Mart 31, 2026, 12:18:29 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53565 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju
« Odgovor #240 poslato: Jul 19, 2010, 08:50:54 posle podne »
 *23 *572 *571

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #241 poslato: Jul 19, 2010, 09:27:20 posle podne »
Aco ja sam u klubu ali nismo članovi nijedne asocijacije a podržavam sve akcije dal  zajedno sa klubom ili kao samostalni sve mi jedno važno mi je da se okreće. ;) I po mome kad svi shvate da je smanjenje registracije za svakog motociklistu korisno neće se gledati ko organizuje nego da se podrži akcija.

Poz Arpad

Van mreže Silvana

• Vozac
  • *
  • Pol: Žena
« Odgovor #242 poslato: Jul 19, 2010, 09:38:01 posle podne »
 *343
Mislim da nije u redu tako nešto reći. Samostalce u klubove, pa... pa šta onda? Nemam utisak da klubovi postoje zarad svojih članova, a trebalo bi tako. Svaka čast neistomišljenicima, ali ne vidim zašto bih morala da budem član. Jedan je kolega negde napisao: ''Majku mu, pa ja nisam član kluba, smijem li se onda ja uopće voziti?''
Delim mišljenje koje je izneo acapn.Ideja o pridruživanju samostalaca MAS-u je legitimna, svuda u svetu se pojedinac može udružiti s unijom organizacija sa istim interesima. UMS je isto bio dobra ideja, naročito u saradnji s MAS-om, ali ne može kod nas ništa potrajati... sve se izobliči.
Imam volju da učestvujem u svemu što se podudara s mojim interesima, da pomognem i kad nemam interesa, ali izgleda da me ne trpe kad ne pripadam klubu. Ništa onda, mislila sam da se ovako može više postići, ali evo postići ćete vi s klubovima i za mene, a ja odoh da se provozam s društvom. *22

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #243 poslato: Jul 19, 2010, 09:50:45 posle podne »
Ma smanjenje poreza je samo za clanove klubova izgleda da nekome nemozemo pomoci. *23

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #244 poslato: Jul 19, 2010, 10:03:13 posle podne »
*343
Mislim da nije u redu tako nešto reći. Samostalce u klubove, pa... pa šta onda? Nemam utisak da klubovi postoje zarad svojih članova, a trebalo bi tako. Svaka čast neistomišljenicima, ali ne vidim zašto bih morala da budem član. Jedan je kolega negde napisao: ''Majku mu, pa ja nisam član kluba, smijem li se onda ja uopće voziti?''
Delim mišljenje koje je izneo acapn.Ideja o pridruživanju samostalaca MAS-u je legitimna, svuda u svetu se pojedinac može udružiti s unijom organizacija sa istim interesima. UMS je isto bio dobra ideja, naročito u saradnji s MAS-om, ali ne može kod nas ništa potrajati... sve se izobliči.
Imam volju da učestvujem u svemu što se podudara s mojim interesima, da pomognem i kad nemam interesa, ali izgleda da me ne trpe kad ne pripadam klubu. Ništa onda, mislila sam da se ovako može više postići, ali evo postići ćete vi s klubovima i za mene, a ja odoh da se provozam s društvom. *22

Najbolje resenje je sesti na motor i provozati se s drustvom. Kad se stalno vozis s istim drustvom - obicno nastane klub. Nekada ima zajednickih interesa, a nekad ne. Nije ni bitno.  Bitno je voziti se...
  Samim ulaskom u UMS si clan. Cega? Moje misljenje ( ne mora biti dobro ) -  ima statut i UO - klub !

Toga niste svesni ... jos...
   ...ili niste svesni ambicije pojedinca da napravi svoju uniju - sindikat... nije lose, cak je odlicno, ali kad ne bi bilo licno...

MAS je nesto drugo.

MAS se pre svega vozi. Ovo drugo nam bas i ne ide. Nismo vesti ... Ucimo polako. Pomoc je dobrodosla. Uvek.

Kritika je takodje dobrodosla. Ona prava, na koju covek moze da se nasloni kad pogleda napred....
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #245 poslato: Jul 19, 2010, 10:23:13 posle podne »
Kazu ljudi da jedna gnjila jabuka u korpi pokvari i sve ostale, a ja u to duboko verujem. Mnoge ideje su zatrovane raznim uticajima mase koje ih okruzuju.  Ljudi su samo ljudi a ne bogovi. Ljudi su zaboravili da oprastaju i zarad nekog obraza trpe zlo i seju nepravdu. Ne kazem da treba zaboravljati ali treba oprastati. Bez oprosta se ne moze dalje, jer takva rana ne zaceljuje i stalno vas podseca na svoje prisustvo.

Spadam u onu generaciju koja je rasla na ulici sa protestantima mesecima i godinama braneci svoja prava i interese. Zapravo celo moje odrastanje je bilo u nekom obliku protest. Zastupam dobre ideje i ucestvujem u njima ukoliko moj maleni ucinak moze da pomogne daljem razvoju. Takodje smatram da u celom tom razvoju i odrastanju dolazi do mnogih sukoba, ruznih i losih reci, ali i da sa takvim brzim isplivavanjem prljavstine na povrsinu, dolazi do filtriranja i stvarnja stabilnije ideje (u ovom slucaju zajednice).

Ljudi su zaboravili da je strpljenje majka mudrosti. Ovim postom ne zelim da ubedjujem bilo koga  da MAS treba ponovo da razmisli o prijemu UMS-a pod svojim okriljem, nego da podsetim sve vas da smo svi mi samo ljudi a da kao takvi pravimo greske. Da smo zaboravili da oprastamo i da volimo i pre svega da smo se na ovim forumima skupili iz istog razloga a to je motociklizam.

Ja licno smatram da samo zajednickim snagama mogu da se postignu neverovatni rezultati a da su carke i neka neslaganja neminovan put do zajednickog cilja.

Neko ce pomisliti da sam kic, naivna ili da lupetam gluposti. Sta god pomislili, u pravu ste! U pravu ste zato sto je to iskljucivo vas izbor.  Isto tako imate izbor da nekog volite ili ne volite.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #246 poslato: Jul 20, 2010, 09:14:31 pre podne »
Nema ni ovoga, ni onoga. Ima samo klubova i klupskog organizovanja, tome MAS i treba da sluzi. Predlazem konacno konstruktivnu akciju, umesto sarene laze: SAMOSTALCE U KLUBOVE.

Biti u klubu je privilegija i cast, nema nikakve sramote u tome, svi nasi klubovi su dobri i dobro organizovani, i otvoreni za prijem. Izvolite i pristupite, u gotovo svakom gradu postoji klub, pa cete automatski biti uclanjeni i u MAS.

Sale, prvo da cestitam titulu administratora, a onda da ti kazem sledece:

Postoje neki ljudi koji nece u klubove, i za to imaju neke stvoje razloge - bas kao i oni koji jesu u klubovima i za to imaju razloge koji ti navodis.

Proteklih meseci je pokusana neka fuzija samostalaca u MAS, koji je prvo odbio stvaranje necega sto se definsialo kao "maticni klub". Na protestima smo pokazali da svi imamo zajednicke interese, i da mozemo da odlicno funkcionisemo zajedno. Medjutim UO MAS je odbio stvaranje tog "maticno kluba".

Ne mozes staviti samostalce u klubove jer oni to ne zele, kao sto ne mozemo tebe staviti van kluba jer ti to ne zelis. Dopusti da svako ima pravo na svoj izbor.

Sve u svemu, nadam se da cemo i u buduce saradjivati oko zajednickih akcija od opsteg interesa,

;)

zodiac

• Gost
« Odgovor #247 poslato: Jul 20, 2010, 10:27:18 pre podne »
Buduca saradnja moze da bude samo u interesu UMS, jer ste opsti interes pretvorili u svoj. Zato nikakve buduce saradnje nece biti. I nemas na cemu da mi cestitas, ovo su vanredne okolnosti, uskoro ces me opet videti kao predstavnika kluba.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #248 poslato: Jul 20, 2010, 10:38:46 pre podne »
Buduca saradnja moze da bude samo u interesu UMS, jer ste opsti interes pretvorili u svoj. Zato nikakve buduce saradnje nece biti. I nemas na cemu da mi cestitas, ovo su vanredne okolnosti, uskoro ces me opet videti kao predstavnika kluba.

Ja ne zastupam pozicije UMS, jesam blizak sa nekim ljudima, ali nisam clan. Pricamo o minimumu zajednickih interesa, a to je po mom misljenju nastavak protesta.

Ma nije tako lose biti admin, vlast prija, vidis kako to radi Dexterr: prvo nekog banuje, a onda ga isproziva na forumu.

;D ;D ;D ;D ;D

zodiac

• Gost
« Odgovor #249 poslato: Jul 20, 2010, 10:41:53 pre podne »
Ja nisam Dexterr, za slucaj da si zaboravio, i ne moram nikoga da banujem da bih ga isprozivao. Znam da si blizak sa ljudima iz UMS. Mozda ne bi bilo lose da nas obavestis sa kojim brojem motocikala je UMS ucestvovao u protestu, cisto da se zna. A siguran sam da znas.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #250 poslato: Jul 20, 2010, 10:58:17 pre podne »
Ja nisam Dexterr, za slucaj da si zaboravio, i ne moram nikoga da banujem da bih ga isprozivao. Znam da si blizak sa ljudima iz UMS. Mozda ne bi bilo lose da nas obavestis sa kojim brojem motocikala je UMS ucestvovao u protestu, cisto da se zna. A siguran sam da znas.

Ne mogu da Vas obavestim, jer ne znam niti me interesuje. Bas kao sto ni ti ne znas koliko je bajkera iz MAS-a bilo na protestu.

Po mojoj licnoj proceni bilo je oko 700 motora. Mediji kazu oko 1000. Tim bolje.

Da li je za opsti interes uopste vazno koliko je bajkera iz MAS, BJB, UMS bilo na protestu ?

Ja sam siguran da nije.

Bitna je samo masovnost.

Sto nas je vise to je cilj blizi.

;)

zodiac

• Gost
« Odgovor #251 poslato: Jul 20, 2010, 11:18:03 pre podne »
Da, bitna je masovnost, narocito za onoga ko se u medijima lazno predstavlja kao organizator. Zato i kazem da vise nece biti nikakve saradnje, jer niste imali ni 50 motora od 800 (prebrojano), a predstavljate protest kao svoj.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #252 poslato: Jul 20, 2010, 11:35:04 pre podne »
Da, bitna je masovnost, narocito za onoga ko se u medijima lazno predstavlja kao organizator. Zato i kazem da vise nece biti nikakve saradnje, jer niste imali ni 50 motora od 800 (prebrojano), a predstavljate protest kao svoj.

Niko se u medijima nije predstavio kao organizator, a protest kao svoj. Ponajmanje ja, koga sada prozivas, iako nisam clan ni jedne moto organizacije i nastupam kao samotalni samostalac.

MAS je organizovao konferenciju za stampu na koju NIKO nije dosao. Jel za to neko drugi kriv ? Mozda UMS ?

Protest je zajednicki. Svih ljudi koji su dosli jer ih muci isti problem, bez razlike da li su clanovi ili nisu bilo kakve organiozacije.

Ovim se moja diskusija zavrsava,

;)

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #253 poslato: Jul 20, 2010, 11:45:25 pre podne »
Sto volim kad napises svoje cuveno

"Ovim se moja diskusija zavrsava".

Uporan si u tome da je "nas" interes.

Svih nas?

Pa zar nisi mogao za ( sve ) "nas" da odradis malo medija?
Morao je neko da te zamoli?

Za licnu i prijateljsku promociju moze, ali za sve "nas"...

Stvarno bih voleo da se tvoja diskusija ovde zavrsila...

...na zalost nije.
« Poslednja izmena: Jul 20, 2010, 02:34:54 posle podne od strane serbduck »
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

zodiac

• Gost
« Odgovor #254 poslato: Jul 20, 2010, 04:00:22 posle podne »
Niko se u medijima nije predstavio kao organizator, a protest kao svoj.

Ozbiljno? Onda mora da sam halucinirao dok sam pratio medije posle protesta, posto svuda izjave daje Sinobad, uz obaveznu naznaku da se radi o predsedniku UMS.

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #255 poslato: Jul 20, 2010, 04:10:30 posle podne »
Ozbiljno? Onda mora da sam halucinirao dok sam pratio medije posle protesta, posto svuda izjave daje Sinobad, uz obaveznu naznaku da se radi o predsedniku UMS.

I na ciji to obraz ide ? Zar je onda taj bitan da ga pominjesh ? Troshish tcp pakete na njega :) ...

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #256 poslato: Jul 20, 2010, 05:25:10 posle podne »
 Moj predlog je da samostalni vozaci ostanu - samostalni....

A ovo udruzivanje samostalnih vozaca me podseca na jos jednu slicnu asocijaciju...samostalnih...

Pa kad vam je lepo sto ste samostalni ( postujem svaku odluku ) zasto onda pokrecete neka udruzenja i pokusavate da nas naucite kako to treba da se vodi...odmah postadoste vodje...samostalnih i nas udruzenih...

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #257 poslato: Jul 20, 2010, 05:48:28 posle podne »

A ovo udruzivanje samostalnih vozaca me podseca na jos jednu slicnu asocijaciju...samostalnih...

Pa kad vam je lepo sto ste samostalni ( postujem svaku odluku ) zasto onda pokrecete neka udruzenja i pokusavate da nas naucite kako to treba da se vodi...odmah postadoste vodje...samostalnih i nas udruzenih...

*556 *556 *556 *556 *556
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

Balansero

• Gost
« Odgovor #258 poslato: Jul 20, 2010, 07:14:17 posle podne »
Naravno,samostalni cemo i ostati...
Cilj je bio da se okupimo i zajedno poradimo na borbi za prava motociklista...ali vi to niste tako doziveli.
Nasu sposobnost vi ste videli kao opasnost,opasnost da nesto na bolje promenimo...
Tu se u stvari ogleda vasa nesposobnost.
Videste li mozda kako je protekla konferencija za novinare dan pred protest?
Toliko o vasoj organizovanosti. Nazivate bracom jedni druge a to u stvari ne mislite,cim niste spremni nista na bolje da promenite za same sebe.
Usedeli ste,vrtite se u krug...jer se plasite. Mozda promena na bolje za motocikliste nece biti na bolje za vas?!
Braco...

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #259 poslato: Jul 20, 2010, 07:32:10 posle podne »

Niko normalan ne moze da pomisli da treba kao samostlaac da udje u MAS( mada ja videh jednog da i to pita dan posle protesta )bar ja to tako vidim.Mislim da glavni nesporazum izbio sto ste vi sa MAS-ovog foruma doveli u zabludu celu jednu populaciju samostalaca da cete ih primiti u MAS pos USLOVOM da se ujedine u neku formu bilo kakvu ,,,,moze kluib moze organizacija nije bitno ,samo da ima svoj pib, pecat ,statut i nema problema.E onda se desilo nesto sto ja ne mogu da ukapiram sta i odjednom su samostalci postali nepozeljni da udju u MAS.I sad se ne KAZE KO JE iz UMS-A ZEZNUO STVAR  nego se generalizuju stvari i u toku kampanje protiv UMS-a napusuju se najgrdjeSVI clanovi UMS (koji potpisujem za sebe i vecinu) nisu imali nikakvih neprijateljskih niti bilo kakvih zadnjih namera prema MAS.Naprotiv,ali to sad nije ni vazno .

deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0