U roku od 20 dana 5 motora iz kluba su nam okrenula leteće ležajeve na radilici.
Svi su imali Motul u agregatima i prešli su sa njim od 1200-2000 km,kada smo ispustili ulje izgledalo je kao voda,bez ikakve masnoće u sebi i nenormalno crne boje.
Članovi su kupovali ulja u različitim prodavnicama po gradu ali, su sva pakovanja imala deklaraciju i kutije(flaše) su bile indentične i na prvi pogled se ne može utvrditi falsifikat.
Ja sam u moj motor takodje sipao Motul koji sam svesrdno svima preporučivao,doduše nije mi prolupao motor iako sam ga mučio ali istina je da nisam još 1000 km prešao sa njim,juče sam ispustio iz agregata i nije tako loše (hvala Bogu !),naravno promenio sam ga i sipao BP mineralno jer sam prilično zadovoljan sa tim proizvodjačem od ranije.
Ulje smo poslali na analizu i videćemo da li je to uzrok okretanja ležaja ,mada sam poprilično siguran da je ulje u pitanju bar vizuelno.
Napisaću ovde i rezultate analize,a ne bi bilo loše da još neko napiše svoja zapažanja sa Motulom u poslednjih dvadesetak dana