Mart 31, 2026, 01:54:17 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53585 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • BORN TO BE MRLE
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #60 poslato: Februar 25, 2010, 03:56:12 posle podne »
Jano, svaka cast na postu.

Mogu da kazem da sam zainteresovani potencijalni clan.
Sta se desava kada neki samostalac sa bojama "MAS" bruka klub. Bruka na razne nacine, u gradu, na skupu, u lokalnim kaficima... ko ce njega snkcionisati?

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #61 poslato: Februar 25, 2010, 04:04:15 posle podne »
vudu kad je sve tako idealno
zasto u valjevu toliko klubova
koliko su kod tebe u klubu,ljudi koji su bili u drugom klubu
svi se znate odrasli ste zajedno,vozite se ali,..........nema te iste stavove,nemislite isto
pa ste se i razisli
mozda tebi licno ovo smeta i to je ok
ali nemoj da nalazis razloge zbog kojih neko hoce ili nece to je moje pravo.
a tvoje,misljenje postujem i nekomentarisem ga cinicno

resite to na upravnom odboru ,posto vidim da vam se ideja nesvidja
da se neprejebavamo,ovako
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #62 poslato: Februar 25, 2010, 04:21:08 posle podne »
Sta se desava kada neki samostalac sa bojama "MAS" bruka klub. Bruka na razne nacine, u gradu, na skupu, u lokalnim kaficima... ko ce njega snkcionisati?

To je bar lako,posto bi klubom rukovodio MAS lako bi bilo kontrolisati ponasanje clanova i sankcionisati one clanove koji brukaju svojim ponasanjem klub a samim tim i MAS.
Bar ja to tako vidim,ispravite me ako gresim.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #63 poslato: Februar 25, 2010, 04:22:29 posle podne »
Pozdravljajuci svaku aktivnost UO MAS-a,ipak moram da primetim,da se ovde radi o saopstenju koje se kosi sa Statutom MAS-a,cija promena je iskljucivo u nadleznosti Skupstine MAS-a !!!
 Iskreno,nisam siguran da mi se ideja dopada!
 Uvazavajuci sve iznete argumente,ne dopada mi se ideja o pozitivnoj diskriminaciji !
 Sta znaci zalaganje da clanovi Maticnog kluba ne placaju ulaz na skupove ili ne placaju/imaju manju kotizaciju za reli ?
 Znaci li to da clanovi klubova MAS-a postaju manje znacajni,jer su tu,pa o njima ne treba voditi racuna?

Sta znaci otvaranje teme sa prijavama za Maticni klub,a radi se direktnom krsenju Statuta MAS-a?
 Mi smo imali zestoku raspravu o kandidatu za Predsednika MAS-a i osporavali smo Micinu kandidaturu jer bi se time krsio Statut, a sada ovom idejom cinimo istu stvar!!!

Sta znaci da ce MAS u svoje redove primati i klubove koji nisu mogli da se registruju?
 Znaci li to da cemo od MAS-a napraviti hajduciju, a klubove koji su registrovani proglasiti za prevazidjene ?

Nisam  siguran da je dobro,da prvo zvanicno saopstenje novog UO MAS-a,ne bude usmereno ka svom clanstvu,jer Vas je ono biralo i ono ,prvenstveno,od Vas ocekuje rezultate,na osnovu kojih mozete ocekivati podrsku !!!

Ovo bi trebalo procitati dva puta da bi se zapamtio najbolji post u temi, potpuno se slazem sa misljenjem .

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #64 poslato: Februar 25, 2010, 04:52:42 posle podne »

I u ovu pricu kao i u sve ostale ulazimo svi zajedno sa starim ciljevima i sa novim idejama. Samo nasim zajednickom radom i zalaganjem ovo moze zaziveti i uspeti. Rade je postavio pocetnu ideju koja se mora razraditi i polako realizovati. Svaka nova ideja, normalno, prvo nailazi na organizacione probleme.
Novo rukovodstvo MAS-a normalno nece zapostaviti "stare" clanove (klubove), samo hocemo da ova NASA porodica jos poraste.

*603  *603  *603  *603  *603  *603  *603  *603  *603       *600

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #65 poslato: Februar 25, 2010, 10:23:39 posle podne »
vudu kad je sve tako idealno
zasto u valjevu toliko klubova
koliko su kod tebe u klubu,ljudi koji su bili u drugom klubu
svi se znate odrasli ste zajedno,vozite se ali,..........nema te iste stavove,nemislite isto
pa ste se i razisli
mozda tebi licno ovo smeta i to je ok
ali nemoj da nalazis razloge zbog kojih neko hoce ili nece to je moje pravo.
a tvoje,misljenje postujem i nekomentarisem ga cinicno

resite to na upravnom odboru ,posto vidim da vam se ideja nesvidja
da se neprejebavamo,ovako

Promasena tema Deki,ali ajde da ti odgovorim !
 U MK Valjevo su bivsi clanovi jednog kluba iz koga su izasli zbog neslaganja sa Predsednikom !
 Znaci problem je individualan,a ne sustinski !
 Vise klubova u Valjevu?
 Naravno,jer imamo razlicit pristup pojedinim problemima,sto ne znaci da ne stremimo istom cilju,narocito u svetlu kadrovskih promena u jednom od klubova !

MAS su godinama stvarali i dizali klubovi,a ne pojedinci !
 Ti i ja pretprosle godine skoro "izginusmo" zbog MK Extrem-a,a ti sad okrenu curak ,a ne ja !
 Ako si tada napravio pogresnu procenu u poznatom okruzenju (u sta sumnjam),kako da me ubedis da si sada u pravu,a ja u krivu?

I na kraju!
 Ja vise nisam u UO,tako da kao i ti samo iznosim svoje misljenje  ;)

VALJEVSKA PODVALA

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #66 poslato: Februar 25, 2010, 11:29:52 posle podne »
Cega se boje regularni klubovi MAS u ovoj prici. Vodi nas predsednik MAS-a, u nase ime odlucije UO MAS-a, ne trazimo privilegije za nase clanstvo niti bilo kakve benficije. Nemamo pravo za bilo kakvo donosenje odluka i predlaganje bilo cega kao akcija MAS-a. Jedno smo tu da podrzimo vase odluke i da se ujedinimo u jedno bice. Jedino sto mi pada na pamet to je sujeta. Ali ako clanstvo ne zeli takav jedan klub onda je u redu da i povuce predlog i sve je u redu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #67 poslato: Februar 25, 2010, 11:40:28 posle podne »
Cega se boje regularni klubovi MAS u ovoj prici. Vodi nas predsednik MAS-a, u nase ime odlucije UO MAS-a, ne trazimo privilegije za nase clanstvo niti bilo kakve benficije. Nemamo pravo za bilo kakvo donosenje odluka i predlaganje bilo cega kao akcija MAS-a. Jedno smo tu da podrzimo vase odluke i da se ujedinimo u jedno bice. Jedino sto mi pada na pamet to je sujeta. Ali ako clanstvo ne zeli takav jedan klub onda je u redu da i povuce predlog i sve je u redu.

A kako Deki da pricamo o ovome ozbiljno,ako ti kazes u startu da se neko boji ?
« Poslednja izmena: Februar 26, 2010, 07:47:55 pre podne od strane vudu »
VALJEVSKA PODVALA

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #68 poslato: Februar 25, 2010, 11:51:30 posle podne »
Pa Vudu docekali ste nas na noz, kao da mi zelimo da svojatamo MAS, a ne da vam pomognemo i podrzimo u vasim akcijam. Ovo je samo trebalo da bude ukrupnjavanje moto scene Srbije, s tim da samostalci imaju neki osnov da se prikljuce MAS-u, a nikako da dovode do svadja medju njihovim clanovima i rukovodstvu. Shvatio sam ovo kao ideju da Mas postane mocna oprganizacija svih bajkera Srbije,a ne da nas tamo predvode neke privatne asocijacije. Ispade da smo samo jos mi samostalci falili da vas razjedinimo. To nama samostalcima sigurno nije cilj, vec nam je cilj da pognemo i pruzimo podrsku vasim akcijama bez ikakvih beneficija. Ako ce ova ideja dovesti do razjedinjavanja MAS. odmah vam kazem ukinite predlog, jer svi mi zelimo jak MAS, a ne da zbog nas takva jedna asocijacija propadne(znam da nece ali se figurativno izrazavam).

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #69 poslato: Februar 26, 2010, 12:02:43 pre podne »
Pa Vudu docekali ste nas na noz, kao da mi zelimo da svojatamo MAS, a ne da vam pomognemo i podrzimo u vasim akcijam. Ovo je samo trebalo da bude ukrupnjavanje moto scene Srbije, s tim da samostalci imaju neki osnov da se prikljuce MAS-u, a nikako da dovode do svadja medju njihovim clanovima i rukovodstvu. Shvatio sam ovo kao ideju da Mas postane mocna oprganizacija svih bajkera Srbije,a ne da nas tamo predvode neke privatne asocijacije. Ispade da smo samo jos mi samostalci falili da vas razjedinimo. To nama samostalcima sigurno nije cilj, vec nam je cilj da pognemo i pruzimo podrsku vasim akcijama bez ikakvih beneficija. Ako ce ova ideja dovesti do razjedinjavanja MAS. odmah vam kazem ukinite predlog, jer svi mi zelimo jak MAS, a ne da zbog nas takva jedna asocijacija propadne(znam da nece ali se figurativno izrazavam).

+1 ... potpisujem od reci do reci ... taman sam hteo bas to da napisem , ali me Deki preduhitrio ...  ;)
UMS

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #70 poslato: Februar 26, 2010, 12:16:40 pre podne »
Mislim da niste u pravu za doček na nož, ideja je super ali se pogubila sa nekim isterivanjem nepostojeće pravde i principa.
Upozorenja nisu na odmet i verovatno su iz iskustva, samo se malo izgubio pravac u jednom delu temu. Generalno ideja je dobra e sad ne treba uzeti za zlo ako neko drugačije misli. Trebalo bi malo i UO koji je predložio celu priču da se uključi i eventualno pojasni delove  oko osnivanja, funkcionisanja i privilegija novog kluba, eventualno da koriguje neke povlastice i stavi i novi klub "pod isti koš" sa svim klubovima.

Van mreže Beli MK Vrsac

• Vozac
  • *
  • Yamaha XJ 650
« Odgovor #71 poslato: Februar 26, 2010, 12:42:37 pre podne »
moram da naglasim da smo u ovoj temi daleko od konacnog resenja i da je namera UO bila da se krene sa idejom i vidi kakvo je raspolozenje svih koje interesuje ova prica tako da jos jednom pozivam sve da se ukljuce i pomognu da nas bude sto vise i maksimalno ojacamo MAS jer mislim da ce masovnost biti presudna za godine koje su pred nama
« Poslednja izmena: Februar 26, 2010, 01:41:46 pre podne od strane Beli MK Vrsac »

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #72 poslato: Februar 26, 2010, 12:45:29 pre podne »
Mislim da niste u pravu za doček na nož, ideja je super ali se pogubila sa nekim isterivanjem nepostojeće pravde i principa.
Upozorenja nisu na odmet i verovatno su iz iskustva, samo se malo izgubio pravac u jednom delu temu. Generalno ideja je dobra e sad ne treba uzeti za zlo ako neko drugačije misli. Trebalo bi malo i UO koji je predložio celu priču da se uključi i eventualno pojasni delove  oko osnivanja, funkcionisanja i privilegija novog kluba, eventualno da koriguje neke povlastice i stavi i novi klub "pod isti koš" sa svim klubovima.
*556

potpuno se slažem.....ideja je mnogo dobra......bar po meni....ali trebalo bi sve to složiti onako kako treba......
neke preterane privilegije nisu potrebne(bar po meni).....jer gde smo onda tu mi?????
a u ostalom....dovoljna bi privilegija bila ukoliko bi mas promenuo ceo svoj statut zarad samostalnih bajkera......
  da me ne shvati niko pogrešno,ja sam ZA totalno omasovljavanje masa,jer da bi se bilo šta uradilo ipak je potreban što veći broj ljudi,ali nemojmo preterivati......
 veoma je lepo i dobro što mnogi samostalni bajkeri žele i hoće da budu članovi masa.....ali ipak treba napraviti neki odabir(neka se niko ne uvredi)....i svi klubovi funkcionišu tako što se prijem novog člana ili izglasa ili dogovori.....taj neko ko želi da se učlani u klub,mora da ispunjava neke uslove....a ne da bude:"kad ne mogu drugde...idem u matični"
 ukoliko je neko izbačen iz nekog kluba(koji je član masa),iliti nije primljen u klub(koji je član masa)onda za to najverovatnije postoji dobar razlog........
 da ne davim........ideja je ok....ali nebi trebalo da se samo potpisuju ljudi koji žele u "klub" i da to bude jedini preduslov...
a ukoliko se napravi makar mali odabir ljudi,organizacija tog"matičnog" kluba nebi trebala uopšte da bude teška niti ugrožavajuća po bilo koga....    

no to je naravno samo moje mišljenje

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #73 poslato: Februar 26, 2010, 01:14:17 pre podne »

Nismo vas Deki docekali na noz,jer moje misljenje,ili misljenje nas nekolicine, nije misljenje celog MAS-a !!!
 Ja samo kazem da mi se LICNO ovakva ideja,ovako formulisana,ne dopada !

Sto kaze  dencse1  za prijem u klubove postoje stroga pravila,a ovde je otvoren konkurs na izvolte  :icon_scratch:

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #74 poslato: Februar 26, 2010, 01:17:29 pre podne »
Motiv da se prijavim za clanstvo u buducem Maticnom klubu MAS mi nisu bile privilegije koje je UO pomenuo u predlogu , vec zelja da nacelno podrzim ideju za koju mislim da je odlicna i da ce njena realizacija biti korisna i za MAS i za celokupnu moto-scenu u Srbiji . Zato sto mislim da u vremenima koja su pred nama je za ovdasnju moto-scenu vazno da imamo snazan MAS , kao jedinu pravu i legitimnu asocijaciju motorista .

Podrazumeva se da je ovo tek inicijalna ideja , koju tek treba razraditi . Takodje smatram da buduci clanovi Maticnog kluba MAS ne treba da imaju nikakve posebne privilegije i da treba ustanoviti kriterijume za prijem clanova , stavise ti kriterijumi bi morali da budu rigorozniji nego oni koje imaju klubovi koji su vec u MAS-u .
UMS

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #75 poslato: Februar 26, 2010, 07:19:34 pre podne »

Nismo vas Deki docekali na noz,jer moje misljenje,ili misljenje nas nekolicine, nije misljenje celog MAS-a !!!

Sto kaze  dencse1  za prijem u klubove postoje stroga pravila,a ovde je otvoren konkurs na izvolte  :icon_scratch:

Vudu. u gradu kod nas postoje 4 kluba, i jedan koji je predao papire, dva su clanovi MAS-a, a dva nisu, da ne racunamo ovaj koji jos nije zvanicno registrovan. U svim klubovima znam kakvi su uslovi da se postane clan (mozda kod vas u klubu je drugacije), nesto stvarno ne znam da su to toliko rogorozni koliko pricas i ovde navodis, da bi se postalo clan tog kluba. ???

I poputno se slazem sa Mitrijem, da ovakav jedan klub treba da ima strozije uslove uclanjenja u njega nego ostali klubovi clanovi MAS-a.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #76 poslato: Februar 26, 2010, 08:40:11 pre podne »

Vudu. u gradu kod nas postoje 4 kluba, i jedan koji je predao papire, dva su clanovi MAS-a, a dva nisu, da ne racunamo ovaj koji jos nije zvanicno registrovan. U svim klubovima znam kakvi su uslovi da se postane clan (mozda kod vas u klubu je drugacije), nesto stvarno ne znam da su to toliko rogorozni koliko pricas i ovde navodis, da bi se postalo clan tog kluba. ???

I poputno se slazem sa Mitrijem, da ovakav jedan klub treba da ima strozije uslove uclanjenja u njega nego ostali klubovi clanovi MAS-a.

U Valjevu postoji sedam klubova,ako ćemo baš da navodimo sve koji se tako izjašnjavaju !

Vidim ja da ova tema ide u smeru da clanovi MAS-a,koji se ne slažu sa ovom idejom, treba da se pravdaju  "samostalcima" !
 Da se ne foliramo!
 90% "samostalaca" su do juče pričali da su protiv klupske priče i zgražavali se nad njom,pa ne vidim trazlog zbog čega bih sad MAS trebao da ih prihavti raširenih ruku,niti me neko može ubediti da će većina sutra promeniti svoje mišlenje i razviti "bratsku ljubav" sa klubovima !
 Niko me ne može ubediti ni da je zajednički interes dovoljan za koegzistenciju klubova i "samostalaca" u MAS-u,jer je ovo Balkan ,gde su postupci bili rukovodjeni emocijama i u važnijim životnim pitanjima nego što su bajkerska pitanja !

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #77 poslato: Februar 26, 2010, 09:10:43 pre podne »
 MAS su godinama stvarali i dizali klubovi,a ne pojedinci !
 Ti i ja pretprosle godine skoro "izginusmo" zbog MK Extrem-a,a ti sad okrenu curak ,a ne ja !
 Ako si tada napravio pogresnu procenu u poznatom okruzenju (u sta sumnjam),kako da me ubedis da si sada u pravu,a ja u krivu?

I na kraju!
 Ja vise nisam u UO,tako da kao i ti samo iznosim svoje misljenje  ;)

[/quote]

vidi ovako to je jedini klub u  kojem sam bio M.K.EXTREM
za razliku od drugih koji su izasli iz kluba.
to sto sam,ja izasao iz kluba neznaci da su ti ljudi losi,i da je los klub
naprotiv klub funkcionise i dalje,a ja sam i dalje prijatelj sa tim ljudima
i dalje cu da se borim,za taj klub kao prijatelj
ali necu ni na koji nacin da uticem da u smederevu dodje do nastanka jos jednog kluba
tako da na neki nacin vidim sebe u MAS-u (maticnom klubu)
da ne davim vise
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #78 poslato: Februar 26, 2010, 10:00:11 pre podne »
Mislim da je ova ideja dosta dobra.Samo par sugestija.Pretpostavka da bi clanovi tog kluba bili samostalci ili clanovi klubova koji nisu zvanicno registrovani,oni imaju na svojim ledjima vec neka svoja obelezja i mislim da bi trebali i da zadrze ta svoja kao i svaki drugi klub iz masa stim sto bi dodali sa prednje strane ona obelezja masa koja su utvrdjena.Ako za ulaz u bilo koji drugi klub postoje neki preduslovi,staziranje ili sta drugo mislim da bi ovde trebalo to biti dosta rigoroznije,iz razloga sto se nezna ko je ko.Clanarina nebi trebala da bude veca nego sto bi bila u bilo kojem drugom klubu.U koliko se pokazete kao ozbiljna prica,usta nesumnjam,mislim da bi ovaj klub bio dosta brojan,mozda brojniji od nekog kluba koji je zvanican, i mislim da bi trebao da ima jednog svog predstavnika da bi na taj nacin doprinosio ukupnom radu i odlucivanju.Za one koji se protive ovoj ideji-ovo je samo doprinos omasovljenju masa i priblizavanju ideje masa pojedincima kojih ima ne mali broj.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #79 poslato: Februar 26, 2010, 05:42:13 posle podne »
Izvinjavam se sto nisam vise prisutan na temi... ali spremam zahtev za smanjenje registracije i moram da se posvetim tome narednih nekoliko dana, pa se ponovo posvecujem ovoj temi...

Malo sam osvezio prvi post sa nekoliko navoda iz statuta i pravilnika...

Zamolio bih sve ucesnike u diskusiji da se ne upustaju u raspravke licne prirode nego da se sagleda sve sto je nejasno i negativno pa da zajedno nadjemo resenje za sve sto bi moglo da bude problem za ostvarenje ove ideje. Ako neko kaze da mu se ne svidja ova ideja onda  najmanje sto ocekujemo da uradi za nas je da nas udostoji razloga za takav stav, nije dovoljno samo reci meni se to ne dopada, insistiram da svako obrazlozi svoj stav kako bi se bolje razumeli...