Mart 28, 2026, 04:14:06 posle podne

Autor Tema: Otvaranje auspuh  (Pročitano 2833 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
Otvaranje auspuh
« poslato: Decembar 24, 2009, 09:28:08 pre podne »
Pozdrav

Imam suzuki gsx600f 2004 godiste, sa originalnim auspuhom. Posto sam naleteo na oglasima na original top za 40e kupio sam ga odmah bez razmisljanja jer hocu da otvorim auspuh. Nisam hteo puno da ulazem i da stavljam neki aftermarket auspuh a i hteo sam da zadrzim originalni auspuh kad idem na duzi put da me ne smara zvuk aupuha.

Ono sto me intresuje je kako da napravim vezu izmedju lonca i cevi to jest da li da stavljam selnu ili da stavljam oprugice, sta je po vasem iskustvu bolje i prakticnije za brzu montazu/demontazu.

Drugar je otvarao auspuh na svom gsxf-u i samo je stavio rupicastu cev i naravno auspuh mu puca, e sad ja bih da stavim unutra vunu za auspuhe da izbegnem prangijanje, nasao sam u luisu vunu http://www.louis.de/_1077485251827f0ac580c850c92b8339ee/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=420&wgr=323&list_total=32&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10027038
Pitanje jer ima negde u Srbiji da se kupi i da li bi trebao jos nesto da stavim.

PS Svi saveti oko ovoga su dobro dosli.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Odg: Otvaranje auspuh
« Odgovor #1 poslato: Decembar 24, 2009, 07:37:32 posle podne »
 Batali to bacanje para za tu vunu iz Luisa. Stavi običnu mineralnu (žutu) vunu, što se koristi za izolaciju. Probao preko nekoliko puta i prešao više desetina hiljada kilometara i extra vrši posao. Samo kad je budeš pakovao u lonac oko perforirane cevi (ili rupičaste, kako je ti nazivaš), dobro je sabijaj.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Otvaranje auspuh
« Odgovor #2 poslato: Decembar 24, 2009, 08:42:49 posle podne »
Otvarao sam nekoliko auspuha i uvek sam stavljao mislim da je staklena vuna. Znam da posle svrbe ruke kao lude a i bockaju. Zato obavezno koristi rukavice kad radis sa njom. Ja sam uglavnom vadio iz lonca sve i stavljao perforiranu cev stim sto je uvek malo ustipim na nekoliko mesta ili ubacim dva okrugla limcica koje savijem na kraju. Tako da napravim kao dve klapne kontra postavljene. I okolo stavim staklenu vunu ili perforiranu cev obmotam sa azbestnom trakom bez vune. Uvek dobijem tih motor na leru ali zato reze pri vecim brojevima obrtaja.

Evo cisto mali primer.