Mart 28, 2026, 04:40:15 pre podne

Autor Tema: Servis Profimoto - majstor Joca  (Pročitano 8463 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

T-Zex

• Gost
Servis Profimoto - majstor Joca
« poslato: Februar 08, 2008, 03:31:17 posle podne »
Kad je nesto dobro, onda treba da se i pohvali.
Elem, moju (od danas bivsu) Yamahu TDM sam u proslu subotu oterao kod majstor Joce na Karaburmu zbog povecane potrosnje. O.k., kupio sam i nove dizne, ali mogu samo da kazem da je nakon servisa karburatora potrosnja pala sa 10,5 na 7,5 L/100km!!
Uredan servis, pedantan majstor, razumna cena.

Preporuka.

Van mreže Sale Japan

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
  • ARHANGEL ZAUVEK ! ! !
Odg: Servis Profimoto - majstor Joca
« Odgovor #1 poslato: Mart 07, 2008, 10:52:27 pre podne »
ma , Jovan je cudo !!!!!

Ghostrider323

• Gost
« Odgovor #2 poslato: April 13, 2008, 06:52:57 posle podne »
Za Jocu sve same pohvale, inace i ja kod njega odrzavam motor  ;)

Prebo_Gromovi

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Maj 21, 2008, 03:12:03 posle podne »
super ali sto neostavise broj mobilnog i adresu recimo, ja bi rebao da stelujem ventile na mojoj hondi, pa ako nije problem da postavite

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #4 poslato: Maj 21, 2008, 11:48:49 posle podne »
0641117173 Kolega je odlican majstor da nesrafim vec 20ak god i moj motor bi bio kod njega !
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže mica bmw mk spid

• Moto manijak u usponu
  • MK SPID
    • mk spid
« Odgovor #5 poslato: Maj 22, 2008, 01:33:27 pre podne »
DA slazem se da je Joca dobar majstor ali i dobar prijatelj

paperinos

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Jun 17, 2008, 11:25:18 posle podne »
To je pozitivna osobina.
Imas i prijatelja i majstora u jednom coveku. ;D

Van mreže p0peye

• Suvozac
  • *
  • ko se čuva i Bog ga čuva
« Odgovor #7 poslato: Mart 02, 2009, 12:43:41 posle podne »
Joca na Karaburmi?
Pre par godina sam terao kod njega motor da uradi par stvari.
Kada sam došao po motor - račun je bio više nego duplo veći od najavljenog. (tipa umesto 130-150€ preko 250€)  ???
Pitam - šta je ovo, a on mi da spisak na kome je bilo više stavki tipa:
"podmazivanje sajli....... xx evra"
ne mogu da se setim da li je probao da naplati i proveru ulja i antifriza...
Nema potrebe da napominjem da o tome nismo ni pričali kada sam doterao motor, a ako je već hteo da naplati stvari koje se obave za 5 min i koje bi trebao da odradi za dž - tipa provera ulja i antifriza, trebao je bar da napomene pri dogovoru...
onda smo se malo preganjali, cenkali ko na pijaci... i Joca je shvatio da je preterao.
I izgubio mušteriju.
Šta da vam kažem - on meni više dođe kao kum nego kao prijatelj...
Ej Srbijo među šljivama...

Pozz
Ko se čuva i Bog ga čuva - pamet u glavu kacigu na glavu i oprezna-sigurna vožnja!

pozz,
p0peye

Prebo_Gromovi

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Mart 02, 2009, 12:54:26 posle podne »
"Šta da vam kažem - on meni više dođe kao kum nego kao prijatelj... " sta mu to dodje? zar kum nije jos bolji nego prijatelj?

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Mart 02, 2009, 01:00:18 posle podne »
verovatno što ga krstio....

Prebo_Gromovi

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Mart 02, 2009, 01:04:09 posle podne »
da xaxaxa da pokrstio ga sa evrima

Van mreže p0peye

• Suvozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Mart 02, 2009, 02:44:15 posle podne »
"Šta da vam kažem - on meni više dođe kao kum nego kao prijatelj... " sta mu to dodje? zar kum nije jos bolji nego prijatelj?
Pa ono jeste... *562
Ček' malo da vidimo šta kaže istorija majke Srbije... *600
Vuk i Šeki - kumovi...  *570
Sloba i Ivan - kumovi... *574 *559
Da li ima potrebe da idemo dalje u istoriju - do duplog kumovanja Karađorđa i Miloša i Vujice... *607
 *16 
Ko se čuva i Bog ga čuva - pamet u glavu kacigu na glavu i oprezna-sigurna vožnja!

pozz,
p0peye

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #12 poslato: Mart 02, 2009, 03:37:35 posle podne »
Joca na Karaburmi?
Pre par godina sam terao kod njega motor da uradi par stvari.
Kada sam došao po motor - račun je bio više nego duplo veći od najavljenog. (tipa umesto 130-150€ preko 250€)  ???
Pitam - šta je ovo, a on mi da spisak na kome je bilo više stavki tipa:
"podmazivanje sajli....... xx evra"
ne mogu da se setim da li je probao da naplati i proveru ulja i antifriza...
Nema potrebe da napominjem da o tome nismo ni pričali kada sam doterao motor, a ako je već hteo da naplati stvari koje se obave za 5 min i koje bi trebao da odradi za dž - tipa provera ulja i antifriza, trebao je bar da napomene pri dogovoru...
onda smo se malo preganjali, cenkali ko na pijaci... i Joca je shvatio da je preterao.
I izgubio mušteriju.
Šta da vam kažem - on meni više dođe kao kum nego kao prijatelj...
Ej Srbijo među šljivama...

Pozz

posto si naaveo da je razlika bila oko 100e bilo bi lepo da napises sta je to bilo od dodatnih radova a ne da stavis par tackica ?!    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže p0peye

• Suvozac
  • *
« Odgovor #13 poslato: Mart 03, 2009, 01:10:24 posle podne »
Eh...
Pa izgleda da to neće ići baš tako lako...
Iako sam se iz petnih žila trudio i napinjao moždane vijuge - ne ide.
Čak sam i kuma pitao (jeste da smo imali pre par godina neke ozbiljne nesuglasice - moj kum i ja - ali za divno čudo prebrodismo to nekako - apropo kumovanja u Srbiji ;) ) da li se on seća detalja s' obzirom da smo oba puta zajedno bili kod Joce, ali - mrka kapa.
Evo šta smo uspeli da rekonstruišemo:
1) Nisu bili evrići u pitanju nego marke (bilo je to nešto pre prelaska na evre) - znači - kod Joce sam bio 2000 ili 2001 (au - ala leti vreme...) - i evo izvinjavam se na pogrešnoj informaciji. Mada ako malo bolje razmislimo - što je nekad bila marka, sada je evro, pa i nisam baš mnogo pogrešio...  :-\
2) Definitivno su okvirno te cifre u pitanju, a Joca je više stvari na motoru odradio na svoju ruku pod izgovorom "pa da, nismo se dogovorili, ali znaš, to bi morao da uradiš pre ili kasnije..." Pa da, ali možda ja sada nemam para za to, ili bih sam uradio a ne da mi ti naplaćuješ proveru ulja... - U svakom slučaju na spisku za naplatu bila je NE jedna stvar koje većina majstora ne bi naplatila... (Stvarno se ne sećam, ali tipa: doliveni antifriz xx maraka, rad xx maraka...)
I kum se dobro seća natezanja sa Jocom i licitiranja, pa ajde da se nađemo... Nažalost ne i detalja.
Ja definitivno stojim iza ovoga što sam napisao, a probaću da probunarim po back-up cd-ima iz tog vremena - ne bih li našao fajl u kome sam uredno beležio sve troškove oko te Honde, mada tu verovatno piše šta je naplaćeno, a ne šta je umalo naplaćeno...

Cilj ovog mog posta je da skrenem ljudima pažnju da kada odu kod njega jasno definišu šta žele da se uradi i koliko to košta.
Naravno - velika je šansa da će se javiti neki problemi u toku rada koji će verovatno uticati i na cenu, ali bolje je da oni napomenu da ih nazove u eventualnom takvom slučaju nego da on sam donosi odluke u njihovo ime (tipa: rekao si mi da podmažem lanac, ali je on bio dotrajao pa sam njega i lančanike zamenio - i onako te to uskoro čeka... - karikiram) i samo im  ispostavi račune...
P.s. - malo sam se iznenadio kada sam video da niko ovde nema slična iskustva kao ja nego uglavnom pozitivna, ali sam na drugom forumu (smem li da ga pomenem ovde?) video da pored prezadovoljnih ima i onih kojima je na motorima svašta radio (ili nije - on ili njegovi ljudi) od pogrešno stavljenog akumulatora, preko naplate zamene ulja koje nije zamenjeno do nameštanja zadnjeg točka ispravno tek iz 4tog puta...  :-X
Ko je zadovoljan - verovatno mu moj post neće promeniti mišljenje. I ne treba - ako je zadovoljan. Ko tek treba da ide - sigurno mu neće škoditi što je pročitao moj post. Možda nešto i nauči, pa makar mu i ne trebalo. Mene majstor Joca videti više neće...
Pozz

pozz,
p0peye

paperinos

• Gost
« Odgovor #14 poslato: April 12, 2009, 03:41:17 pre podne »
Pa ima tu svega i svacega.

Ali znam  jednog majstora koji se drzi dogovora kao pijan plota.

Ono sto se dogovorite on ce da uradi...i samo to...au tome je problem....i te kakav.

Toliko je zaguljen da kad se nesto dogovorite sa njim taj vam nece uraditi nista preko toga pa taman da ti se masina razleti u komade zbog jedne stifne ili nekog lagera koga treba zameniti a nije se dogovorio pre toga....znaci nece ni da pipne nista.

A naplatice uvek striktno onoliko koliko ste se dogovorili pa makar radio i pet puta duze od onog vremena koliko je rekao  i mislio da mu treba.

Lik je mom prijatelju menjao lanac i lancanike.

Sve se dogovorili u detalj, koliko love i za kad ce da bude gotovo.

Zamenio mu sve po dogovoru a onda kad mu je predao motor kaze ne valja ti lezaj  zadnjeg tocka... ???

Pa koliko je los pitamo ga, a on mrtav hladan odgovori....los je toliko da ti moze riknuti za sto metara. ???

Pa imas li taj lezaj covece.....pitamo ga zabezeknuti, a on kaze imam ga...ali ga vi necete platiti onoliko koliko ja trazim, mislicete da vas vacarim.....a ne bih da se brukam i da imam problema....a i nismo se dogovorili za lezaje tocka. ???

Iskuliramo mi njega i uz put ga onako cim smo zamakli iza ugla napljujemo da nas nece videti vise nikada...da je budala i idiot.

I tako odemo mi lepo  u voznju i lezaj zvekne za par dana....

Prokleto djubre se raspalo.

Reko jebes lezaj to je glupost......resicemo to.... :P..pa to je cista mehanika nema tu mudrosti neke....

A da vidis da i nije bas glupost i nije neka mudrost...nego je .nauka...ima lezaja zaista koliko volis,ima ih na tone...trunu po prodavnicama i hvataju prasinu po rafovima.. al nema bas takvog.

Obisli smo sve radnje u regionu...a i sire... sve do Segedina i Budimpeste.

Ima manjih za trunku ili vecih ili  bas takvih ali  po obimu ali su uzi ili siri nije ista rupa ili su na konus ili su dupli ili su sa valjcima ili su druk lageri ili su neki konusno valjkasti....ili su metricki...

Jao ispade to bas nauka.....prokleti colovni lezaji i onaj ko ih izmisli za Americko trziste. ::)

Ima braco lezaja tih bas svakojakih i u raznim kvalitetima ali takvog koji nama treba nema ni za lek.

Nema ih ni u katalozima, a tamo gde ih ima u katalozima samo vrte sa galvom...kazu nikad ih nisu nabavljali.

Onda juris na oglase....u oglasima ima svega i svacega, internet..guglaj poc elu noc....e bay.... jebaj.... ;D :icon_scratch:

Okreci oglase, javljaju se ludaci i manijaci sve imaju...a  kad odes naravno bas to nemaju...

Lazu nas da su pre par sati prodali.....onda ...novi gafovi....salju nam postom neke budalstine.....( jedan nam poslao dva lezaja za kombajn koji su duplo veci i pet puta siri).....sta je samo merio da nam je znati...kad smo sve lepo preko telefona utanacili.

Jedan prevarant iz Prijepolja nam poslao drvene lezaje za neku poljoprivrednu masinu. ::)

Jao kad smo otvorili paket umalo ne padosmo u nesvest....a lik je trazio da mu platimo unapred..jer ne veruje prevarantima.... ::)

Onda manijak iz Rume nam uvalio  staru trulu lezaljku...onu mornarsku sto se kaci izmedju dva drveta.

Poslao je Citijem...mi kad smo videli kutiju umalo nismo pali u nesvest.

Reko sta je budala upakovao u ovoliku kutiju....dva lezaja....naplatili nam petsto dinara dostavu i trista za robu...kad smo otvorili kutiju pali smo u nesvest.

Zvali smo ga telefonom ali se nije javljao...posle kad smo ga konacno nasli rece da se zajebao. jao znaci vama treba lezaj...a ja mislio lezaljka.

Ih...jao pogresno sam vas razumeo rece lik.....ali nas pohvali da smo dobro prosli...jer ta lezaljka vredi pet puta vise....i on je sad na gubitku. ???ali neka nam bude.

Pa kako to...covece valjda si znao sta saljes...poce drugar sa njim raspravu ...visesatnu....a impulsi teku li teku i ode kredit od 1000 dinara.

Onda se dohvati mog telefona i puce i moj kredit od 500 dinara.

Onda odjurismo do trafike po novi kredit...al puce nam baterija....u pola razgovora.

Jedva smo se nekako dogovorili sa tim ludakom...za povracaj novca.

Posaljemo mi njemu lezaljku nazad sa sve obracunom troskova.

Iz principa( bez troskova telefona)..ali on je ne preuzme pa nas Citi odere jos jednom    to jest puknemo mi lepo jos  dodatnih 600 dinara za tu peripetiju.

Onda ga opet pozovemo i kazemo da nam vrati lovu, Novi kredit od 1000 dinara ode.... a on kaze nije bio kuci i da mu lezaljku posaljemo ovog puta sa AKS-om jer oni nisu tako bezobrazni kao obi iz Ctiya koji nece da se najave i naravno da napisemo koliko treba da nam se plati...ovog puta i sa troskovima telefona.

I tako i bi ponovo je posaljemo....kad posle deset dana evo lezaljke opet kod nas.

Vratili je...kazu niko nije dosao da je preuzme tamo sa one adrese......pukosmo mi ovog puta celu hiljadarku.

Vise ga nismo zvali.....i necemo ga zvati..a jok..ne dolazi u obzir..( nemamo vise kredita)..

Eh ali ako cujete ili procitate  u novinama da je neko ubijen  tamo u Rumi i da je nadjen sa mornarskom lezaljkom u dupetu....znajte da je to .. da je to..... samo cista i puka  slucajnost. ;D..puka slucajnost za rubriku verovali ili ne.

Da se mi vratimo na lezaje.... ;D

Onda posle debakla sa lezaljkom sledi  nova potraga za lezajem...

Pa ubili smo se  bas.. to je neki skroz zajeban lezaj...niko ziv ga nema.... >:(i kad smo ga konacno nasli kod nekog manijaka  iz Bg-a..oderao nas kao macore.....80 evra... KOMAD. ??? rece lik mrtav hladan kao da je lezaj od zlata.

Premerili smo lezaj  ovog puta detaljno i stvarno to je taj....za ne poverovati bas je to taj.

Zamislite ima ih lik.

Ai.....karamba..... ote mi se uzvik kad cuh cenu i kad ih videh onako bedne lezaje u nekoj papircini bez kutije.

Pa ovo je preskupo.....ovo je bruka....daj skini nam cenu...daj skini barem pedeset evra,,,, ;D

Ali on ne popusti ni centa.

Lik drzi otpad i skinuo ih je polovne sa tocka "samo zbog nas"...navodno je tocak bio "ganjc nov"... ???. i prodao ga je ispod cene ...zbog nas. ::)

Reko idemo mi u  ovlasceno predstavnistvo...jebes sve ovo...nece nas niko vise ucenjivati.

Lezaje ima prodavac motora ...sta mi da se zajebavamo sa ludacima.

A tamo novi debakl....u centru S ...  za njih rok isporuke 3 nedelje ;;;/...al stiglo bi za dva meseca....okvirno... jer ne znaju kad ce popuniti porudzbinu da im se isplati da salju kombi.

Po katalogu nas motor takav lezaj ne nosi..ali mozda je za Americko trziste..pa je sve moguce.

Imali su slicnih situacija. :P

Rece nam covek  tamo da nista ne garantuje...a cena za dvadeset evra manja (140  evra rodjaci) i ne garantuju nista ako stigne nesto drugo.

A lova unapred se daje.., reko daj te lezaje od onog Gedze derikoze...

Daj lezaje sa  otpada Bata Gedze daj  one jebene polovnjake..... jebes deset evra razlike...po komadu ::)

Tamo smo barem sigurni da je to to, kakve smo srece mozda nam i ovi iz Honde posalju neki ligenstul....jer mi onaj lik iz centra S deluje kao izgubljen u vremenu i prostoru.

Jedva nadjosmo Gedzu i namolismo da nam otvori svoje  otpadske dvore posle radnog vremena.

Gedza nas iskritikuje da smo sitnicari i vacarosi...ali eto izadje nam u susret i dade nam lezaje posle radnog vremena..

Kaze simpaticni smo mu....i samo zbog toga nam daje.   za 160 evra....naravno.

Smotamo one sugave lezaje i trk  za Novi Sad pravo u garazu.

Umazali smo se kao indijanci jedva smo ih nabili u felnu jer smo morali da vodimo racuna da ne ostetimo felnu a i one  Gedzine  skupe jedinstvene lezajeve.

Lupali smo cekicima i sa nekim safcigerima preko daski pa smo gurali one kosuljice da upadnu u aluminijum.

Odma sam video da ce biti problema.

Pokusamo da ih zamenimo sami... id am ih istestiramo isto vece u voznji...ali cabar.....kosuljica proklizala    lezaj do lancanika ima lufta i u felni....proklizao prokleti lezaj. >:( a i onaj na drugosj strani ne daje nade da ce preziveti sezonu.)

Onda  ranom  zorom trk do svih znanih i neznanih majstora.

Neko kaze vozi, neko kaze ne vozi, neko nam daje savet da to zalepimo......sa nekim lepkovima, neko predlaze hermetik, jedan predlozi i zilete da zaturimo, jedan ludak rece da ce nam iskirneristati felnu da je nahrapavi.....sa sekacem.....opet neko predlaze obradu na strugu....

Dobijemo naravno i savet da uzmemo drugu felnu polovnu opet naravno  kod onog Bata Gedze kod kojeg smo najebali sa onim lezajevima... i da se resimo bede.

Ali avaj ova felna  fenomenalna  alu felna peskirana pa hromirana nema tackice na njoj ..i sad treba da nadjemo nekog ofunjanog farbanog groba naravno opet od Bata Gedze koji nam je ponudio nekog svog groba  iz blata svog okrzanog i oksidiranog da te bog sacuva. za 100 evra..i  to djubre i trulez treba da uparimo sa prednjom felnom koja je bukvalno nova.....ne ide.....ne vredi.

Strugare koje smo pitali  da je obrade  ne mogu da nam pomognu nemaju toliki zahvat.

Onaj hermetik je ispao iz kombinacije, lepkove koje smo probali se nisu pokazali kao dobro resenje....tocak na balanserci ne stoji u centru.... zilete smo lomili  i podbacivali ali ni oni ne pomogose nista.

Na kraju smo  je iskirnerisali i zasrali sve. ???

Skidali smo i vracali tocak.....minimum 150 i vise puta....za vece. ???

Naucili smo da ga montiramo za par minuta...vezanih ociju.

I uvek razocarenje, tocak "guzelja" i ne stoji kako treba.

Uhvati nas ocaj.

Onda resismo da stavimo biksne....i da felnu obradimo na stugu.

Neki nas odvracaju tvrde da ta radnja nece proci jer ce felna bacati..nema dovoljno mesa..i tako bacimo se mi  opet u bedak.

Odemo  na kraju opet kod onog majstora  sa pocetka price(kleli smo ga da crkne i da nikad necemo vise ici kod njega) i pitamo ga sta da radimo.

Kazemo da smo pokusali sa zamenom ali ne vredi felna je sjebana..ima lufta a on opet kulira.....kaze sta je bilo....a lajete...msilite da vas nisam cuo ono prosli put.

Bili ste tamo.... pa tamo...pa tamo.... platili ste lezaje toliko..radili ste to i to.. :o sve ja znam.

Na kraju ste dosli kod mene.

Jer ne mozete da  to uradite.. a felnu ste sjebali..e momci to ce da vas sad kosta papreno.

Da sam vam onda rekao 100 evra za lezajeve i da sam ih zamenio onda sa lancanicima.... pa urlali bi na sva usta....da sam vacaros i da sam vas odrao.

Plakali bi ste kao deca...za 100 evra.

Sad cete  mi dati 200 i ljubicete me u dupe.... :-[

Reko skidaj gace i reci gde treba da te poljubimo...... ;D..samo je uradi.

Covek se nasmeja i rece ajde donesite je.

Donesemo felnu reko da vidimo sta ce to uraditi a on pred nama ubaci neke biksne centrira tocak zategnu ga ubaci neki frezer okrenu par puta u krug  sa busilicom...rupa se lepo obradi .

Sa fenom zagreja felnu.....Izvadi lik taj njegov  alat i ubaci onaj njegov lezaj...prvo jedan pa drugi.
Pasent se namesti..sve... sto bi rekli ko dupe na noksir..... stavio felnu na balanserku a ona idealna.... ne baca....

E sad skidajte gace rece nam..."majstori" seprtlje.. da vas naguzim.

Au mi se vec spremili za klepacinu.drugar se uhvatio za budjelar....a lik kaze daj 50 evra i  one vase lezaje sto ste ih kupili i vozite.

Damo mu mi one lezajeve a on ih pred nama sa brusilicom isece....rece ovo je Kinesko smece pogledaj kako su lose kuglice i cementacija. ???

Ovi lezaji nisu za tocak motora..ovo je za kolica za beton.,...ovo je od nekog Japanera.

Prevarili su vas. :o

Ote nam se istog trena horski urlik.

Jao ..Gedzo. ;D...piz...materina...da ti majku..bip bip...i oca..bip bip..i sestru i tetku....i peto koleno.biiip biiiip......psovali smo ga na sva usta. ;D

Smirili smo se kad je  i majstor poceo da se cereka na nasu ispovest sta smo sve preziveli.

Covek je urlao od smeha slusajuci nase dogodovstine.

Reko jebes sad to oce li ovi tvoji lezaji da  nas posluze....nemoj da i oni riknu..ima da te ispsujemo na sva zvona....skoro kao Gedzu. ;D

A on kaze imas garanciju pet godina...to je original Timken..Englez....ne brini se predvidjen je za mnogo vece brzine i terete nego sto je na motoru...ima da nadzive  i sam motor.

I tako..sta reci.

Stavili sve na mesto tocak idealan.....lezaji traju..stvarno nam je odradio ..dobar je majstor (izgleda)...nema problema.....i sad mislim....ti majstori su bas neki cudaci.....ima tu svakojakih..ne mozes biti pametan.

Ima u toj bransi svega i svacega.

Ali generalno gledano....onaj koji ti zavrsi posao i kod kojeg  motor bude uradjen da te lepo sluzi  ne treba ga sad spijunirati i zakerati za neku cifru koja je izasla iz okvira dogovorenog ako vam kaze da je zamenio jos ponesto.

Verovatno se sve ne moze predvideti....otkud znam da li je to neki baksuz.

Ipak je to samo novac, ko zna zasto ste mu morali platiti.....mozda je to neki porez na grehove kojih smo svi puni mozda to djavo trazi porez.

Znam da boli ali zivot je takav.....bolje da dajes djavolima koliko imas nego da ti oni pocnu otimati.
« Poslednja izmena: April 12, 2009, 05:22:08 pre podne od strane paperinos »

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: April 12, 2009, 07:58:15 posle podne »
Bas zelim da kazem nesto u odbranu majstora.Ja mislim da je svaki savestan majstor duzan da ako primeti kvar koji nije predvidjen predhodnim dogovorom isti otkloni pa shodno tome i naplati. Trebalo bi da u toku rada obavesti vlasnika o novo nastaloj situaciji a ne da popravi sta je dogovoreno a ostalo da zanemari. Normalno je da naknadni radovi budu u granicama normalne naplate sto se tice delova i rada.

Van mreže p0peye

• Suvozac
  • *
« Odgovor #16 poslato: April 13, 2009, 08:16:43 pre podne »
Ćao kolege,

ja bih mogao da se složim sa Rendijem, sa malom dodatkom:
Evo 2 primera: ako je čovek npr rasklopio pola motora i treba da se zameni neka sitnica, a da bi se to sledeći put ponovo uradilo mora opet da se rasklopi pola motora - na primer nije isto kao da je sajla počela da se licna pa može da se zameni i sutra, i prekosutra).

JA bih voleo da me mejstor u slučaju novo-otkrivenog (čak i potencijalnog) problema majstor prvo kontaktira, obavesti o problemu, kaže svoje mišljenje, da li je hitno, kaže da li je to u tom trenutku lakše da se uradi ili može i kasnije, kaže cenu delova / ruku, i da onda zajedno zaključimo šta bi bilo najoptimalnije uraditi...
Eto.
Pozdrav

pozz,
p0peye

paperinos

• Gost
« Odgovor #17 poslato: April 16, 2009, 08:13:07 posle podne »
E zbog takvih sitnicara vecina majstora odustane od konsultacija.
Dok te nazove pa dok ti uradi elaborat pa dok saslusa tvoje kukumakanje i sitnicarenje
covek bi dobio nervni slom od takvih musterija i vrlo brzo bi otabacio...

E zato oni skarabudze ono sto ste se dogovorili a ostalo ga bas zabole...tvoj motor tvoj problem....ako mu naletis ponovo odrace te ako ne, naletece neko drugi.