Mart 28, 2026, 02:34:03 posle podne

Autor Tema: ipon-motul  (Pročitano 12080 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže proki

• Suvozac
  • *
  • Z500
Odg: ipon-motul
« Odgovor #20 poslato: Jul 01, 2009, 07:00:07 posle podne »
Hvala Ivto!! Pa ipak je i to star motor iako je za mene mlad i po mojim godinama,a i po godinama z500. Hvala utesio si me. Vidimo se na Borskom jezeru 3 i 4 jula.Dobrodosao!!! :police:

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Jul 27, 2009, 10:29:02 pre podne »
U roku od 20 dana 5 motora iz kluba  su nam okrenula leteće ležajeve na radilici.
Svi su imali Motul u agregatima i prešli su sa njim od 1200-2000 km,kada smo ispustili ulje izgledalo je kao voda,bez ikakve masnoće u sebi i nenormalno crne boje.
Članovi su kupovali ulja u različitim prodavnicama po gradu ali, su sva pakovanja imala deklaraciju i kutije(flaše) su bile indentične i na prvi pogled se ne može utvrditi falsifikat.
Ja sam u moj motor takodje sipao Motul koji sam svesrdno svima preporučivao,doduše nije mi prolupao motor iako sam ga mučio ali istina je da nisam još 1000 km prešao sa njim,juče sam ispustio iz agregata i nije tako loše (hvala Bogu !),naravno promenio sam ga i sipao BP mineralno jer sam prilično zadovoljan sa tim proizvodjačem od ranije.
Ulje smo poslali na analizu i videćemo da li je to uzrok okretanja ležaja ,mada sam poprilično siguran da je ulje u pitanju bar vizuelno.
Napisaću ovde i rezultate analize,a ne bi bilo loše da još neko napiše svoja zapažanja sa Motulom u poslednjih dvadesetak dana

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #22 poslato: Jul 27, 2009, 11:12:30 pre podne »
Ja sam ga menjao i to bas pre 20-ak dana, od tada presao oko 1000km i to sve pun gas i hvala Bogu nikakvih problema nemam.
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #23 poslato: Jul 27, 2009, 11:22:56 pre podne »
Ja sam mijenjao prije 18 dana (Motul 5100 10W40), presao oko 1300 km i nema problema nikakvih. Bas juce popodne sam kontrolisao nivo ulja i bilo je jos uvijek zuckasto i masno.

perorep

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Septembar 28, 2009, 02:48:57 posle podne »

Malo je nezgodno ovako pricati o uljima,jer dobar deo ljudi ulja gledaju kao marku.Treba voditi racuna o raznim faktorima,pa odabrati pravo uje!Do pre 3.godine koristio Motul asada Ipone,ali ne zato sto je Motul los,vjavascript:void(0);
Roll Eyesec sto prodajem Ipone,i imam ga stalno,i od uvoznika redovno saznajem o novitetima iz fabrike!
Roll Eye

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #25 poslato: Avgust 23, 2010, 12:39:15 posle podne »
U roku od 20 dana 5 motora iz kluba  su nam okrenula leteće ležajeve na radilici.
Svi su imali Motul u agregatima i prešli su sa njim od 1200-2000 km,kada smo ispustili ulje izgledalo je kao voda,bez ikakve masnoće u sebi i nenormalno crne boje.
Članovi su kupovali ulja u različitim prodavnicama po gradu ali, su sva pakovanja imala deklaraciju i kutije(flaše) su bile indentične i na prvi pogled se ne može utvrditi falsifikat.
Ja sam u moj motor takodje sipao Motul koji sam svesrdno svima preporučivao,doduše nije mi prolupao motor iako sam ga mučio ali istina je da nisam još 1000 km prešao sa njim,juče sam ispustio iz agregata i nije tako loše (hvala Bogu !),naravno promenio sam ga i sipao BP mineralno jer sam prilično zadovoljan sa tim proizvodjačem od ranije.
Ulje smo poslali na analizu i videćemo da li je to uzrok okretanja ležaja ,mada sam poprilično siguran da je ulje u pitanju bar vizuelno.
Napisaću ovde i rezultate analize,a ne bi bilo loše da još neko napiše svoja zapažanja sa Motulom u poslednjih dvadesetak dana

-...,,clanovi su kupovali ulja u RAZLICITIM prodavnicama po gradu **(Smederevu ?!), hm,hm,...za ubuduce ISKLJUCIVO dobronamerna preporuka : sedite u jedna kola i pravac Mass ,Jovanke Radakovic 25 ,Mirijevo, Bgd, 0112781740, i 0112781695...oni su PRVA ruka za Motul,i tu nema greske...Motul original,a najpovoljniji ,bez usputnih ugradjivanja raznih posrednika .-Mozda dobijete i popust za vecu kolicinu ?! ;) ;D
« Poslednja izmena: Avgust 24, 2010, 07:11:31 pre podne od strane CADILLAC »
BMW BoxerClub Pancevo

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #26 poslato: Avgust 23, 2010, 03:18:55 posle podne »
Mass šalje i pouzećem i ima i internet prodavnicu
 http://www.mass.rs/

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #27 poslato: Avgust 24, 2010, 11:07:57 posle podne »
Hvala na instrukcijama i brojevima telefona, verovatno smo pogrešno pročitali deklaraciju uvoznika na kutiji. Sada po neko i sipa Motul u motor ali ga dobijamo iz Nemačke za svaki slučaj, jeste prilično skuplje ali, radi ;)

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #28 poslato: Avgust 25, 2010, 08:04:51 pre podne »
Hvala na instrukcijama i brojevima telefona, verovatno smo pogrešno pročitali deklaraciju uvoznika na kutiji. Sada po neko i sipa Motul u motor ali ga dobijamo iz Nemačke za svaki slučaj, jeste prilično skuplje ali, radi ;)
-Uz duzno postovanje za Mass, TO je jos bolja varijanta ! -Made in 4 Reich ! ;)
BMW BoxerClub Pancevo