Sa MOL uljima sam se prvi put sreo prošle godine kada su mi u službenu Octaviu 2.5 tdi sipali Dynamic Gold Longlife! Obzirom da se uglavnom vozikam po gradu prijatno sam bio iznenađen zamenom na 25k km, a naročito kvalitetom ulja posle toliko pređenih km. Sa cenom od oko 1400 din/l na pumpama i visokim kvalitetom predstavlja odličnu (možda i najbolju) kupovinu za savremene dizel i benzinske motore koji zahtevaju VW 504 00/507 00, ACEA C3-04, ACEA A3/B4-04, MB 229.51.
Na sledećoj zameni ulja u moju alfu 156 2.4 jtd sam sipao nešto jeftinijei ne tako trajno, ali preporučeno Dynamic Prima 5w-40. Mogu vam reći da nisam pogrešio jer motor, i ako je dizel, radi osetno mirnije u odnosu na Seleniu WR koju sam menjao na 8 - 10k km. Prvu promenu ulja sam uradio na 12k, što je bilo prerano, ali nisam hteo da rizikujem na svom autu. Sledeć zamena će biti za neki dan i reći ču vam kakvi su mi utisci posle 15k km.
Ono što je za mene jako bitno je da je kvalitet ulja neosporan, a pogotovo činjenica da ne moram da se smaram brigom da li je u kantici zaista originalno ulje. Mare, ne znam šta voziš, ali ova dva ulja su za preporuku, naročito Gold Longlife, i veoma mi je žao što nemam hrabrosti da eksperimentišem i sipam ga u moju Alfu.