USPEŠNO ZAVRŠENA OTVORENI MOTOCROSS ŠAMPIONAT SRBIJE - SVETOZAR MILETIĆ 2014!Moto sport Srbije može s ponosom da kaže : „Mi imamo GABORA SAGMAJSTERA“ .
Sjajni motociklista Subotice, višestruki državni prvak moto krosa, učesnik na čak 7 DAKAR RELIJA, vlasnik ekipe SAGMAJSTER TIM, dugogodišnji biznismen u fahu sa delovima za motocikle, danas je izvojevao još jednu pobedu.
Na motokros stazi u mestu SVETOZAR MILETIĆ, pokraj SOMBORA, priredio je trku za OTVORENI ŠAMPIONAT SRBIJE,
uz učešće 75 takmičara iz SRBIJE, HRVATSKE, MADJARSKE i BUGARSKE, u prisistvu preko 2000 gledalaca sa plaćenim ulaznicama i nekolicine onih „poštenih“, koji su uspeli da izbegnu trošak od 250 dinara.
Za razliku od mnogih naših priredbi na točkovima, ovo što je danas organizovao SAGMAJSTER TIM zaslužuje ne samo pohvale već i divljenje. Bezbednosne mreže, redari, sudije, merioci vremena, ekipe hitne pomoći, vatrogasci, policija, cisterna za polivanje staze, red u boksu, prodavnica sportske opreme. snažno ozvučenje, normalni a ne preveliki pehari, pobedničko postolje, tezge za piće i hranu, više higijenskih kesa za odlaganje otpadaka, poštovanje satnice, dobar voditelj programa, dobar odziv medija, odlična poseta publike i trka najmladjih motociklista, kao i trka sa starim „tomos“ motorima, karakteristika su današnjeg moto kros skupa u SVETOZAR MILETIĆU, održanog pod naslovom LEMEŠ 2014.
Ako analiziramo sve vožnje možemo slobodno reći da su ovacije doživeli učesnici revijalne trke „petlića“, posebno petogodišnji RAJEVIĆ junior iz Požege, koji će izgleda nadmašiti svog oca, šampiona Vlade Rajevića, zatim vozači sa starim „tomosima“ koji su se zalagali kao da je u pitanju prvenstvo sveta, pa potom veliki majstori u ozbiljnim klasama, JAROŠ, ČASAR, SAGMAJSTER, PANDJIĆ, ZIMONJIĆ, STANOJEVIĆ, i KARAI. Novinar RTS-a PREDRAG MILINKOVIĆ je kamerom zabeležio najlepše trenutke današnje odista perfektne trke, a prilog će za koji dan biti emitovan u večernjem SPORTSKOM DNEVNIK RTS-a. Ono što reporter mora posebno istaći jesu izjave gostiju iz drugih zemalja, a posebno ono što je pred kamerom rekao odlični moto kros as iz Hrvatske, MATEJ JAROŠ : „Pobedio sam u obe trke, ali ono čime sam posebno zadovoljan je ova prvoklasna organizacija GABORA SAGMAJSTERA i njegovog tima. U Srbiji sam se uvek osećao izuzetno, osetio sam koliko me ljudi cene, i ovde kod vas mi je izuzetno dobro, sve je zaista posebno…“
GABOR SAGMAJSTER će dugo pamtiti ovaj dan. Stotine ljudi su mu danas prilazili i stezali ruku.
Pohvale je dobio za dve potpuno ubedljive pobede i za sve ono što je učinio da moto kros u SVETOZAR MILETIĆU ostane u pamćenju.
Izvor:http://www.mojsvetbrzine.rs/2014/09/moto-kros-veliki-uspeh-sjajnog-gabora-sagmajstera-foto-galerija/
REZULTATI PO KLASAMA:MX 1
1. MATEJ JAROŠ Hrvatska 25 + 25
MX 2
1. BENCE ČASAR Madjarska 25 + 25
MX 3
1. GABOR SAGMAJSTER Srbija 25 + 25
MXB
1. FILIP PANDJIĆ Hrvatska 25 + 25
MX 65
1. MILIĆ ZIMONJIĆ Srbija 25 + 25
MX 85
1. MIODRAG STANOJEVIĆ Srbija 25 + 25