Mart 30, 2026, 09:29:07 pre podne

Autor Tema: Protestna vožnja motociklista Srbije 17.04.2010god  (Pročitano 115046 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Odg: Protestna vožnja motociklista Srbije 16.04.2010god
« Odgovor #20 poslato: Mart 30, 2010, 01:23:50 posle podne »
 Ne razumem?  Hocete da nas 500 ( i vise ) odemo da predamo zahtev pa da to prijavimo?

nakaznick

• Gost
« Odgovor #21 poslato: Mart 30, 2010, 01:46:14 posle podne »
Javni skup mora da se prijavi nadleznom supu najmanje 3 dana pre odrzavanja istog ako se ne varam, tako da je bolje da to uradite da ne bi organizatori kasnije imali probleme.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #22 poslato: Mart 30, 2010, 02:03:52 posle podne »
Niste razumeli. Zahtevi se ne predaju u danu protestne voznje. Predaju se pre toga.... mnogo pre toga....i naravno da ce skup biti prijavljen.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #23 poslato: Mart 30, 2010, 02:06:05 posle podne »
Ne znam za tu prijavu sup-u (nadam se da ce se to proveriti i prijaviti na vreme) kao sto i ne znam da li je pametnije radni dan ili subota...jbg...ne znam...ali jedno znam JAKO MI SE DOPADAJU TA PRAVILA VOZNJE KOJA INACE TREBAJU DA SE POSTOJU UVEK PA I NA DEFILEIMA (koje ne vozim vec duze vreme zbog silnih reterda koji tockiraju pored moje glave ili pucaju pokosuvajuci da budu u centru paznje - MORONI  ! ! !)

I zato pucace i ostale idote pod noz          *592            *352           da nas ne bi brukali i omalovazili nase okupljanje jos i pred medijima.....

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #24 poslato: Mart 30, 2010, 02:06:48 posle podne »
 24 casa ali kod ovako velike organizacije potrebno je sto pre.

Sta ce se desiti ako se sve pripremi i ceka se sa prijavom a nadlezni ne odobre voznju?

Zato je najbolje prijaviti odmah ( ili sto pre ) pa kada se dobije odobrenje onda dati gas oko organizacije i omasovljenja.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #25 poslato: Mart 30, 2010, 03:16:48 posle podne »
Postoji jos jedna varijanta, pade mi na pamet ( nisam stavio kacigu  :icon_scratch: )   ;D ;D ;D

Zahtevi se predaju ranije, dakle, voznja je pre promotivna nego protestna. Samim tim sto je voznja ( bez zaustavljanja saobracaja i po propisima ) nema potrebe prijavljivati je. Ako se okupimo to ce biti na Uscu ili nekom drugom mestu bez saobracaja.

Na ulicama ima hiljade automobila i nikom se nisu prijavili  :icon_scratch: . Zasto bi mi morali? Postoji i ta mogucnost da nam zabrane tu voznju ako je prijavimo. Ovako vozis brate po gradu i uzivas...

Motorno vozilo na ulici koja je predvidjena za motorna vozila. Propisi koji se postuju... stvarno nema razloga.

Objavi se lepo  ( bajkerima po sajtovima, klubovima i ostalim...ma ) da je tog dana promotivna voznja motocikala i molim lepo. Nema stajanja na ulici. Nema blokade semafora ( napravicemo tako vecu guzvu  ::) ).

Rekoh vec - pade mi na pamet... Sta mislite o tome?

www.mkvaljevo.com

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Mart 30, 2010, 03:30:54 posle podne »
I ja ne stavih kacigu pa mi pade jedna ideja na pamet ;D. Zasto se ne organizuju grupe po jedno 20 motora i upute u razmaku od jedno 15 minuta da krstare gradom po najvaznijim ulicama. Normalno sve po propisu sa odstojanjem, i niko ne moze da zabrani da se 15-20 motora voze gradskim ulicama po propisu i u dozvoljenoj brzini. A zato ne trebaju dozvole i odobrenja.

joksa

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Mart 30, 2010, 03:37:15 posle podne »
Mislim da ne moze da se zabrani ni 200 motora da se vozi u krug pod uslovom da se voze sagalasno sa vazecim saobracajnim propisima. Mislim da je Serb-ova ideja na mestu.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #28 poslato: Mart 30, 2010, 03:37:22 posle podne »
Tako nekako....    :icon_scratch:

www.mkvaljevo.com

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #29 poslato: Mart 30, 2010, 03:38:30 posle podne »
gazela, sava centar, brankov, kneza milosa i tako nekoliko krugova

Van mreže jager

• Vozac
  • *
  • Honda Africa Twin RD07
« Odgovor #30 poslato: Mart 30, 2010, 04:39:41 posle podne »
Mislim da ne moze da se zabrani ni 200 motora da se vozi u krug pod uslovom da se voze sagalasno sa vazecim saobracajnim propisima. Mislim da je Serb-ova ideja na mestu.

Skroz je dobra ideja. Stim da tada stajemo na crveno, pa neka se kolona cepa. Nema ni veze. Bitno je da se svi pojavimo odjednom u saobraćaju, a na taj način će se svakako već postojeća gužva samo uvećati. Nije nama cilj da napravimo totalni kolaps u gradu, već da skrenemo pažnju na motocikliste uopšte. Na ovaj način ćemo itekako to uspeti.

Apelujem ipak da vožnja bude 17-tog. Ja ću doći, bez obzira bio to ponedeljak, petak ili subota. No, zaista sam ubeđen da će odziv biti drastično smanjen od strane motorista van Beograda, pa i samih Beogradjana ukoliko se insistira na petku. Shvatite da ljudi rade, pa bez obzira koliko protest bio nama važan, važniji je posao i korica hleba. Na žalost, tako je. Ja sam mislio da će predaja zahteva biti u sklopu samog protesta, a s obzirom da čujem da neće, to je razlog više da se skupimo u subotu pre podne.
POMERITE ZA SUBOTU! Jako je bitno....

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #31 poslato: Mart 30, 2010, 05:30:46 posle podne »
Slazem se za subotu. U tom slucaju bice sigurno 3 x vise motora nego u petak.

Ako se prave kolone od 20-ak motora to ce napraviti vecu guzvu nego jedna kolona od 100 motora. Sigurno. Stanemo na semafor. Uredno u kolonu po dva ili cik-cak sto ce nas produziti za skoro duplo...  Sve vise mi se svidja ta ideja. Mozemo se voziti ceo dan po Beogradu. Kad se umoris - stanes negde da popijes pice...pa opet. Dok neko sedi - neko vozi, a motora ko pirinca - na sve strane i niko nam nista ne moze...

Ne krsimo nijedan zakon  ;) ...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #32 poslato: Mart 30, 2010, 07:32:51 posle podne »

Neorganizovanom vožnjom rizikujemo puno više nego organizovanom, počevši od divljanja po gradu do ne daj bože nekakvog većeg problema kao što je udes ili nesreća što će ovu protestnu vožnju učiniti kontraproduktivnom i umesto da to bude vožnja podrške predatim zahtevima rizikujemo da se javnost okomi na nas i okarakteriše nas kao huligane...

Ako protestna vožnja  krene sa određenog mesta i ide određenom maršutom uz pratnju policije i članova obezbeđenja koji će diktirati tempo i obezbeđivati sporedne ulice, zaista ne vidim puno prostora i priliku za bilo kakav incident. Za ovakav način vožnje jedino je moguće prijaviti okupljanje i protest a sve ostalo je neozbiljno i kontraproduktivno.

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #33 poslato: Mart 30, 2010, 07:57:48 posle podne »
grupa na facebook-u "I MI IMAMO DUSU" ima za manje od 24 sata 198 clanova

ocigledno da je interesovanje veliko

http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?v=wall&gid=104792562891458

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Mart 30, 2010, 09:19:42 posle podne »

Neorganizovanom vožnjom rizikujemo puno više nego organizovanom, počevši od divljanja po gradu do ne daj bože nekakvog većeg problema kao što je udes ili nesreća što će ovu protestnu vožnju učiniti kontraproduktivnom i umesto da to bude vožnja podrške predatim zahtevima rizikujemo da se javnost okomi na nas i okarakteriše nas kao huligane...

Ako protestna vožnja  krene sa određenog mesta i ide određenom maršutom uz pratnju policije i članova obezbeđenja koji će diktirati tempo i obezbeđivati sporedne ulice, zaista ne vidim puno prostora i priliku za bilo kakav incident. Za ovakav način vožnje jedino je moguće prijaviti okupljanje i protest a sve ostalo je neozbiljno i kontraproduktivno.

Tvoji argumenti su OK. Ali sta se desava ako Policija ne odobri protestnu voznju i ne zeli da je obezbedjuje i zabrani je. Da li bi trebalo onda da to odlozimo i na koliko ili da uradimo nesto drugo. Moras se sloziti da i za takav odgovor policije moramo imati neki rezervni plan, pa makar on bio i da cemo voziti tu voznju kada policija bude to odobrila. Sve stvari treba sagledati sa svih strana.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #35 poslato: Mart 30, 2010, 10:14:49 posle podne »
Ako trazimo dozvolu, i ne dobijemo je - u problemu smo da se bilo sta radi jer se to onda moze tretirati kao nedozvoljeno okupljanje. A posto "zbirova" ima svuda oko nas, ne sumnjam da ce policija biti blagovremeno upoznata sa planovima.

Ovako zahteve predajemo ranije, a voznja 16. Aprila je "spontano protestno okupljanje" i samim tim nije nikakav prekrsaj posto nigde u zakonu nije navedeno da je zabranjeno da se vozimo u grupi, naravno ako time ne krsimo zakon, ne remetimo saobracaj i ne ugrozavamo bezbednost.

Akcenat ostaje da se sve radi bez fino, kulturno i bez ikakvog divljanja, tockiranja, pucanja, jurnajev i ostalih neprikladnih nacina ponasanja.

Ovo treba da bude zajednicka akcija svih bajkera, iznad organizacija i asocijacija, svi treba da budemo jedinstveni (iako smo Srbi) jer nas sve pogadja drzavni zulum.

Takodje, za sranje nam ne treba fudbalski tim, dovoljan je jedan ubaceni golgeter.

Mislite o tome.

;)

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #36 poslato: Mart 30, 2010, 10:42:43 posle podne »

Potpuno ispravno razmišljanje.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #37 poslato: Mart 30, 2010, 11:20:30 posle podne »
Kako god da bude odluceno ja se slazem i ucestvujem.

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
Vreme okupljanja, mesto i maršuta protesta - predlozi
« Odgovor #38 poslato: Mart 31, 2010, 12:46:28 pre podne »

Vreme okupljanja, mesto i maršuta protesta - predlozi

Pošto smo već odredili tačan datum protesta ostaje nam da preciziramo mesto, maršutu i vreme okupljanja svi predlozi su u igri jer još nije ništa precizirano...  Napomenuću  da se moramo brzo dogovoriti da bi prilikom predaje zahteva podneli MUP-u prijavu okupljanja a tada će nam trebati vreme mesto i tačan pravac kretanja. Izvolite...

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #39 poslato: Mart 31, 2010, 12:59:40 pre podne »
Tvoji argumenti su OK. Ali sta se desava ako Policija ne odobri protestnu voznju i ne zeli da je obezbedjuje i zabrani je. Da li bi trebalo onda da to odlozimo i na koliko ili da uradimo nesto drugo. Moras se sloziti da i za takav odgovor policije moramo imati neki rezervni plan, pa makar on bio i da cemo voziti tu voznju kada policija bude to odobrila. Sve stvari treba sagledati sa svih strana.

Ako se desi da ne dobijemo odobrenje od MUP-a, mada iskreno mislim da MUP neće imati valjan razlog da odbije prijavu skupa u BG-u, ...onda znate šta vam je činiti ali ćemo to svi uraditi na svoju odgovornost i niko drugi za to neće odgovarati, e u tom slučaju nek nam je bog upomoć. Iskreno se nadam da do toga neće doći.