Mart 28, 2026, 08:21:08 pre podne

Autor Tema: Pomoc oko krpljenja maske  (Pročitano 3169 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stojke

• Suvozac
  • *
Pomoc oko krpljenja maske
« poslato: April 20, 2013, 12:35:24 posle podne »
Ovako stoje stvari od caleta sam dobio da zakrpim masku na njegovoj hondi koja je mnogo ostecena od pada tako da sad pokusao da krpim poliesterom i smolom ali nisam nasao nista na internetu sto bi mi pomoglo da ne napravim pogresnu stvar pa sam se registrovao ovde u potrazi za pomoc, evo ih slike 
ovde se slabo vidi ali je zadnja maska mnogo ostecenja ima veliku pukotinu koju sam sa obe strane zakrpio poliesterom

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Pomoc oko krpljenja maske
« Odgovor #1 poslato: April 20, 2013, 12:55:58 posle podne »
Moze kao sto si hteo ali sve sto radis radi sa unutrasnje strane  ! Nista sa spoljne . iznutra mozes da nabacis i smolu i mrezicu pa kad lepo osmirglas onda predjes poliester kitom da dodatno ucvrstis to .
Na kraju kad sve zavrsis spolja sto tanje i samo na pukotinu naneses poliester kit i osmirglas dobroooo da kit ostane samo gde je pukotina (u samoj rupi)  ...

varijacija je puno na tu temu . gledao sam kako ljudi postave mrezicu , naliju smolom a onda preko svega stave komad neke savitljive plastike kako bi dobili sto cvrscu povrsinu .. ali nema potrebe za tim ...

Nego ako si vest sa super lepkom prvo spojis sve da stoji na svom mestu i to vrlo pazljivo i sto tanje da negde ne procuri lepak .. mnooogooo tanko se stavi , jedva da ima . Tako kad nalijes je sigurno sve na svom mestu ..

Prvo ti postavi oglas i pokusaj da nadjes te polomljene plastike polovne da se ne mucis sa krpljenjem .. Polovne cele su jeftinije nego krpljenje tvoje stare plastike...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Stojke

• Suvozac
  • *
« Odgovor #2 poslato: April 20, 2013, 01:35:53 posle podne »
Hvala ti na odgovoru mnogo si mi pomogao ja sam se zeznuo sa poliesterom izlepio sam previse sa spoljne strane tako da vec 2 sata smirglam :S a sto se tice maski u pravu si mogao bih pogledati za neke polovnjace :)
inace motor ide za 500e a na meni je da ga sredim kako bih uzeo koji dinar vise  ::)

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Maj 09, 2013, 01:50:45 posle podne »
... ako neko ima ili zna nekoga da ima .. DESNI "bubreg" za Hondu ST 1100 Pan European..neka se javi ..ovde ili na tel. 066 442 740.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #4 poslato: Maj 09, 2013, 10:32:16 posle podne »

Procitaj sa unutrasnje strane koja je plastika..........  ABS.... PP........PP-EPDM...... PP-EPDMA....  inace sve se plastike vare.....i budu ok..........

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #5 poslato: Jul 02, 2013, 12:25:42 posle podne »
... ako neko ima ili zna nekoga da ima .. DESNI "bubreg" za Hondu ST 1100 Pan European..neka se javi ..ovde ili na tel. 066 442 740.
Pozovi Krkelju iz Sremske Mitrovice. Imao je jednu za delove.
063/513-753
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže zekarodger

• Suvozac
  • *
« Odgovor #6 poslato: Avgust 01, 2013, 01:20:34 posle podne »
Ja licno ne vidim slike, a pomoglo bi da se vidi kolika su ostecenja i da li imas sve delove plastike.
Ako su svi parcici tu onda je najbolje resenje varenje plastike koja posle nikad vise ne puca na samom varu.
Poliester mozes da koristis ukoliko ti fale delovi mada zna da bude jako nezgodno izliti ka bez kalupa, pa makar i malo parce.
Sa njim se radi sa unutrasnje strane oklopa i pazis da ne procuri na drugu stranu, zna da ne uhvati kako treba plastiku a onda se nakon farbanja vidi gde je lomljeno....
Da ne davim nije ti to najsrecnije resenje i mozda upropastis masku da posle ne moze lepo da se izvari.
Okaci ti slike pa da vidimo sta je najbolje raditi u tvom slucaju.
 :icon_scratch:  ;)