Mart 30, 2026, 07:48:52 pre podne

Autor Tema: Protestna vožnja motociklista Srbije 17.04.2010god  (Pročitano 114711 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Protestna vožnja motociklista Srbije 17.04.2010god
« Odgovor #680 poslato: Jun 13, 2010, 06:34:10 posle podne »
Nemoze se pregovarati mlako i stidno... moramo imati cvrst stav i tako se i ponasati a ne govoriti mi mislimoo da nas suvise opterecujete porezima i taksama... MI to nemislimo MI to znamo i osecamo.
Moramo pratiti isti cilj a to je potpuno ukidanje suludih taksi i poreza i nesme ni jedan medju nama cak ni prokomentarisati drugacije jer i vukovi napadaju najslabije grlo u stadu...
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #681 poslato: Jun 13, 2010, 09:51:09 posle podne »
sta konkretno mislish pod tvrdim pristupom ?:)

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #682 poslato: Jun 14, 2010, 01:42:29 pre podne »
ma znash koliko se potresu ... :) nemozesh zamislish :)
evo imaju 12.000 radnika koji treba prime platu iz fonda solidarnosti a fond nije
ni ushao uplan budzeta, treba se nabavi nova blinda za el presidente ... a odakle to ?
od postenih radnih ljudi iz fabrike ?:) .. neeee ... evo oni sto na krizu i nemastinu imaju
para za motori ... :) ...
(tako oni razmishljaju)

Zmaju, sta je nenapisani epilog ovog tvog posta? 
Da cutimo i trpimo, da ne talasamo i ne protestujemo? Zato sto oni razmisljaju tako kao sto si ti napisao.
Znam i ja da tako razmisljaju, ali cu se truditi, a to ocekujem od svih nas, da im promenimo misljenje.
...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #683 poslato: Jun 14, 2010, 06:46:03 pre podne »
 Zmaju..
Ono sa čime su te 'špikovali' u Balanseru, ostavi za te tipove...mlakonje, koji samo čekaju da neko drugi za njih skoči u vatru!
Niko te ne tera da budeš u ovome sa nama i ako nečeš, onda nemoj, svojim strahom i pesimizmom ubijati volju drugima!

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #684 poslato: Jun 14, 2010, 07:42:02 pre podne »
Zmaju..
Ono sa čime su te 'špikovali' u Balanseru, ostavi za te tipove...mlakonje, koji samo čekaju da neko drugi za njih skoči u vatru!
Niko te ne tera da budeš u ovome sa nama i ako nečeš, onda nemoj, svojim strahom i pesimizmom ubijati volju drugima!

zemunac pripisacu povishenoj temparaturi ovih dana to sto nisi ocigledno video da sam napisao
da tako oni, vlast, razmishljaju :) to nije moj stav nikako ...

ako ti imash neki problem samnom, imash PP pa da ti razjasnim sve sto ti nije jasno ...
ako imash neki problem sa balanserom i za to imas dve opcije 1. PP, 2. odesh tamo pa ulozish zalubu ...

znachi kapiram da si ljut na vlast zbog registracija visokih, i ja sam, ali usmeri svoje razmishljanje u tom
pravcu ...
pesimizam nikako, samo realizam, realizam je sledece: srbija je zemlja gladnih ...
a to znachi da za razliku od engleske gde se skupi zilion ljudi koji teraju motore i zakrche saobracaj i to napravi kolaps u saobracaju
i uznemiri vlast, jer vlasti nikao ne odgovara talasanje ... u srbiji nije nista cudno kad se okupe ljudi, ne znam da li ti u zemunu primetish
ali ja u centru primetim svaki put kad se nezadovoljni radnici ili bilo ko okupi ispred vlade i blokira saobracajnice ... samo time ne
postizesh nishta... a drzava opet ima poluge vlasti da veoma efikasno, ako zeli, rasturi bilo kakvo okupljanje ... pogotovo osetljive
kategorije kao sto su motori ...
niko ovde nije malo dete, svi znate da mogu da vam oduzmu motor, bez ikakvog objashnjenja, na 30 dana ''radi provere'' :) ...
dobijete papiric na kompishe da ti je oduzet motor, potrpaju ih na kamione, i oteraju na ``proveru`` ... u kom stanju ce biti motori
posle .. to niko ne zna ... a to je samo jedna od stavki sta mogu da urade ... ako se krene na ``tvrdo`` sa njima, to jest sa vlasti
e sad nemojte da me opljujete zbog ovog, ja sam samo izneo sta vlast moze, a nikako ih ne podrzavam, cak naprotiv !!!

mene samo zanima sta se misli pod tim ''tvrdim'' stavom ...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #685 poslato: Jun 14, 2010, 08:09:19 pre podne »
Sa samim Balansero ili Peđom, koga cenim nikada nisam imao problema već sa nekim ljudima ali nečemo u ovoj temi o tome!

Kapiram sa 45g dobro šta si napisao ali način na koji pišeš deluje destruktivno na sam pokušaj stvaranja protesta...
Ako imaš problem sa ukradenim motorom onda nemoj doći ali da vidim ko će to nama, cirka hiljadu ljudi, trpati motore u kamione? Halo, momčino pa ti pominješ realizam. Jesi li video ikada da tako nešto rade kod nas? Da ili ne?
I to ped medijima, kamerama, izveštačima (je, zaista je pretoplo vanka)!
Očigledno je da ne pratiš dnevnu politiku, što može biti + u životu...pa pogledaj koliko su samo uspelih protesta organizovali oni koji su imali opravdan i rešiv problem i kojima se izašlo u susret, doduše ucenom ali izašli!
Foliraju se samo tamo gde ne mogu rešiti problem!

I da dodam...ne, mi ne znamo da u Srbiji ima gladnih, 700000 sa primanjima manjim od 100e, cirka dva miliona nezaposlenih...
Da li to treba da nas spreči u nameri da opomenemo vlast da se urazumi!?!

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #686 poslato: Jun 14, 2010, 08:20:16 pre podne »
Sa samim Balansero ili Peđom, koga cenim nikada nisam imao problema već sa nekim ljudima ali nečemo u ovoj temi o tome!

pa onda to sa tim ljudima reshi a ne preko ove teme ...

Citat
Kapiram sa 45g dobro šta si napisao ali način na koji pišeš deluje destruktivno na sam pokušaj stvaranja protesta...
Ako imaš problem sa ukradenim motorom onda nemoj doći ali da vidim ko će to nama, cirka hiljadu ljudi, trpati motore u kamione? Halo, momčino pa ti pominješ realizam. Jesi li video ikada da tako nešto rade kod nas? Da ili ne?
I to ped medijima, kamerama, izveštačima (je, zaista je pretoplo vanka)!
Očigledno je da ne pratiš dnevnu politiku, što može biti + u životu...pa pogledaj koliko su samo uspelih protesta organizovali oni koji su imali opravdan i rešiv problem i kojima se izašlo u susret, doduše ucenom ali izašli!
Foliraju se samo tamo gde ne mogu rešiti problem!
I da dodam...ne, mi ne znamo da u Srbiji ima gladnih, 700000 sa primanjima manjim od 100e, cirka dva miliona nezaposlenih...
Da li to treba da nas spreči u nameri da opomenemo vlast da se urazumi!?!

nisi ti dobro shvatio moj post, ja samo ukazujem na to sta moze da bude, i da pred kamerama da krenu oduzivamanje motora, samo ovde preko 3-4-5k .. na proveru ... pazi ...
njima cool .. nista ih ne koshta, ti si mesec dana bez motora, i onda svi znaju da moze i njima da se desi .. a sta cesh da radis ? da se bije sa ovlascenim sluzbenim lice ?
pa za rukav ako ga uhvatis to je napad :) ... i onda dodje zandarmerija koja sluchajno cheka u 5 autobusa na 2 ulice odatle, pa posle bude vidi bajkeri napravili haos na ulicama,
''udri narodna milicijo'' ( ... )  i posle bude ko je organizator skupa ? ...
a ti nemozesh da nishta postignes sa ovom vlasti osim ako ih nechim ucenis, a nemozesh da se vadish da si egzistencionalno ugrozen zbog registracije pa da time skupljas podrsku
javnosti :) ...
tako da to ``tvrdo`` moze da bude voznja oko parlamenta ili nekog ministarstva ... tipa sirena za ministra ... pa ko god prodje da zasvira ministru ... tako nesto ali sve ostalo
ne pije vodu :)

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #687 poslato: Jun 14, 2010, 08:29:03 pre podne »
Pa sigurno nismo mislili da ih ištangliramo, nasekiramo sekiricom i zapalimo Skupštinu i Vladu...
Svesni smo da svaka akcija izaziva primerenu reakciju, nismo deca!!

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #688 poslato: Jun 14, 2010, 09:13:55 pre podne »
Jedna stvar je kristalno jasna do sada, mirna protestna voznja Beogradom (defile) nema efekta.
Bilo  je dve protestne voznje. Nikakav odgovor nismo dobili.
AMS koji nije ni napravio (organizovao) protestnu voznju je dobio odgovor. Bar nekakav.
"Razmotrili smo vase pismo od 31 marta 2010 godine kojim inicirate izmene i dopune zakona o porezima na upotrebu,... S tim u vezi, obavestavamo vas da cemo vasu inicijativu razmotriti kod narednih izmena i dopuna zakona."
(jos ne mogu da se nacudim ovakvoj situaciji ??? ama bas nikakav odgovor MAS-u...) :-\
AMS je najavio radikalizaciju protesta za septembar...

Znaci, posto su se protestne voznje Beogradom (defilei) pokazali apsolutno neefikasnim, moramo nesto drugo uraditi, mnogo radikalnije.
Sta? Mnogo ideja su dali ljudi na ovom forumu... (ukljucujuci i mene) A koju cemo odabrati, zavisi od nas i kolicine nase resenosti da se borimo...
Jedna stvar je sigurna, akcija mora biti ostra, radikalna i odlucna. Mora im biti jasno.
Ocigledno na "njih" nismo ostavili nikakav utisak. Ponavljam, ne mlak, ne slab... Nego nikakav!!! Bez ikakvog odgovora. Apsolutno ignorisanje.
Mozda neko ima neko drugo misljenje? Sumnjam... Isuvise je jasno i ocigledno ovo sto pisem.

Slozio sam se u startu da ispucamo sve regularne metode (da bi se posle mogli time stititi, mahati im ispred nosa...) To je mudro.
A evo ga i onaj drugi deo na vidiku... Prakticno, tu je neposredno ispred nas...

MAS i AMS su susreli, pomirili, seli za sto i glavama na kojima se iscrtavala ozbiljnost, dogovorili. Zajedno sa jos par hiljada bajkera su poceli protesti. Vlada je shvatila ne samo da je nezadovoljstvo bajkera ogromno, vec i citavog naroda... Shvatili su, ovo sa bajkerima bi mogao da bude uvod u kompletno rusenje celog trulog sistema. Skoro revolucija...
Brze bolje su nam izasli u susret i ispunili zahteve... Nije se sa bajkerima zajebavati, samo da ostatak naroda ne krene njihovim stopama...

Ja volim da verujem u cuda, ali sto je previse, je previse...  *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76 *76
« Poslednja izmena: Jun 14, 2010, 09:55:59 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #689 poslato: Jun 14, 2010, 09:50:21 pre podne »
Pa sigurno nismo mislili da ih ištangliramo, nasekiramo sekiricom i zapalimo Skupštinu i Vladu...
Svesni smo da svaka akcija izaziva primerenu reakciju, nismo deca!!

pa u okviru zakonski dozvoljenog ponashanje nemas puno okvira, sveze donesena znachi
pozitivna (vazeca) zakonska reshenja fino dodatno ogranichavaju tvoju slobodu da iskazesh
protest svojim chinjenjen ili ne chinjenjem ...

tako da onda si sveden na binarno jasno ...
1. radikalizacija - sta god to znachilo, nisam nikad bio za takve akcije ...
2. odustajanje - :)

ako je ovo pod 2 put koji se ide onda ne treba mlatiti praznu slamu, nebitno za sta se borish,
ako je ovo pod 1 put .. pa ne znam... nisam siguran koliko ljudi bi htelo da bilo sta radikalizuje :)

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #690 poslato: Jun 14, 2010, 09:52:07 pre podne »
putarine....na 2 sata,,vise nego dovoljno,, :)za pola sata stajanke na avalskoj putarini ka nisu,,na auto putu ce se napraviti kolkona do sava centra,, :) :) :) vise nego dovoljno  :)
brm brmmmmmmmm

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #691 poslato: Jun 14, 2010, 10:16:01 pre podne »
putarine....na 2 sata,,vise nego dovoljno,, :)za pola sata stajanke na avalskoj putarini ka nisu,,na auto putu ce se napraviti kolkona do sava centra,, :) :) :) vise nego dovoljno  :)

bah ubedjen da ja imam konfuzan stil kucanja ali bokolic me je razuverio ... master !

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #692 poslato: Jun 14, 2010, 10:21:18 pre podne »
pa ja sa cekicem i pajserom baratam vise nego sa tastaturom  :D :D :D
brm brmmmmmmmm

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #693 poslato: Jun 14, 2010, 10:57:30 pre podne »
Nije zgodno to sa putarinom i sitnim aponeima, jer samo na ničžškom, 15 tak kučica a mogu doći pubovi i reći. prolazite za đ.!

Zmajček...mi se zaista ne razumemo...pa nje ovo tema ko hoče, ko neće i zašto ne bi trebalo...ova tema se nastavlja kao logičan sled prošle od 17tog samo na drugačiji način!

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #694 poslato: Jun 14, 2010, 12:54:31 posle podne »
ima hiljadu i jedan nacin kako to mozemo da izvedemo. Zato smo i ovde, da se setimo svih kreativih mogucih resenja da se akcija izvede i da bude uspesna.

Meni Zmaju samo nije jasno cemu skepticizam i distanciranje od mogucih akcija. Da li je moguce da si jos uvek  zarazen starim SFRJ sindromom da je bolje da se cuti da ne bi dobio po tintari ili te ne daj boze poslali na goli otok, zenu silovali, a decu poslali u sirotista i od njih gradili nove i mlade poltrone.
Zar nisi bio onolike godine na studentskim protestima pa video koliko je volja jaka i daje snagu. Bez obzira koliko je trajalo sve to, ipak je Istrajalo sa pozitivnim efektima.

Ako nisi primetio, stvari su se mnogo promenile. Cak su i ondulirne zene nestale sa ulica grada. Njih danas zamenjuju izblajhane plavuse u roze napucenih ustiju, a i njih ce jednog dana zameniti neke nove crnke sa sljokicama i plasticnim grudima. Ama ni to ne valja, ali nemoj imati straha to  menjati, i prihvatati stvari po sistemu daj sta das.

Ni ja ne mislim da treba izaci stanglama pa krenuti na njih. Kao sto rekoh, tu smo da bi svako izneo neku ideju koja moze biti potstrek za drugu ideju.

Kao vajar pocinjla sam da radim skulpture od neke osnovne ideje, u toku rada ideja se razvijala i poprimala drugi oblik. Na kraju to uvek izadje kao  nesto potpuno drugacije. I dalje je ideja ista ali je ishod mnogo smeliji, zreliji, monumentalniji.

Eto, tako i ovde. Ideju imamo samo je zajedno trebmo izvajati.

I bez ljutnje,ali nisam primetila da se na onom tamo forumu bavis temom protesta. Ja bih se na tvom mestu zapitala zasto se ne sme!

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #695 poslato: Jun 14, 2010, 01:24:40 posle podne »

1. radikalizacija - sta god to znachilo, nisam nikad bio za takve akcije ...

I sta ti sad ovde trazis sa ovakvim stavom?
Na ovom forumu se dogovaramo bas o radikalizaciji jer smo prvim okupljanjem pokazali da smo respektabilna snaga.
Nisi nikad bio za takve akcije? Super, ne moras ni dalje. Valjda cemo moci nekako i bez tebe.
Postoji drugi forum za takve, ti sa takvim razmisljanjem tamo neces biti banovan. Tamo se banuju samo oni koji ne razmisljaju kao ti, vecina nas je to i iskusila. Znaci za tebe nema bojazni.

Ne pamtis ti vreme kada je motor mogao da uveze samo povratnik iz inostranstva, pa smo od njih kupovali uvozne dozvole. Milicija cesto kontrolisala, vide da se motor vodi na zenu ili babu, posumnjaju da je pravi vlasnik u stvari onaj koji vozi, motor se oduzima, cesto i trajno.
I mislis da smo iz straha od tog oduzimanja prestali da kupujemo motore na taj, tada jedino moguci nacin? Naravno, NISMO. Samo smo prestali da stajemo poliiciji kada pokusaju da zaustave, dok ne prodju te dve godine "zabrane otudjenja" tj. prenosa motora na svoje ime.

Zato pusti te price mogu oni ovom represijom mogu onom. Naravno da mogu, pa sta onda. Mozemo i mi dosta toga sto se njima ne bi svidelo. Mogao je i Sloba (kazu da je i pokusao) da izvede vojsku na narod pre 10 godina, ulog je bio dosta veci nego sada ovaj porez na motore, pa jel uspeo? NIJE.

Zato, taj defetizam propagiraj na drugom forumu na kome ces za to pobrati aplauze, a ne ovde.
...

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #696 poslato: Jun 14, 2010, 01:27:20 posle podne »

Kad bi smeo on bi se i tamo (iza gvozdene zavese) bavio protestima ali posto ne sme on dolazi ovde da istovara svoje frustracije.Na onom forumu je sve lepo i nema nikavih problema,ide se u skolu sigurne voznje,oragnizuje se grupne eskurzije sa max ogranicenom brzinom na 60 km i svima je lepo i svi su radosnni sto su deo jedne ispravne bajkerske zajednice i nema nikakvih problema i vlasnici R-ova ce platiti vlasnicima afrike registraciju i ''ako cemo posteno registracija i nije skupa'' jer je drzava u problemima i treba joj pomoci da izadje iz krize i bla bla bla.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #697 poslato: Jun 14, 2010, 02:10:05 posle podne »
pa ja sa cekicem i pajserom baratam vise nego sa tastaturom  :D :D :D

cuo sam te glasine i pre... kazu da znash da opravljash ta sokocala na 2 tochka :)

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #698 poslato: Jun 14, 2010, 02:27:59 posle podne »
:) ... da jeste verovatno je moj strah od promena :) ...
mene je samo zanimalo sta je to vise od voznje sta se moze uraditi
chime mozete izvrshiti pritisak na vlast ... do sad nisam video da neko
ima konkretan predlog ... a poredjenja i sloba je ... pa nije to isto :)
kad zablokiras sad, recimo u leto, centar beograda, dobar deo stanovnika
navija da te policija sto pre ''reshi'' nebitno kako jer bi samo da prodju
jer su oni u prepunim autobusima i idu svojim putem a ti si odluchio da
svoje nezadovoljstvo izrazavash tako sto njih ometash :) ...
da nebude zabune ... skroz podrzavam protest i smatram da deru sa
registracijacama ...
a da li nesto pishe neko negde drugde ili ne i sta pishe ... malo je bzvz
porediti ovo, ono itd... pa ni na kulinarskim forumimam ja ne pishem o
protestu ... :) znachi neshto smatrash vishe nesto manje ozbiljno ...

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #699 poslato: Jun 14, 2010, 02:45:17 posle podne »

a da li nesto pishe neko negde drugde ili ne i sta pishe ... malo je bzvz
porediti ovo, ono itd... pa ni na kulinarskim forumimam ja ne pishem o
protestu ... :) znachi neshto smatrash vishe nesto manje ozbiljno ...

Ajd' sad budi ljubazan pa prevedi ovo sto si napisao. Ja sam svojevremeno ucila srpski pa se tako i izrazavam a trudim se da svaku svoju misao napisem onako kako treba..