Mart 28, 2026, 01:03:28 posle podne

Autor Tema: NA KOLIKO Km. MENJATE ULjE U MOTORU  (Pročitano 16203 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
  • SUZUKI V STROM K8
Odg: NA KOLIKO Km. MENJATE ULjE U MOTORU
« Odgovor #60 poslato: Maj 09, 2010, 10:06:19 posle podne »
Ljudi koji su u inostranstvu ili se snabdevaju uljima iz inostranstva, sasvim komotno mogu da menjaju na 8-10 ili više hiljada kilometara odnosno, na 10% manje nego što piše na deklaraciji proizvodjača. Kupiti ulje od domaćeg uvoznika i ne promeniti do 5.000 je ogroman rizik po mašinu. Niko ne može da me ubedi da je naš recimo motul bolji, a jeftiniji je nego u Nemačkoj  za više procenata. U okolini Smedereva postoji "fabrika za proizvodnju ulja", poznajem vlasnika izuzetno dobro i znam da toči ulja u buriće sa ruskih brodova koji prolaze Dunavom.Sve plastične kante imaju original holograme i original deklaracije o uvozu jer poseduje mašinu za izradu nalepnica plaćenu više hiljada evra (ponekad nam pravi za motor ili auto po koju nalepnicu...), zeleni burići u koje pakuje "castrol" su potpuno indentični originalnom itd,itd. Ja sam u takvom grču kad kupujem ulje da to nije normalno, a trošim ga za razna vozila prosečno 30-tak litara mesečno i predstavlja mi problem stalno donošenje iz inostranstva. Za sad BP (British Petrol) koristim i izuzetno sam zadovoljan ali, kupujem ga samo u jednoj prodavnici u gradu jer znam vlasnika i znam da je častan čovek i da je ulje stvarno iz uvoza.
Za ovo treba da se obavesti republička tržišna inspekcija.I ugasio je.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #61 poslato: Maj 09, 2010, 10:13:17 posle podne »
Jesi u pravu. Nekoliko puta je zatvaran ali uvek se nekako provuče.....

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #62 poslato: Maj 09, 2010, 10:23:45 posle podne »
Jesi u pravu. Nekoliko puta je zatvaran ali uvek se nekako provuče.....
Posto ja ne znam o kome pišeš evo ti broj i samo pozovi.
026/221-775 tržišna inspekcija Smederevo.Učinićeš uslugu velikom broju stanovnika Srbije.A ako ti je frka ti me cimni na PM i napiši mi podatke.Ja ću otkucati i završiću to.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #63 poslato: Maj 09, 2010, 11:29:07 posle podne »
Posto ja ne znam o kome pišeš evo ti broj i samo pozovi.
026/221-775 tržišna inspekcija Smederevo.Učinićeš uslugu velikom broju stanovnika Srbije.A ako ti je frka ti me cimni na PM i napiši mi podatke.Ja ću otkucati i završiću to.

Ako mu je frka,ja cu reci tom dasi,da mu je Ivta porucio da se sam prijavi trzisnoj inspekciji  ::) ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Forest

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #64 poslato: Jul 07, 2010, 03:06:16 posle podne »
Sasvim sam siguran da to zavisi od motora do motora. Recimo za hondu xr650 je preporuceno na svakih 1000km a za hondu transalp na (mislim da je) 8000km. To je po service manual-u. Tako da  ne mozete uzeti na 5000km kao neki standard

Van mreže ZX-12R

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #65 poslato: Jul 21, 2010, 05:43:54 posle podne »

Zamena oko 5000 km i filter obavezno. Bio motul do sad, a na dalje verovatno Bardahl.
This bike is a lean, mean, electric green, fighting machine

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #66 poslato: Avgust 23, 2010, 11:12:18 pre podne »

Zamena oko 5000 km i filter obavezno. Bio motul do sad, a na dalje verovatno Bardahl.
-Svakih 2500-3000km Motul 20 W 60 300v 24h,full sint....BMW R 100 RT ,11/1982...na svakoj drugoj zameni +Filter .-
BMW BoxerClub Pancevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #67 poslato: Avgust 24, 2010, 11:13:07 posle podne »
-Svakih 2500-3000km Motul 20 W 60 300v 24h,full sint....BMW R 100 RT ,11/1982...na svakoj drugoj zameni +Filter .-

mislim da u deklaraciji stoji da se to ulje menja od 8-10.000 (nisam 100% siguran ne koristim ga dugo) zašto ako je kvalitetno toliko menjaš na trećinu od propisane kilometraže?

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #68 poslato: Avgust 25, 2010, 07:53:13 pre podne »
mislim da u deklaraciji stoji da se to ulje menja od 8-10.000 (nisam 100% siguran ne koristim ga dugo) zašto ako je kvalitetno toliko menjaš na trećinu od propisane kilometraže?
-poz:-Zato sto ,na zalost zivim u zemlji srbiji,i ko zna kakvo djubre od benzina koristimo,a drugo,koristim ga cesto po gradu,i na relaciji PA-BG-PA,(a izmedju 666 semaFORA)+ :police:,sto i nije neka voznja ,priznaces,SVI znamo za sta sluzi BMW sa 1000qub-a... ;)
BMW BoxerClub Pancevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #69 poslato: Avgust 26, 2010, 04:28:50 posle podne »
Jesi u pravu ali si zaboravio da kažeš da se taj isti motul posle 2,5-3.000 km toliko razredi da kad ubacuješ u prvu kad ti je motor zegrejan imaš uisak da sečeš drva motorkom...  I dalje tvrdim da motul u našim radnjama nije za upotrebu posebno kod agregata od 1000 ccm.

Van mreže CADILLAC

• Vozac
  • *
  • BMW BoxerClub Pancevo
« Odgovor #70 poslato: Septembar 06, 2010, 07:00:26 pre podne »
Jesi u pravu ali si zaboravio da kažeš da se taj isti motul posle 2,5-3.000 km toliko razredi da kad ubacuješ u prvu kad ti je motor zegrejan imaš uisak da sečeš drva motorkom...  I dalje tvrdim da motul u našim radnjama nije za upotrebu posebno kod agregata od 1000 ccm.
-Mozda Si u pravu, Ja ISKLJUCIVO kupujem Motul ulje kod Mass-a,i motor ga do sada nije "trosio", mozda predjem na Castrol 20w50 ActEvo mineralno,kod BMW Drinjak-a... :)
BMW BoxerClub Pancevo

carusel

• Gost
« Odgovor #71 poslato: Septembar 10, 2010, 03:37:08 pre podne »
Ja u mom VTX-u menjam na svakih 9500 km.Ulje iskljucivo nabavljam iz Svabije jer isplati se.Original Hondino bas ono koje je preporuceno. Apsolutno nikakvih problema nemam.Zeleo bih samo da napomenem da nikada nisam obracao paznju dali je Leto ili Zima ili dali je motor dugo stajao to me ne zanima al uopste.Ovo mi je treca Honda koju posedujem i ni sa jednom nisam imao ama bas nikakvih problema.Neznam dali vam je poznato da pojedini aditivi koji se nalaze u ulju tek pocinju da rade na odredjenom broju kilometara tako da ako pozurite sa zamenom ustvari radite pogresnu stvar. *109