neka mi neko objasni onako kao detetu,A KO CE DA VODI I KONTROLISE TA PREDUZECA ,AGENCIJE I....,Istvarno nemam pojma kakve su sada to igre . pa ajde napravite drzavu u drzavi iliti vatikan,koliko znam nije bila ta ideja kada je MAS osnovan ali ako ste dosli na celo MAS a da bi ste lakse ostvarili svoje ciljevo onda ovo nije u redu,
Gorane...
Evo da ti redom odgovorum na tvoja pitanja...
-Na pitanje ko će da vodi i kontroliše novi klub...
Osnovna ideja je bila da upravni odbor i Predsednik asocijacije budu direktno odgovorni rukovođenje novim klubom a zainteresovani članovi ne bi imali nikakav odlučujuću mehanizam kojim bi bila ugrožena prava ostalih klubova čak naprotiv ostali klubovi bi preko UO MAS-a mogli direktno da utiču na unutrašnju politiku novog kluba.... Postoji i druga opcija koja bi značila veću autonomiju novog kluba... a to je da se članovi novog kluba na osnivačkoj skupštini izjasne i izaberu svoj UO i Predsednika kluba što bi već bila klasičan put za ulazak u asocijaciju...
-Na tvoje pitanje "kakve su to igre" predpostavljam da hoćeš da kažeš čemu taj klub i zašto da ga baš sada mi osnivamo...
Asocijaciju su već kontaktirali domaći predstavnici stranih klubova takozvanih čeptera ili suporta i već se uveliko dele strane ko je protiv koga i ko će koga da podrži... mi sada čvrsto držimo stav ne mešanja i nikoga ne podržavamo, čak naprotiv mislimo da je to jako loše za ove godine koje nastupaju gde će mnogi klubovi biti u iskušenju da "promene boje" a o pojedincima ili samostalcima neću puno da pričam sem da su oni ti koji će biti glavne mete i gradivno tkivo za suporte i čeptere...
Iz toga proizilazi i naša namera da te samostalne vozače prihvatimo pod svoje okrilje i time uvećamo i osnažimo asocijaciju ne ostavljajući puno prostora za suporte i čeptere da uzmu maha i naprave veću grupaciju u zemlji...
-Tvoja konstatacija da ova ideja nije bila na osnivanju MAS-a... stoji kao ispravna ali...
Da li je MAS-u tada za vratom dahtao neki suport ili čepter da li znaš da se Slovenačka asocijacija motorista raspala dolaskom i osnivanjem inostranih klubova... Da li mi treba skrštenih ruku da čekamo da nam se isto desi u Srbiji...
-Tvoja druga konstatacija... da smo došli na čelo MAS-a da ostvarimo lične ciljeve... ne stoji.
Kakav može biti lični cilj i korist kada umesto što ću sesti na motor kad je lepo vreme i voziti sa prijateljima moram sastančim i branim ciljeve MAS-a jel misliš da mi neko plaća za ovo...
Ne brate moj... ovo što radimo i ova moja ideja da prigrlimo svu braću po motoru
koji podržavaju asocijaciju i naše stavove... to se radi iz ljubavi i zato što verujemo da je to ispravno i patriotsko razmišljanje...
A sad pitanje za tebe brate moj... u šta ti veruješ i kakav ćeš ti stav imati kada ti neko sutra na silu skine prsluk a možda te fizički ugrozi... Da li treba da dođe do takvih scena da bi shvatili koliko u ovom momentu moramo biti složni i koliko nam treba jaka asocijacija...