Mart 28, 2026, 02:33:27 posle podne

Autor Tema: BEL-RAY ULJE ZA MOTOCIKLE  (Pročitano 7788 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
BEL-RAY ULJE ZA MOTOCIKLE
« poslato: Mart 03, 2010, 12:36:31 posle podne »
Pojavilo se konačno i na našem tržištu!
Američko ulje za motocikle vrhunskog kvaliteta, a cenom manjom od Motula, Ipona, Motorexa....

Cena Bel-Ray EXP Syn Blend (koji je u klasi Motula 5100 - 1099din) je 850din, a na pakovanje 4l izadje 2600din
A Bel-Ray EXS Syn Superbike (koji je u klasi Motula 300V - 1980din) je 1500din, a na pakovanje 4l izadje 5000din
Imaju celu liniju proizvoda ali samo za motocikle, i interval zamene je na 10.000km   

HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
Odg: BEL-RAY ULJE ZA MOTOCIKLE
« Odgovor #1 poslato: Mart 03, 2010, 12:37:23 posle podne »
Evo i jedan tekst o ulju.

Bel-Ray postoji od ranih sedamdesetih kada je sin vlasnika fabrike Kurt Kifer inače strastveni vozač moto krosa video potrebu za uljima vrhunskog kvaliteta u sportu koji obozava. On i JJ Handfield (trenutni Sales Manager u Bel-Ray-u) su krenuli u obilazak sveta i pokrenuli saradnju sa svim boljim vozacima iz svih svetskih takmicenja i napravili svoje prve proizvode.

Ubrzo nakon toga Bel-Ray je poceo da sponzorise sve vozace jer su svi oni zahtevali Bel-Ray zbog njegovog kvaliteta.

Do dan danas Bel-Ray je nastavio saradnju sa takmicarima a 2009. godine je u saradnji sa Pramac Ducati Racing Team-om (MotoGP), Sterilgarda Ducati Team (WSBK), TM Racing (MX1, MX2, Enduro, Supermoto) razvijao novu liniju proizvoda i usavrsavao postojece.

Bel-Ray se ponosi svojim istrazivanjima na terenu odnosno testiranjima koje vrse inzinjeri i tehnicari MotoGP, WSBK, MX1, MX2, Enduro i Supermoto timova.

Bel-Ray proizvodi ulje za svaku namenu odnosno bel-ray ima sledeca cetvorotaktna ulja koja imaju veoma specificnu namenu:

- EXS - Ful sintetika - najbolja gradacija za Srpsko trziste je 10W50
- EXP - polusintetika - gradacije 10W40 i 20W50
- Thumper - Za cetvorotaktne jednocilindricne motore - gradacije 10W40 i 20W50 - u rangu sa EXP odnosno polusintetika
- V-Twin linija - ful sintetika, polusintetika i mineralno specijalno za V motore.

Takodje vrlo zanimljiva stvar je link sa Bel-Ray sajta:

http://www.olyslager-lubricants.nl/Bel-Ray/

Na ovom sajtu je procedura jednostavna odnosno dovoljno je samo da se unese marka i model motora i izlazi sve sto Bel-Ray preporucuje za taj odredjeni motor. Vrlo dobar alat za one koji se upoznaju sa Bel-Ray uljem i za one koji hoce da poslusaju bas sta im fabrika predlaze. Takodje vrlo dobar alat zato sto moze da se vidi i period preporucene zamene. Takodje ima vrlo jednostavan nacin stampe tako da neko moze ovo kod kuce sebi da odstampa pa ode u radnju da kaze sta ga tacno interesuje od ulja.

Po svim testiranjima Bel-Ray EXS je najbolje sinteticko ulje i daje bolje podmazivanje, smanjenje trenja i vecu snagu motoru.

Takodje po svim istrazivanjima EXP ulje ne moze da se stavlja medju ostalu konkurenciju jer je EXP jako blizu EXS ulja odnosno daleko je bolje od konkurenta na Srpskom trzistu Motul 5100. Podmazivanje koje pruza EXP ulje je perfektno odnosno neuporedivo sa ostalim uljima u toj klasi.

Thumper i V-Twin linije su opet prica za sebe jer ove dve varijante ulja jednostavno nemaju konkurente. Kod ostalih proizvodjaca za motore u koje bi trebalo da se sipa Thumper i V-Twin ulje ostali nude svoja klasicna polusinteticka i sinteticka ulja.

Kao sto smo rekli Bel-Ray ima ulje za svaku namenu a njihov kvalitet se ogleda u tome sto proizvode upravo samo ulja za motore i nemaju nikakva mesanja sa auto industrijom.

Takodje za sve starije motore i motore koji trose ulje Bel-Ray preporuuje EXR ulje koje sa svojim aditivom Molbuaminom vraca performanse i podmazivanje starijim motorima.

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #2 poslato: Mart 03, 2010, 02:09:23 posle podne »
A gdje to ima da se kupi, a Gojko? :)

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #3 poslato: Mart 03, 2010, 02:24:06 posle podne »
Biće za par dana pušteno u prodaju u MOTO LAND-u  ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Mart 03, 2010, 02:39:11 posle podne »
Bel rei ulje sam upotrebljavao za dvotaktne motore negde 1980 godine mozda i ranije ,bilo je preskupo ali prva liga, tada smo ga nabavljali u inostranstvu.

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #5 poslato: Mart 03, 2010, 03:21:16 posle podne »

kod Gojka  ;)

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #6 poslato: Mart 03, 2010, 05:00:22 posle podne »

kod Gojka  ;)
Kod Aleksandra u Moto Landu  ;)

Prebo_Gromovi

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 04, 2010, 09:40:32 posle podne »
Premisljam se i ja za ovo ulje ono sto parira motulu 5100 kad mi bude trebao servis, samo sto za moju VF 750 S nema ima samo za sve vf osim za 750 kubika, nekontam sto, ima za 400 500 1000 a za 750 nema :-) medjutim sad sam primetio da mi daje 750 kad sam kliknuo na VFR modele, mada to je slicno sve

Biker Boy

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Mart 15, 2010, 11:12:18 posle podne »
na sajmu sam tek prvi put video ovo ulje,i sad vidim ove komentare,i odlucio sam da za sledecu zamenu koristim to ulje !

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Maj 10, 2010, 11:32:57 posle podne »
danas sam drugaru na TA 98 sipao EXP 20w50, 2600din kantica od 4l sto je vise nego ok, jedina zamerka je sto nema merac na sebi i jedva samo utvrdili kolko smo sipali cak sam i sipali malo vise, iskustvo u eksploataciji cu videti u narednih mesec dana pa cu da napisem
ko nema dasku u glavi ima je u nogama

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #10 poslato: Maj 10, 2010, 11:35:00 posle podne »
danas sam drugaru na TA 98 sipao EXP 20w50, 2600din kantica od 4l sto je vise nego ok, jedina zamerka je sto nema merac na sebi i jedva samo utvrdili kolko smo sipali cak sam i sipali malo vise, iskustvo u eksploataciji cu videti u narednih mesec dana pa cu da napisem

Gde je uzeo ulje? Pardon, gde je kupio ulje?

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Maj 11, 2010, 12:04:15 pre podne »
ja sam pazario kod ace u moto land-u, inace da sam pustio da on kupi uzeo bi verovatno neko ulje za kola  ;D
ali stvarno

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #12 poslato: Maj 11, 2010, 12:43:53 pre podne »
sad ga treba kupovati....dok ne počnu i njega da kopiraju,ko motul ;)

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
  • Come to the dark side. We have cookies...
« Odgovor #13 poslato: Maj 14, 2010, 12:27:57 posle podne »
pratim... ja sam inače sunuo mojoj aždaju Elfovo 20 50 i vrlo sam zadovoljan (pre je bilo Motulovo 3000) al gledam šta sve novo još ima...
Never underestimate the power of the dark side ...

Van mreže aleksandar67

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #14 poslato: Maj 14, 2010, 02:00:45 posle podne »

Proslo je par dana ima li kakvih kometara za Bel Ray ulje u TA iz 98?

Van mreže top warriors

• Moto Manijak
« Odgovor #15 poslato: Maj 19, 2010, 10:29:49 pre podne »
E da se i ja upisem u ovu temu posle zamene ulja i sipanja bel-reya motor radi mirnije (sto bi rekli prede  ;) ), od zamene predjeno dve hiljade km bez grama potrosenom istog, dok mi je motul trosio pristojno  ;)
MK WARRIORS SERBIA

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #16 poslato: Maj 19, 2010, 12:09:35 posle podne »
Proslo je par dana ima li kakvih kometara za Bel Ray ulje u TA iz 98?
nema jer nije vozen motor zbog loseg vremena ali cim bude obavestavam

Van mreže Head

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #17 poslato: Maj 20, 2010, 01:18:43 pre podne »
Vodite racuna sta pise na pakovanjima.Konkretno kupio sam ulje za menjac i na pakovanju lepo pise One quart sto ce reci 0.95 litara.Ne znam kakva su pakovanja ulja za motor.Za svaki slucaj ako je pakovanje u galonima-1 Galon ima 4 quarta sto ce reci  3.8 L
Друштво за заштиту од животиња

alex r6

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Jul 07, 2010, 04:51:19 posle podne »
evo i ja sam ga stavio u yamahu r6,zvuci lepo

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #19 poslato: Jul 22, 2010, 08:33:27 pre podne »
Vodite racuna sta pise na pakovanjima.Konkretno kupio sam ulje za menjac i na pakovanju lepo pise One quart sto ce reci 0.95 litara.Ne znam kakva su pakovanja ulja za motor.Za svaki slucaj ako je pakovanje u galonima-1 Galon ima 4 quarta sto ce reci  3.8 L
na pakovanju od 4l pise da je 4l, bar sto se tice ulja za motor

pre neki dan sam sipao 20w50 polusintetiku, motor radi isto kao sto je i radio tako da ulje koje je bilo u njemu je isto bilo kvalitetno
iskreno nisam ni ocekivao da bude nesto drugacije previse