Mart 28, 2026, 02:32:32 posle podne

Autor Tema: elf i bardahl ulja  (Pročitano 20343 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
elf i bardahl ulja
« poslato: Maj 06, 2010, 03:41:02 posle podne »
Elf je dosta poznato automobilsko ulje ali ljudi su slabo upoznati da proizvode i ulja za motocikle cije cene su jako povoljne, inace ko nije znao, total je kupio elf prosle godine a i total ima svoju liniju ulja za motore.
Za prvu zamenu ulja kad sam uzeo motor sipao sam total na preporuku drugara, mineralno 20w50 motor se lepo ponasao, lepo menjac radio, iako su lamele pri kraju, menjac nije proklizavao. Za drugu zamenu odlicio sam se za elf isto mineralno jer nisam imao bas previse para a trebalo ga je promeniti, prvi utisak je bio odlican, menjac je jos lakse radio, smanjilo se ono cimanje pri ubacivanju u prvu ali mislim da kako je motor presao vec neke 2000km i ulje se malo razredilo poceo da se ponasa kao i ranije.

Da li ih neko od vas koristi i kakva su vasa iskustva?
Da li neko koristi bardahl? posto razmisljam o njemu za sledecu zamenu

ko nema dasku u glavi ima je u nogama

Zverka

• Gost
Odg: elf i bardahl ulja
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2010, 01:10:34 posle podne »
druze  nemoj  pogresno da me shvatis...al  ...za motor... postoje  prizvodjaci proverenog  kvaliteta... NIKAD  nisam u  motor sipala  neko tamo ulje...nego samo proverena... TACNIJE  MOTUL ITD...
iako oni prave MOTORNA ulja...tj  ulja za motore...nebi  pa  neznam ni ja koliko para da mi daju ...sipala  ta cuda...

u motuli  4l su  4.000 bolje ti je  to ...nego ...
p.s
opet  kazem bez  uvrede...

acapn

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Maj 07, 2010, 01:25:35 posle podne »
Sta to znaci proizvodjaci proverenog kvaliteta ? Hoces da kazes da Elf i Bardahl ulja nisu proverenog kvaliteta ?

Svako ulje poznatog proizvodjaca i sa odgovarajucom specifikacijom za motor je provereno, a sto je jeftino, tim je bolje za nas. Ovde ne pricamo o uljima iz burica sa buvljaka, vec o uljima poznatih svetskih proizvodjaca. I nase trziste se otvara, konkurencija je veca, pa vise ne vazi da je samo preskupi Motul jedino i najbolje ulje za motor.

U jednom motoru imam Elf mineralno, a u drugom Elf polusintetiku, zadovoljan sam i jednim i drugim. Nikakve razlike nema u odnosu na Motul i Ipone koje sam ranije koristio.

Zverka

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2010, 01:39:36 posle podne »
opet kazem nemoj  pogresno da shvatis...al  nije  za  dzabe izmisljena ona DOMACA " KOLKO PARA TOLKO MUZIKE "
podosta sam na motorinu ...i iskreno ...NIKAD nisam sipala nista u toj  nekoj  klasi ...opet  kazem mozda gresim al  mene svugde (sto se motora tice ) vodi ova gore pomenuta NASA IZVORNA

acapn

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Maj 07, 2010, 02:15:31 posle podne »
Svako sipa ono sto misli da je dobro za njegov motor. U svemu tome i savest je bitna, ako ce neko imati mirnu savest zbog sipanja ulja odredjenog proizvodjaca, ja nemam nista protiv (a i da imam isto mi se 'vata ;D)

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #5 poslato: Maj 07, 2010, 03:05:56 posle podne »

Odrzavam motor drugaru iz kluba (gsx 600 f) i dve zamene (a menja ulje na 10 000 km) ispustam iz motora tacno onoliko koliko sam pre 10 000 km i sipao (Castrol 10w-50), prosle godine pred more mu sipam Motul 5100 10w-40 i preporucujem da ponese kanticu ;) i naravno na 1000 km fali 0,5l.Odma smo se vratili na Castrol i gle cuda motor opet nista ne trosi ???.Mozda zato sto je Castrol 1700 din. litar. :D :D :D
Sa Iponom, Bardahlom, Silkolane-om imam pozitivna iskustva, a sa Motulom ne pitajte.Sve sto se mnogo trazi mnogo se i falsifikuje.Mislite o tome.

Zverka

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Maj 07, 2010, 03:13:59 posle podne »
pa to koliko para  toliko muzike..ja  cekam ...da prekucam 5000 pa da predjem na nesto bolje...
motul vise nije  sto je bio ...

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Maj 07, 2010, 05:08:06 posle podne »
naravno da nisam pogresno shvatio, svako koristi ono sto misli da je najbolje za njegov motor
ja sam isto verovao da je motul odlicno ulje i sipao sam ga u svoj prvi motor koji ga je trosio (mada i motor je voleo malo da potrosi)
ali sam isto tako naleteo na litru fals motula gde je razlika bila vidljiva golim okom, a sto kaze acapn ono sto se najvise trazi najvise se i falsifikuje.
Elf vec dugo vremena sipam u kola, a kad sam video da u servisu gde odrzavam auto imaju i elf resio sam da ga probam, imao sam i opciju da nastavim sa totalom ali to je sada isto posto je total kupio elf sto mozete videti i na kantici, ali sledece ulje koje bih zeleo da sipam je ili bel ray ili bardahl, a vec sam pricao sa aleksandrom iz moto land-a oko izbora gradacije za moj motor

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: Maj 08, 2010, 02:24:22 posle podne »
 Izmedju njih dva bi izabrao i preporucio Bardahl

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže johnynovak

• Vozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Maj 08, 2010, 03:30:44 posle podne »
ma probacu i jedno i drugo, i ovako menjam ulje na 5000km iako ne moram ali volim
pa cu onda reci svoje iskustvo, a samo da me ne shvate pogresno, to sto mom motoru prija elf i total ne znaci da ce tudjem isto, zna se da sve zavisi i od motora samog u kakvom je stanju

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #10 poslato: Maj 08, 2010, 06:14:58 posle podne »
Bardahl postoji jako dugo i provereno je ulje.Ali,ne reaguje svako ulje isto na svaki agregat.Treba probati.Jedan se žali na Bardahl da mu je agregat bučniji i menjač tvrđi od kad ga je sipao.A drugi opet kaže da mu je bajk mirniji i menjač bolji.A kupili su u istoj prodavnici.Ali su im agregati različiti.
Isto važi i za Motul.Meni V strom ne troši ni gram motul ulja koje plaćam 20 eu po litru.Ali ne znači da je to pravilo.....Svako treba da nađe ulje koje odgovara njegovom agregatu i stilu vožnje.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Maj 08, 2010, 09:26:32 posle podne »
 Mom odgovara i zejtin, može i onaj iz friteze. Jbg, Honda je to... ;D ;D ;D

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #12 poslato: Maj 08, 2010, 09:47:11 posle podne »
Mom odgovara i zejtin, može i onaj iz friteze. Jbg, Honda je to... ;D ;D ;D
Znaš za onaj test motora gde su sipali ulje iz fritze?Hondin skuter otišao najdalje.Ne sećam se koji model beše.Mislim da je bilo i na Discovery kanalu...

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #13 poslato: Maj 08, 2010, 09:52:34 posle podne »
Znaš za onaj test motora gde su sipali ulje iz fritze?Hondin skuter otišao najdalje.Ne sećam se koji model beše.Mislim da je bilo i na Discovery kanalu...

"10 najboljih motora svih vremena" -Discovery channel   ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #14 poslato: Maj 08, 2010, 10:13:07 posle podne »

Pa o tome ti pričam. Još ako se prži svež krompir a ne onaj zaledjen, mnogo je bolje podmazivanje tj. efekat  ;D ;D ;D

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #15 poslato: Maj 08, 2010, 10:39:30 posle podne »
Yamalube je tata i mama. ;) :D

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #16 poslato: Maj 08, 2010, 11:48:44 posle podne »

Pa o tome ti pričam. Još ako se prži svež krompir a ne onaj zaledjen, mnogo je bolje podmazivanje tj. efekat  ;D ;D ;D
A koje ulje? Suncokret ili neko drugo..?
Sad će da se jave sufleri i kažu: najbolje je maslinovo ulje.... ;D

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #17 poslato: Maj 09, 2010, 02:43:44 pre podne »

honda 110ccm,skuter je unisten tek kad su ga bacili sa zgrade

vozio sam takav al 125ccm 2 godine neunistiv je

Uploaded with ImageShack.us

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #18 poslato: Maj 09, 2010, 02:48:29 pre podne »
honda 110ccm,skuter je unisten tek kad su ga bacili sa zgrade

vozio sam takav al 125ccm 2 godine neunistiv je

Uploaded with ImageShack.us

Hvala Zlajo...Zaboravih tu emisiju.Ali mislim da je skuter upalio i posle pada....

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Maj 09, 2010, 09:45:32 pre podne »
Ma da Miljane upalila je honda i kad je tenk prešao preko nje, al šibicom