Promeni sam vise jawa do sada i imam da kazem sve najgore o njima,vise sam se nagurao nego navozao,vise puta sam hteo da poginem kad mi je jawa cz 175 sport dobijala samozapaljivanje i nije htela da stane dok ne isisa svo gorivo iz karburatora,Jawa ts 350 dok je bila u dvoristu radila je kao sat ,bez mane ,bez ikakvih problema,ali cim negde krenem jos ispred dvorista pocne da radi na jedan cilindar ,cas puni akumulator cas ne ,mozda bi i od nje mogo da bude motor ali elektronika joj je cisto sranje ploca za stelovanje paljenja je tolko tanka da bi covek pomislio daje zilet deblji,i upravo je ta ploca problem jer kad se paljenje usteluje posle izvesnog vremena ploca pocne da mrda jer je tanka i ne moze lepo da se stegne....Jawa kalifornija mi nije bila losa sa njom sam se najvise navozao mada me je elektronika zezala i kod nje.JAwa cz 175 Special (175cc sa dva izduva) nju sam resturirao i namestio sam magnetno paljenje i isla je lepo samo je ponekad htela da dobije kontra paljenje i da krene u rikverc ali i so sam resio stelovanjem pred paljenja.... tako da sam siguran da bi jawa uz neke prepravke mogla da bude dobar motor,ali koja je svrha kupiti motor i prepravljati ga da bi mogli da se vozite......Ovo je moje iskustvo bez uvrede.....P.S.skoro sam kupio mz etz 251 deluxe namestio magnetvo paljenje 12w i radi kao sat nikad nije stao....----))))