preko 49ccm,upravo MZ ETZ 125,90-o godiste.jednog dana na poslu mi je dao da probam Slavko meksiko iz Pozarevca.Kolko sam se zaneo otisao sam do Kostolca,nekih ,9-10 km sam napravio i gotovo.taj filing kad sam osetio,u glavi mi je samo bilo da kupim mz-u...vec posle nekoliko dana,zelju sam uspeo da ostvarim.Lepo sam se vozio sa njim 2006-e god.Samo reci hvale za MZ.

komita

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Mart 22, 2009, 10:38:07 pre podne »
Šta reći:
            MZ vam je kao jeftina kurva.
            Dok ste na njemu, lepo vam je,
            Kada sjašete, onda vas je sramota.

kuratista

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Mart 22, 2009, 12:17:47 posle podne »
ma nema tu sramote, da ga imam nebi se stideo da ga provozam s`vremena na vreme!!!! ;)

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Mart 22, 2009, 08:12:27 posle podne »
 Imao i ja ETZ 250 nekad, i jedini pad sa motora imao sam sa dotičnog :-\. Doduše, posle 10tak piva i bez prednje kočnice.
  Ali, sve u svemu, vrlo zahvalan motor.

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #12 poslato: Mart 23, 2009, 12:44:55 posle podne »
Trenutno vozim MZ TS 250/1 koga sam prosle zime preradio u bobber-a, a i ove zime ga jos malo doradjujem...
Motor je '79-to godiste, uradjena mu je kompletna generalka 1992-ge i tada je ostavljen u garazu do 2007 kada sam ga kupio (inace GoranVojska, ovaj MZ sam kupio u Glozanu).
Kada sam ga doterao na prikolici kuci, samo sam zamenio platine i na 3-4 kurblu je upalio...

Nedavno sam polomio klip (jer sam zaboravio krpicu u usisu, pa je na kurblanje uvukao krpicu u cilindar), i kada sam ga otvorio kako bih zamenio klip i karike uverio sam se da je u dobrom stanju, iako je od 1992 stajao!!
Veoma sam zadovoljan masinom!!

Van mreže Gsxr maniac

• Moto Manijak
  • Suzuki racing team
« Odgovor #13 poslato: Mart 24, 2009, 11:48:17 pre podne »
Trenutno vozim MZ TS 250/1 koga sam prosle zime preradio u bobber-a, a i ove zime ga jos malo doradjujem...
Motor je '79-to godiste, uradjena mu je kompletna generalka 1992-ge i tada je ostavljen u garazu do 2007 kada sam ga kupio (inace GoranVojska, ovaj MZ sam kupio u Glozanu).
Kada sam ga doterao na prikolici kuci, samo sam zamenio platine i na 3-4 kurblu je upalio...

Nedavno sam polomio klip (jer sam zaboravio krpicu u usisu, pa je na kurblanje uvukao krpicu u cilindar), i kada sam ga otvorio kako bih zamenio klip i karike uverio sam se da je u dobrom stanju, iako je od 1992 stajao!!
Veoma sam zadovoljan masinom!!

Extra izgleda posle tvoje obrade,prerade *64

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #14 poslato: Mart 25, 2009, 05:36:25 posle podne »
ipak ......to je to velika vecina nas je pocela sa ovim motorima.Nadam se da ci opet neka vecina da pocne isto.
Suzuki Bandit 1200s

|*cHe_gUeVaRa*|

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Mart 26, 2009, 12:04:58 posle podne »
zanimljivi su mi matori MZ-jci !!!

Vozio sam komsijinog MZ-a od 150 ccm, a motor je tezak 270 kg ! :D  Ima neke livene zadnje delove, sta li vec ! Motor radi kao sat, ima cak i parking svetlo !! hahaha

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Mart 26, 2009, 03:42:07 posle podne »
Da ga ne pretera neznam ni jednog MZa koji je 260kg

|*cHe_gUeVaRa*|

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Mart 26, 2009, 08:07:35 posle podne »
aaa.. moja greska !! :D  To je MZ es 150, a pise u saobracajnoj valjda da ima 130 kg, ali ima vise 100 % !

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #18 poslato: Mart 26, 2009, 10:41:58 posle podne »
A kad se ugoji ondak moze da ima i trista

Marko Bajker

• Gost
« Odgovor #19 poslato: April 18, 2009, 04:59:23 posle podne »
I ja vozim MZ evo slike...