April 24, 2026, 03:15:24 posle podne

Autor Tema: Kinez ili ne?  (Pročitano 2639 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bastetus

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
Kinez ili ne?
« poslato: April 13, 2009, 01:23:57 posle podne »
Da li postoji neki jednostavan nacin da se provali da li je motor kinez ili ne.... Realno se ne razumem u motore....ali sam cula od mnogih ljudi, konkretno u vezi chopera da ima puno kineza i da su oni shklj:).....e sad kako ja kada vidim motor da znam da je kinez??? Ili moram da budem bas znalac u svemu tome, da bih provalila.

Zmajcek79

• Gost
Odg: Kinez ili ne?
« Odgovor #1 poslato: April 13, 2009, 04:28:17 posle podne »
 Ne moras bas mnogo da znas. Cim vidis da ima jako mnogo plastike na sebi, da sve sljasti i da sama plastika nije nekog kvaliteta znaces da je to kinez.  :D Mada iz imena vecine proizvodjaca moze da se nasluti da je to kinez -QuinQui(Djindji, KvinKi ili kako ga vec zovu), JinLun itd.

Van mreže Bastetus

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #2 poslato: April 13, 2009, 04:30:39 posle podne »
Hehe...znaci ako je nesto sprint knight...onda ne moze da bude kinez: ;D ???....dooobro.

kuratista

• Gost
« Odgovor #3 poslato: April 13, 2009, 04:35:44 posle podne »
Nemoras da budes bas znalac da bi provalila da je motor kinez ali obzirom na tvoje neiskustvo (pocetnik si), obavezno povedi nekoga sa sobom kada budes kupovala motor.
Verovatno se neki nece sloziti sa mojim savetom ali IZBEGAVAJ kineze, bolje polovan motor nego nov kinez ( JApan je Japan)!!!!
Ako bas hoces motor u tom fazonu morasuskladiti i gabarite ( tvoje i motora) pa je neka Yamaha virago , kawasaki EN 500 ili nesto slicno dobar izbor!!!!
I opet obavezno povedi sa sobom nekoga da te posavetuje!!!! ;)

Van mreže Bastetus

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: April 13, 2009, 04:49:55 posle podne »
Iskreno ne bih ja neke kineze>>>> ne ulivaju mi bas neko poverenje, a i ne bih volela da mi motor shljashti na sve strane:)

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #5 poslato: April 13, 2009, 04:51:28 posle podne »
 Bas ga ubode.  :D

Hehe...znaci ako je nesto sprint knight...onda ne moze da bude kinez: ;D ???....dooobro.

Zato sam i rekao uglavnom. Ima ih gomila, ali se uglavnom prepoznaju po kvalitetu izrade. Lepo rece kuratista, doduse po zellji i gabaritima, ali posto spominjes kruzere pretpostavljam da bi jedna Yamaha Virago 250 bila i vise nego dovoljna. Polovna otprilike za iste pare kao novi kinez, ali mnogo vise dobijes za te pare.

Van mreže Joker-ns

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Yamaha TDM
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 18, 2009, 09:54:52 posle podne »
Evo ovako...
Do pre manje od mesec dana sam bio PONOSAN vlasnik kineskog maxi scootera PEDA 250ccm. Za tri sezone koiko je bio kod mene, presao sam 8000 km, sto i nije neka kilometraza, ali je 95% bila gradska voznja + mojih 135Kg i povremenim suvozacem, znaci full drndanje. Za te tri godine sam promenuo zadnju gumu, na kojoj je iskocio balon i redovno radio servise. U servisu kada mi je menjana zadnja guma, ljudima je bio interesantan motor i posle malo zagledanja u masinu i kataloge, shvatili su da je masina kopija Hondinog proverenog agregata.
Iskustva su razlicita sa kinezima generalno. Cuo sam da se razlikuje od slucaja, do slucaja. Ako radi u prva dva meseca dobro, verovatno neces imati probleme. Razlika je u odnosu na Japance u tome da su Kinezi dosta losijeg kvaliteta zavrsne obrade, tako da ces imati gluposti sa sitnicama: retrovizori popuste, a ne mozes ih steci, dotegni tocak koji u odredjenom broju slucajeva ne bude dotegnut, sastav plastike na plastiku cvrci pri vibracijama i sl.
Ja sam postao vlasnik Yamahe TDM, a Pedu sam prepustio novom vlasniku. Sada se sigurno ne bih vraca na Kineza, ali za prelaz na neki ozbiljniji (skuplji) motor mislim da je ok, kao i za drndanje po gradu.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 18, 2009, 10:08:08 posle podne »
 Moj ti je savet, ako nisi neki znalac oko toga, pitaj nekog ko se razume. Bar ih u Mladenovcu ima  ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 18, 2009, 10:36:50 posle podne »
Ja bih ti lepo objasnio koji je kinez a koji ne ako se vec ne razumes.

Van mreže Goxi

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 23, 2009, 07:43:37 posle podne »
ja nisam za kineze a i ima ih mnogo  ;D

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 23, 2009, 08:05:06 posle podne »
ma pusti mangupe vrlo tesko se raspoznaje kinez od ostalih...... ;D ;D ;D ;D ;D
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže bucow

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 25, 2009, 09:03:26 posle podne »
ma kakav bre kinez  ???

Van mreže Sandra_EXTREM

• Moto Manijak
  • moto psycho
    • www.extrem-mk.com
« Odgovor #12 poslato: Novembar 23, 2009, 11:41:54 posle podne »
tako je tesko to provaliti  ??? :-X....da svaki motor koji ima sljokice je kinez....ili je mozda cist izasao iz perionice mada postoji mogucnost da je kinez????? Hm? mene moj princ nikada nije izdao,nemam para za nesto bolje i jako sam ponosna na svoj motor.....ja sam bajker u dusi a ne na etiketi!!!
>>>Live to ride,ride to live<<<

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #13 poslato: Novembar 24, 2009, 06:33:24 pre podne »
tako je tesko to provaliti  ??? :-X....da svaki motor koji ima sljokice je kinez....ili je mozda cist izasao iz perionice mada postoji mogucnost da je kinez????? Hm? mene moj princ nikada nije izdao,nemam para za nesto bolje i jako sam ponosna na svoj motor.....ja sam bajker u dusi a ne na etiketi!!!
Potpisujem!
Небитни пролазник