Mart 28, 2026, 06:58:24 posle podne

Autor Tema: KOJE GORIVO U CBR 600 F2 1992. GOD ??? SUPER ILI BEZOLOVNI ???  (Pročitano 2726 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BorisMotoMiric

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • CBR 600 F2
KOJE GORIVO U CBR 600 F2 1992. GOD ??? SUPER ILI BEZOLOVNI ???
« poslato: April 09, 2009, 02:21:01 posle podne »
Od kako sam uzeo F2 sipam super stalno, neki mi govore da sipam bezolovni i da nisam normalan sto sipam superisku, e sad da li sam lud ili nisam 8) , salu na stranu, sta da sipam ? Da nastavim sa superiskom ili ne?

Fala.
BorisMotoMiric-MK Vrsac

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
Odg: KOJE GORIVO U CBR 600 F2 1992. GOD ??? SUPER ILI BEZOLOVNI ???
« Odgovor #1 poslato: April 09, 2009, 02:28:54 posle podne »
Samo kod motora sa ubrizgavanjem je obavezan bezolovni. A tvoj motor ima obicne karburatore u trosi super bez problema.

Van mreže BorisMotoMiric

• Dobar Vozac
  • **
  • CBR 600 F2
« Odgovor #2 poslato: April 09, 2009, 02:37:54 posle podne »
Samo kod motora sa ubrizgavanjem je obavezan bezolovni. A tvoj motor ima obicne karburatore u trosi super bez problema.

Pazi kad ja uopste nisam znao da to tako ide, karburator super i direktno bezolovni... :D 
BorisMotoMiric-MK Vrsac

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: April 09, 2009, 03:45:10 posle podne »
Pa da svako vozilo koje ima direktno ubrizgavanje ili centralnu diznu trebalo bi da koristi bezolovni. Bez obzira da li ima ili nema katalizator. A vozila koja rade na obican karburator koristi super.
Isto tako ti mozes da sipas i bezolovni i super. Jer tvoj motor radi na karburatore. A motori sa elektricnim diznama ili ti ubrizgavanje moraju da koriste iskljucivo bezolovni.

Van mreže p0peye

• Suvozac
  • *
  • ko se čuva i Bog ga čuva
« Odgovor #4 poslato: April 10, 2009, 07:52:42 pre podne »
Od kako sam uzeo F2 sipam super stalno, neki mi govore da sipam bezolovni i da nisam normalan sto sipam superisku, e sad da li sam lud ili nisam 8) , salu na stranu, sta da sipam ? Da nastavim sa superiskom ili ne?

Fala.

Evo jednog interesantnog iskustva: pre 5-6 godina imao sam F2 i non stop su me nešto svećice **bavale. Stalno su crkavale, što sam ja u početku prepisivao falsifikatima. Onda sam otišao u mass kompany i objasnio o čemu se radi, a oni su pokušali da mi prodaju neku filozofiju tipa da je to već stari motor, i da cilindri više ne rade svi isto, i da bi trebalo probati sa drugačijim toplotnim vrednostima, pa da mi oni daju sveću po sveću sa drugačijim t.v, i da ja onda vidim koja mi najviše odgovara (???) - nemojte me držati za reč, ali tako je nekako išla njihova priča.
E, onda mi je majstor Joca sa karaburme (koji je ispao nekorektan jer je pokušao da me ošiša za neki servis - ali moram da priznam:) otvorio oči savetovao me je da sipam umesto supera bezolovni.
Nisam baš odmah mogao da poverujem da to ima neke veze sa crkavanjem sveća, ali kada sam ispucao sve ostale mogućnosti - probao sam i to.
I motor od onda više nije trošio svećice...
Eto.
Molim i drugi put.
:)
Ko se čuva i Bog ga čuva - pamet u glavu kacigu na glavu i oprezna-sigurna vožnja!

pozz,
p0peye

krele

• Gost
« Odgovor #5 poslato: April 10, 2009, 09:56:39 posle podne »
samo ti piči po superu. kad na benzinskim pumpama više ne bude običnog supera onda ćeš morat bezolovni

Van mreže BorisMotoMiric

• Dobar Vozac
  • **
  • CBR 600 F2
« Odgovor #6 poslato: April 12, 2009, 11:59:27 pre podne »
:)
BorisMotoMiric-MK Vrsac