Jul 01, 2025, 02:49:10 pre podne

Autor Tema: dali i vi imate?AMAJLIJA  (Pročitano 4086 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže činčin

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
dali i vi imate?AMAJLIJA
« poslato: April 09, 2009, 04:40:57 posle podne »

Knjiga tajni
AMAJLIJA
Prema arapskoj predaji u amajlijama (hamajlijama)se kriju magicne moci, a njihovo porijeklo navodno vodi još od Adama. U Egiptu su se mumije prekrivale amajlijama od zlata, bronce, kamena i keramike da bi štitile besmrtnost umrle osobe.

Amajlije mogu biti od različitih prirodnih materijala - pergamenta, papira, svile, drveta, školjki, poludragog kamenja, olova, srebra, zlata, itd. - a njihova blagotvornost i zaštitnička moć najviše ovisi o njihovim mističnim sadržajima. U Egiptu su se mumije prekrivale amajlijama od zlata, bronce, kamena i keramike da bi štitile besmrtnost umrle osobe. Na njima su najčešće citati iz svetih knjiga, imena Božijih poslanika i anđela, mistični i astrološki znakovi, šifrirane fraze i numerološk vrijednosti Lijepih Božjih imena, imena vjerovjesnika, magični kvadrati (vefkovi), figure...
Prema vjerovanjima amajlije privlače i okupljaju sve sile, djelujući na svim kozmičkim planovima, te čovjeka postavljaju u središte tih sila, uspostavljajući odnos između njega i tajanstvenih sila koje utječu na njegov život. One su
činčin

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
Odg: dali i vi imate?AMAJLIJA
« Odgovor #1 poslato: April 09, 2009, 10:46:23 posle podne »
Amajlije nemam posto sam pravoslavni SRBIN a to potice iz vremena pre hrista tj.iz vremena paganskih obicaja,i licno verujem samo u naseg boga i nasu pravoslavnu crkvu.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: April 09, 2009, 11:09:59 posle podne »
Nemam nikakvu amajliju

Van mreže Joe

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: April 09, 2009, 11:43:33 posle podne »
Amajlije nemam posto sam pravoslavni SRBIN a to potice iz vremena pre hrista tj.iz vremena paganskih obicaja,i licno verujem samo u naseg boga i nasu pravoslavnu crkvu.

Pa dobar deo nasih obicaja potice iz paganskih.Neke je cak i crkva prihvatila i usvojila kao svoje da bi narod pristao da udje u pravoslavlje.

Inace nemam amajlije,ne verujem u to.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #4 poslato: April 10, 2009, 06:58:39 posle podne »
 Ne koristim ništa od takvih stvarčica.

paperinos

• Gost
« Odgovor #5 poslato: April 11, 2009, 01:09:11 pre podne »
Sta ce mi amajlija ja nisam sujeveran i uopste ne verujem u te stvari.....
Ja obucem gace naopacke stavim  detelinu sa cetiri lista u dzep , jednu zeciju sapu pod sediste, pljusnem bokal vode po motoru, pljunem tri puta, vratim se tri koraka unazad.
Ne prolazim putem kad mi crna macka predje drum nego sacekam da neko to uradi pre mene....vezujem pertle na tri cvora...... ;D

Stvarno mi nije jasno ko jos veruje u te budalastine...... ;D

Marko Bajker

• Gost
« Odgovor #6 poslato: April 18, 2009, 12:41:09 posle podne »
jedino polni organ jedino on moze da mi pomogne >:D ;)

Van mreže Little angel87

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: April 20, 2009, 12:17:38 pre podne »
nemam a i neverujem puno u to

Van mreže IdrizSep

• Suvozac
  • *
« Odgovor #8 poslato: Jul 14, 2020, 03:31:22 posle podne »
Ja vjerujem u talismane jer su mi donijeli sreću ne jednom u životu. Teško je to opisati, ali znam da me neko štiti. Jedna od najupečatljivijih prilika bila je prije 9 godina kada sam gubio puno novca igrajući bakcarat. Ova igra je strateška kao što možete pročitati u baccarat.net/sr ako je netko drugi zainteresiran za pokušaj. Bio sam mlad i glup, previše samouveren. U posljednji trenutak sreća se vratila i iznenadila me kad sam već bio beznadežan.

Van mreže FidancoRadovcic

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Avgust 26, 2020, 10:27:32 pre podne »
Nemam točno mišljenje jer sam imao amajlije u svom iskustvu, ali ne vjerujem u njih u potpunosti. Jednostavno uživam u talismanima jer su jedinstveni i lijepi. Nešto što nitko drugi nema.  8)